CSECSEMÕGYIKOSSÁGOK


intyipintyi # 2006.06.22. 02:09

A csatolt cikkek 2005.06.12 és 13. Most 2006 06. van.
Jelenleg a vád : "14.életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette."
Természetesen a testvérek "szétszedése" a gyerekeknek nem lenne jó.
Az hogy ki tudta-ki nem -egyetértünk.
A 4. -ről inkább nem beszélek. - nem fantáziáltam - egyébként én is "épelméjű" vagyok. (...vagy mégse ???)
A 9.-es pont. - nem torzítottam semmit - elfogult sem vagyok - tényeket írtam.
Az a baj hogy nem sok maradt a védelemnek.
És bizony az ügyész,mint vádló-kíméletlen lesz.
Csak próbálom vádlott-védő-ügyész és bíró szemszögéből is megközelíteni az ügyet.
Csak a gyerekeket és a mamát sajnálom - ha mégis szabadsávesztés lesz az ítélet.
A mamának sem volt könnyü bejelentést tenni a saját lánya ellen.Óriási erő-félelem kellet hozzá.
Ja és elnézést,hogy mindig az előttem írónak válaszolok - nem személyeskedéből teszem.

intyipintyi # 2006.06.22. 01:32

Az utóbbi hozzászólásoddal teljesen egyetértek.1 hete került nyilvánosságra,hogy évente kb.300 embert itélnek el ártatlanul és emiatt az állam félmilliárdos nagyságrendü kártérítést fizet ki.

De hogy a témánál maradjunk:

péterapó - az általad említett, 22§ a > i pontjai közül egy sem áll fenn.
Az Igazságügyi Szakértő Intézet boncolási jegyzőkönyve szerint a gyermek szinte minden szervét kivették - egyértelműen megállapították,hogy a gyermek lélegzett -élve született.
Nem "kezdő" anyáról van szó - 8 élő gyermeke van.Gyenge védekezés,hogy nem sírt fel. Akkor megpacskolom-pofozgatom stb. - saját vallomása szerint titkolta is-segítséget soha nem kért a terhesség és szülés előtt, alatt, után - a rendőrségen beismerő vallomást tett stb.
"teljesen magamnál voltam" -lenti (link>cikk,illetve kizárt mindent az elmeorvosszakértői team is.

monalisa1 # 2006.06.22. 01:15

intyipintyi: a rendőrség a csatolt cíkk szerint "gondatlanságból elkövetett emberölés VÉTSÉGÉVEL" vádolta meg a nőt, tehát sem nem visszaeső SEM nem mint ún. gyilkos.

Véleményem szerint fogházbüntetést fog kapni az összes körülményre tekintettel: bűntetlen előélet, az eddigi normális családi életvitel valamint a 8 gyerekre IS figyelemmel, jó esetben akár felfüggesztettre is kijöhet a dolog.

Bármi is történt annak a 8 gyereknek továbbra is szüksége van az anyjukra., az apa dolgozik, a nagymama pedig nem biztos hogy képes lenne ennyi unoka gondját/nevelését felvállalni.

Ha a gyerekeket állami gondozásba veszik és/vagy nevelőszülőkhöz adják, ezzel az ők eddigi testvéri családközösségüket megbontját, és ez nem lenne szerencsés.

2. Szerintem nem.

3. NEM gyilkos = nem a legsúlyosabb cselekményt követte el - lásd a bűneset rendőrségi minősítése - bár az orvosszakértő szerint a gyerek élve született.

4. Már miért fulladozott volna az a gyerek az anya hasában., ezen az alapon az ÖSSZES világra jönni készülő gyerek "légszomjjal" küszködne még odabentről...

És nagyon morbid amit ezen pont alatt fantáziálva összehozol - ez már túlzás.

És semmi köze az esetleges és/vagy gazdag család kitételhez, főleg nem, hogy lényegében egy RENDEZETT anyagi körülmények között élő családról van szó.

Ez a nő előzőekben megszűlt már 8 gyereket (!), és bizonyára megfelelően is neveli őket, mert a leginkább érintett hozzátartozó- a saját édesanyja semmi rosszat nem mond a lányáról.

5. Az országban ma már jónéhány kórház kapujában van incubátor, de évek óta gyakorlatilag kihasználatlanok., tudok olyan megyei kórházról ahol közvetlenül a főbejárat mellett van elhelyezve az incubátor, tehát BÁRKI is jár ott láthatá ha babát helyeznének el benne - tehát a cselekedet felfedezetlensége kizárt. Évek óta nincs is benne gyerek...

Abban igazad van, hogy megszüli és lemond a gyerekről - ez így lett volna rendjén -, DE ehhez az apa egybehangzó beleegyezése is szükséges...

6. Ha egyszer a rendőrség a "gondatlanságból elkövetett" szót használta, ha megfeszülsz is te mint magánember EZT nem mínősítheted felül -
tetszik vagy nem teszik.

Az 1 hétig való rejtegetés elgondolkodtató, már a Persil szokatlan "illatosodása" okán is.

7. Tudni valamit vagy csak vélni valamit az nem ugyanaz.

Bizonyára alaposan kikérdezik az anyát, az apát, a szomszédokat, és pszichológus szakember jelenlétében a nagyobb gyerekeket is.

Egyedül a nagymama mondta azt, hogy tudott a lánya terhességéről, de "közeli hozzátartozóra terhelő vallomást tenni nem kötelező" - mondja ki a jogszabály.

Hogy részeg volt-e az apa, nos lehet., az én gyerekkori házmesteremnek is volt 6 gyereke, és az a férfi is megitta esetenként a magáét.

Ergo részegen = felelőtlenül a "gyerekcsínálás" könnyen megy...

8. Egyedül csak az anyát fogják bűntetőjogi bíróság elé állitani, az apa és a környezet nem fog a vádlottak padjára kerülni.

9. A TÖRVÉNY MINDENKIRE VONATKOZIK (!), legfeljebb az olyan elfogult emberek torzítanak egy jó nagyot a dolgokon, mint lehetsz te magad.

Pappa általánosságban szólt hozzá a leveledhez, és véleményem szerint jól.

És befejezésül: a magam részéről is MAXIMÁLISAN ELITÉLEM az anyát - szándékosan nem alkalmaztam egyszer sem az "édesanya" szót.

Amúgy ahogy a nő mondta: ahol 8 gyerek van ott egy újabb is elfér - ha élve születik. Mert ő nem ekként vélte látni a dolgot - és cselekedte azt amit.

Évekkel ezelőtt vidéken egy még gyermekkoru kislányt ejtettek teherbe, és bár a bíróság engedélyezte a terhesség megszakítását, de egy egyházi szervezet "hangosan" tiltakozott a beavatkozás ellen - volt is a médiában oda-vissza téma a dologról. Végül is az egyik alföldi megyei kórház szülész-nőgyógyászatán a problémát megoldották.

Éppen most van a Parlamant előtt az a törvénymódosítás, hogy aki szült már 3 gyereket, és x életévét betöltötte, kérheti majd a végleges sterilizálását. (Vagyis 35 éves korától már eddig is élhetett ezen kérelemmel bármely nő.)

péterapó # 2006.06.22. 00:10

intyipintyi !
Az igazságszolgáltatást egyébként naponta megcsúfolják....
ha nem követsz el semmit - azért- nyugodtan kaphatsz 20 évet vagy életfogytiglant.

Lelkiismeret furdalás nélkül elitélhetnek bolti sorozatgyilkosságért is.

Szerencse kérdése, hogy te vagy e a "kiválasztott"

Üdv P.


Polgár légy, ne alattvaló!

péterapó # 2006.06.22. 00:05

intyipintyi !

Több lehetőség van a vádlott felmentésére.

A büntethetőséget kizáró okok
Btk.22. § A büntethetőséget kizárja:

  1. a kóros elmeállapot...
  2. a tévedés...

Az orvos szakértő véleményét is lehet támadni az élveszületés tényével kapcsolatosan.
Nyilván az ilyen ügyben kötelezően résztvevő ügyvédnek is van néhány ötlete a felmentés érdekében. Sülés utáni beszűkült tudatállapot...

Szerintem maximális esetben kapja az ejnye-bejnyét.

Üdv P.


Polgár légy, ne alattvaló!

intyipintyi # 2006.06.21. 23:32
intyipintyi # 2006.06.21. 23:09

http://www.nyugat.hu/…/cikksql.cgi?…
A hétfőn - 26.-án kezdődő perben a vád: EMBERÖLÉS BÜNTETTE
pappa - ezek szerint
"a nagyon szegény, képzetlen, tudatlan, teljesen kiszolgáltatott asszonyok" eltitkolhatják a terhességüket,megszülhetik a kicsit,majd belerakva egy lezárt dobozba nyugodt lélekkel elvonulhatnak aludni - hisz úgysem lesz semmi az ügyből - felfüggesztettel megússza !?

  1. - Egy gazdag,képzett,okos nő esetében hogy képzeled ugyanezt ? Neki már jár a 8-15 év ?
  2. - A körülményeket ismerve a gyerekeknek - nevelőszülő mlenne a legjobb.
  3. - a legsúlyosabb cselekményt követte el - és ússza meg ennyivel - hogy ejnye-bejnye ???
  4. - Még belegondolni is rossz,hogy a kicsi fulladozik a hasában,ezután egy Persiles dobozba rakják-majd a tetőt is rá.Milyen érzés lehet benn egy lezárt dobozban - újra és újra visszaszívni a már kilélegzett "levegőt" mig el nem fogy az oxigén és szépen "meghal" - hát ez minősített emberölés amit a törvény büntetni rendel függetlenül attól hogy szegény vagy gazdag-buta vagy okos-kiszolgáltatott vagy sem.
  5. - Az inkubátor ? A lemodás a piciről mivel már 8-an vannak ?

Mert,hogy ezt nem büntetik - érthető.
6. - Mindegy milyen okból-indíttatásból követte el - nem gondatlanság volt- előre hónapokon keresztül készült megszabadulni a kicsitől - titkolta s titokban szülte meg - rajta kívül még 10 ember aludt a 3 szobában

  • és végrehajtotta ezt a szőrnyűséget - majd rejtegette 1 hétig !

7. - Csak Õ nem tudta,hogy sokan tudják-sejtik a terhességét. Az apa is tudta,sőt részegen aludt az egyik haverjával a középső szobában amin keresztül kiment az anya a fürdőbe.
8. - Természetesen az apa is felelős és a környezet is de nem ők követték el bűncselekményt.

9. - A törvény nem mindenkire vonatkozik ??
Amiben Te reménykedsz az az igazságszolgáltatás kudarca-megcsúfolása lenne. A vég.

monalisa1 # 2006.06.21. 21:53

Segítség lenne ha be tudnád másolni az újságcikket, illetőleg hogy az eset mikor történt és melyik lapban írtak róla. (Ehhez esetleg kutakodj utána a sz.helyi újságban ill. az ottani városi könyvtárban.)

Vélem aktuálisan is foglalkozik majd az esettel a média, és akkor jobban fel lehet rá majd figyelni.

Tudod, 8 gyerek ide vagy oda, sajnos gyakorta vannak hasonló tragédiák, és egyik eset megy a másik meg jön...

pappa # 2006.06.21. 21:52

Anélkül, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban bármilyen konkrétumot ismernék, csak azt mondhatom, remélem, igen. Ha az asszonynak börtönbe kell mennie, az nem használ senkinek.
Rettenetes és szégyenteljes, hogy manapság a nagyon szegény, képzetlen, tudatlan, teljesen kiszolgáltatott asszonyok ilyesmit tesznek és a környezetük úgy csinál, mintha semmit nem venne észre. Az ilyen esetekben az apákat soha senki nem vonja kérdőre...

intyipintyi # 2006.06.21. 20:29

A szombathelyi Bem József utcai csecsemőgyilkosság - anya ügyében a per most kezdődik.
Kérdésem: megúszhatja-e felfüggesztettel a 8 gyerekére való tekintettel.
Az újság és a TV annak idején azt közölte,hogy emberölés büntette miatt 8 - 15 évet kaphat.