CSECSEMÕGYIKOSSÁGOK


intyipintyi # 2006.06.25. 08:09
Amikor ezt a topicot megnyitottam > nem volt szándékomban ennyire mélyen belemászni > de lelkiismereti válságban vagyok az üggyel kapcsolatban. Az apa valamikor a barátom volt,azt addig is tudtam,hogy iszik,csavarog,gépezik - majd mikor a "családra" kölcsönkéregetett pénzek a fentiekre mentek és ezt többször szóvá is tettem neki > kezdett a barátságunk megromlani.Ezidőtájt már be is jártam hozzájuk többször segítettem is nekik.Összebarátkoztam a gyerekekkel,anyával,mamával-jó,segítő kapcsolat alakult ki bennem látva a körülményeket.Közben az apa kiment Ausztriába dolgozni,de a 280 ezer forintos havi keresetből legtöbbször semmi sem maradt a családra a 16 hónap alatt.Én továbbra is hetente többször bejártam hozzájuk a kutyakaja 1részét is onnan hordtam.Az apa csütörtök vagy péntek 15.00-től hétfő hajnalig itthon volt - ennyit arról,hogy nem tudta,hogy terhes a felesége. Azon a héten is 2x jártam benn,igaz csak kutyafuttábaan pár szót váltva. Majd megtörtént az "eset".A szomszéd mondta este,hogy látta a híradóban.Képtelen voltam lemenni,így csak hétfőn jártam náluk. Természetesen az apa mindenben elzárkózott-még a segítsétől is - az anya felé.-
  • Szinte mindenki magukra hagyta Õket.
Kerestem neki egy jó ügyvédnőt - elmentem vele a Szakértő Irodába,vizsgálatokra kísértem stb. Ingyen kifestettem a lepusztult lakásukat,mindenben segítette a családom és 1másik szomszéd is őket. Ruhát kaptak - r.telefont,hogy a hatóságok - gyámügy,ügyvéd stb elérjék az anyát. Közben történt 1smás - az apa késsel fenyegetett meg engem és ilyenek.Akkor már volt benn a gyámügyön 1 segítségkérő levelem az apa ellen a gyermekek és az anya védelmében.Majd még1.(Szüleim válása miatt intézeti gyerek voltam magam is,igy a gyerekek biztonsága,és a nyugodt légkört tartottam elsődlegesnek) Az eset után az apa elköltözött,majd utánaküldtük a cuccait is.Ez.aug.15.körül volt.Majd az ügyvéddel megbeszélve - gyerektartási pert kezdeményeztünk - az apa pár hónapig fizette is.Naponta bejártam hozzájuk.Az anya gyűlölete az apa iránt csak október közepéig tartott - ettől kezdve hétvégeken rendszeresen itt aludt.Én dec. majd jan.-ban nem voltam itthon,úgyhogy nem sok mindent tudtam a családról. Februárra az anya teljesen megváltozott - ha itt volt az apa -nem tudtam és mentem - nem nyitottak ajtót csak ha nem volt otthon.Ha bementem az anya sokszor még csak nem is jött ki a tévé elől sem stb.Ezt egy ideig csinálta velem ill. volt néhány dolog ami miatt mondtam a mamának,hogy így nekem nem igazán megy - úgyhogy azóta nem járok be. 4x 5x találkoztunk azóta-jó esetben néhány szót váltva.Az apa ha igaz - azóta vissza is költözött. Akarva-akaratlanul is részese lettem mindennek. Mindennről tudtam - sajnos túl sokat is. És én aki amúgyis beszédes tipus vagyok,nem tudom,hogy meg tudok-e szólalni a hétfői tárgyaláson. Ha igen akkor a gyerekek további sorsa vagy az anya a fontosabb ? Most abbahagyom mert
monalisa1 # 2006.06.25. 08:44

Te emberileg NAGYON SZÉPEN teljesítettél a család felé hosszú időn keresztül.

Sokan mások csak a saját ajtójukat zárták volna szorosan be: ami nem az én dolgom az nem az én gondom.

A továbbiak nem tőled függ és nem is rád tartozik - ez már a bíróság és a gyámhatóság dolga.

Ha úgy adódik, a gyerekekért tegyél majd még...

A gyerekek még nem rontottak el az életben semmit (!), csak abban nincs szerencséjük, hogy nem jó szűlőket fogtak ki...

A jelen háborgó lelkiismereted remélve mielőbb megnyugszik.

Annak a férfinak és annak a nőnek is csak egy élete van (...), vélelmezhetően az apa nem fog megváltozni, de az anya sem az aki képes lenne a helyzet magaslatán állni.

Boritékolnám előre, hogy az a család 1-2 év múlva már nem a ti lépcsőházatokban fog lakni: a férfinek az osztrák munka letelik és ezzel "pénze" nemigen lesz, amiennyit meg itthon keres nem adja haza... Az ilyen-olyan állami segélyből meg nemigen lehet annyi gyerekkel megélni. A ki nem fizetett közüzemi számlák rövid idő alatt felgyülemlenek - költöznek majd el...

intyipintyi # 2006.06.25. 10:48

Az előbb már küszködtem a könnyel.
Köszönöm az eddigi válaszokat is.Ebből is látni,hogy nemcsak politikailag,hanem morálisam is két részre van szakadva az ország.
Az a baj,hogy 1 idő után én is magamra maradtam és nem volt kivel ez ügyben megbeszéljek dolgokat,vagy hogy kibeszéljem magam.
Ráadásul más lépcsőházakból többen kérdezgetik a mai napig, hogy "mégszabadlábon van az a k..va?"(pedig nem az) - meg beszélgetés közben kitérnek az esetre és mondják, hogy "gyilkos"- és ha akarnék sem tudok már így beszélgetni.
A segítség - érzelmek nélkül nem ment volna.
Megpróbáltam tenni azért,hogy a tárgyalásig (ez végül 1 év lett) bírják cérnával a mama és az anya is.Még akkor is,ha mélyen elitélem a tettét. És akkor is,ha utólag lettem bizonyos abban,hogy elkövette.
Igen, a gyerekek ártatlanok.Két felelőtlen ember gyümölcsei.
Az apa már azóta nem jár ki,hol dolgozik,hol nem.Adósság pedig van már így is elég.

A gyerekekkel kapcsolatban : ha az anyát elitélik - legalább a 6 kisebbet hagyják együtt !!!

Könnyebb lenne nem tudni dolgokat.

Egyébként nem csodálkozok azon,hogy az emeberek ilyenkor "becsukják az ajtót" - De ! Az sem megoldás - sőt! Többször végzödtek esetek még nagyobb tragédiával - csak mert az emberek elfordultak ilyenkor a másiktól.- itt főként a gyerekekre gondolok.

monalisa1 # 2006.06.25. 13:42

Ha sehogy sem bírod a lelki terheket - és főleg a tehetetlenség nyomását, vélem Sz.helyen is van telefonos lelkisegély szolgálat, és tán még valamiféle tanáccsal is tudnak szolgálni.

Vagy akár valamelyik parókiára is bemehetsz - hívő- nem hívő itt lényegtelen -, mert veszélyben lévő családról van szó.

Esetleg megszervezhetnék, hogy a gyerekeket elvigyék néhány napos nyaralásra egy táborba...

intyipintyi # 2006.06.25. 15:13

Nagy presszió alatt vagyok az üggyel kapcsolatban,de azért annyira nem,hogy külső segítség kellene.
Sokat tettem azért,hogy normális körülmények közt jussunk el eddig a napig.
Úgy érzem,hogy segítség-barátság ide vagy oda a bíróságon az igazat kell mondanom.
Hogy kiknek teszek vele jót-rosszat nem tudom.
Viszont ha nem ezt tenném akkor valószínű sokáig cipelném én is a terheit.

És ahopgy írtad,a többi már a bíróságon és a gyámügyön áll.

monalisa1 # 2006.06.25. 17:45

Igen, csakis az igazat, a színtiszta igazat. A saját lelkiismereted ezáltal rendben lesz.

Az ingyenes telefonos lelkisegély szolgálat nem csak az aktuális öngyílkosjelölteknek lehet mentőöv - bár aki "ugorni" akar az előbb-utóbb úgyis felmegy a háztetőre -, hanem mivel jobbára szakemberek ülnek a telefon túlvégén - és ANNYI MINDEN ESETET átbeszélgettek már -, így kellő tapasztalattal rendelkezhetnek: akár hasznos tanáccsal, ötlettel is szolgálhatnak. Akár azok a szerencsétlen gyerekkel kapcsolatban, akik aztán TÉNYLEG nem tudnak kihez-miként-hogyan is fordulni.

Szóval egy hívást- próbálkozást esetleg csak megérne a dolog.

MInden jót!

monalisa1 # 2006.06.25. 17:47

És a nagyobb gyerekek egyházi-, esetleges néhány napos nyaralásával kapcsolatban is egy tudakozódás...

Vélem jót tenne nekik egy kis kimozdulás otthonról.

intyipintyi # 2006.06.26. 06:50

Köszönöm a jó szót.
Érdekekes,hogy mostanság senki nem ír rajtad kívül.
Kényes a téma - tudom.

TE - nem hagytál magamra.

EMBEREK !!!!!!! KÖNNYEBB BECSUKNI AZ AJTÓT ?????

Zoltán György # 2006.06.26. 09:34

Intyipintyi!

Gyerekeknek van lehetőségük együtt maradni akár egy Gyermekfaluban, vagy Családotthonban....

A nevelőotthonok ideje lejárt, amit a hatvanas évek vége óta felépítettek, azt most lassan, de tudatosan szétverték...

Azaz egy nevelőszülő, aki alkalmas a feladatra, magához veheti és felügyelheti a gyerekeket!

Ha konkrét kérdésed is van, tedd fel! Ha tudok válaszolok!

Szia: Zoli

Ui.: A téma nem KÉNYES, hanem VÉRLÁZÍTÓ!!!

intyipintyi # 2006.12.10. 08:51

Úgy néz ki meg van az ítélet a tavaly junius 04.-i - Bem J. utcai csecsemőgyilkosság ügyében.
Eddig (számomra) meg nem erősített hírek szerint F.-né K.É.
a 8-15 év helyett 5 évet kapott.
S ha a hír igaz - akkor most kegyelmi kérvényt adtak be !!??
Ez már röhehehejes !
Tud valaki erről bővebbet ?