TÖKÖLI BV


Szomi # 2018.01.07. 18:06

A szűk látókörűséget Vadsuhanc emberi áldozataira értettem. Ugyanis eszébe sem jut, hogy áldozat nélkül is kerülhet bárki börtönbe. Egyébként igazad van, most még csönd van arról, hogy megszünik vagy nem a csomagküldés. Kár erről tovább gondolni dolgokat. Köszönöm szépen a hozzászólásokat.

Vadsuhanc # 2018.01.07. 18:00

Kedves Szomi!

Aki a börtönbe bekerült az általában bűncselekményt követett el.

Te írtad, hogy „.." Az én hozzátartozóm is az intelligens, tanult oldalhoz tartozik.Vállalkozott, de balul sült el..."

A balul elsült vállalkozásának szerinted hány sértettje van?
Ki nem fizetett alvállakozók, akik lehet éheznek miatta, de, ha csak a költségvetést megkárosította is lehet az kórházban éhező kismamáknak a sérült beteg embereknek miatta nem jut étel és nincs pénz ellátásra.

Nem ítélkezem a rokonod felett, ezt már megtette a Bíróság de mégegyszer elmondom a kedves hozzátartozód által elkövetett bŰncselekmény miatt lehet több ember éhezik.

Ezekre miért nem gondolsz?

gerbera317 # 2018.01.07. 17:51

Nem létező dologról szóló vitát feleslegesnek ítélni, ez mióta szűklátókörűség?

Szomi # 2018.01.07. 17:47

Egy kicsit szűk a látóköröd... Mint írtam, nem csak gyilkos, erőszakos rablók vannak ott bent. Tudod vannak orvosok, igazgatók, tanárok, vállalkozók, akik nem tettek semmit sem az emberekkel, nem rövidítettek meg, nem öltek meg, és nem bántottak senkit. Azok akik adóssgba keveredtek, illetve más olyan dolgokat tettek amit nem tudatosan követték el. Rossz vállalkozás stb... Tudod én sem a gyilkos emberek miatt aggódok.. Az a helyzet, hogy általánosítasz. Fordítsd meg a helyzetet, és gondolj csak bele, hogy egy szeretteddel önhibáján kívül történik valami, majd el ítélik,börtönbe zárják. Bárkivel egy zárkába,ahol mindenkivel egyformán bánnak. Pedig a szeretted egyébként jó ember, mindenkinek csak segített az életében, viszont rosszkor volt rossz helyen, és rossz vége lett. Te nem tudsz segíteni rajta, pedig nagyon szeretnéd, + még az olyan emberek mint te ismeretlenül sározzák. Az én hozzátartozóm is az intelligens, tanult oldalhoz tartozik.Vállalkozott, de balul sült el. Most az egész családnak ez nagyon nagy fájdalom. Úgyhogy ne ítélkezz ismeretlenül!!!!! Egyszer még te is járhatsz rosszul.hidd el nem kell hozzá sok,és bármelyikünk ott találhatja magát valamelyik Intézetben.....

gerbera317 # 2018.01.07. 17:30

Nem kell itt moralizálni. Egyelőre ott tart a dolog, hogy maga a kérdés sem igaz.

Vadsuhanc # 2018.01.07. 16:36

Gondolom a bűncselekmény sértettjeiről is gondoskodni akar majd a a szerencsétlen bűnelkövető. Mert lehet a sértett a csaló miatt az utcára került, az ittas vezető miatt tolószékben van, mert lehet a rablás miatt örök félelemben él, mert lehet, hogy a lopás miatt lehetetlen helyzetbe került mert lehet megerőszakolták...,,,,,

Soroljam még? A bűncselekmény áldozatainak étkeztetéséről ki fog gondoskodni kedves szomi?

Szomi # 2018.01.07. 15:27

Nem csak én híresztelem. Más is megerősítette.illetve a média is foglalkozott vele. A magyarul Balóval. is foglalkozott a témával. Hidd el nem kitalálom. Egyébként 1 kérdésem volt, amire már kaptam választ. Lehet ezt még fokozni, de nem érdemes. Veled nem lehet beszélni, ugyanis az én problémám az szerinted egyedi. Pedig nagyon sokan vagyunk hidd el nekem, csak ezen a kicsi emberek nem fognak tudni változtatni....

"Burn Out#e-mailJelentem! 2018.01.07. 08:47
ártatlanul más helyett :)

2018.07.01-től módosul:
(5) Az elítélt kapcsolattartója az élelmiszert, tisztálkodási szert, dohányterméket tartalmazó csomagot ellenérték megfizetése mellett a bv. intézet területén működő, a személyes szükségletekre fordítható összeg levásárlására kijelölt üzletben állíttathatja össze jogszabályban meghatározott módon. Az ilyen csomag fogadása beleszámít a (2) bekezdésben meghatározott gyakoriságba"

gerbera317 # 2018.01.07. 15:15

OFF Egyelőre - n nélkül. ON

Jogok vs. jogtalanság? De hát nem tilos a csomagküldés. Azt egyedül te híreszteled, hogy ez meg fog szűnni. Mi a problémád?

Vadsuhanc # 2018.01.07. 15:10

Kedves Szomi!

És akinek sérelmére elkövette a hozzátartozód a bűncselekményt szerinted mit gondol?

Esetleg, ha a Te vagy a hozzátartozód sérelmére követtek volna el bűncselekményt Te mit mondanál?

Mielőtt azt mondanád, hogy nem tudom miről beszélek elmondom neked az ország majdnem minden BV intézetében megfordultam. Tökölön több tucatszor. Vigyorgó kigyurt rabok voltak bent.

Mivel most kimondottan az étkezésről beszélünk megjegyzem, hogy a BV őrök ugyanazt a kaját eszik illetve kapják bent mint a fogvatartottak. Mellesleg megjegyzem, ha hazavinnéd a hozzátartozódat és a büntetését a lakásodban töltené le nemhogy háromszoros hanem 13 szoros összegbe kerülne az ellátása.

Mondd már el melyik az a büncselekmény, amely alapján az egyik fogvatartott a másiktól más BV eljárásra lenne jogosult. A törvény ilyet nem ismer.

Talán, ha az elítélt a bűncselekmény előtt meggondolta volna mivel jár az, ha a börtönbe jut.

Tényleg nem bántás, de menj be egy óvodába, egy hajléktalan szállóra egy kórházba.... Összesen nem kapnak annyi ellátást mint a börtönben ülő, bűncselekményt elkövető és elítélt emberek.

Szomi # 2018.01.07. 14:42

Egyenlőre jogokról beszélek. Emberi jogokról. Szégyen az is ami az egészségügyben folyik manapság, ebben teljes mértékben igazad van. Ez egy másik téma. Erről is lehetne itt beszélni, de szerinted ez sem függ össze a politikával? Egyébként bárhová fordulhatunk, sajnos a kutyát sem érdekli,pont úgy ahogyan most téged sem érdekel mit szeretnék mondani.peóbáljunk nyíltan panaszt tenni.. Bele sem gondolok, hogy milyen következményekkel járhat...
Az emberekkel emberként, az állatokkal állatként kell bánni. Az étkezést is beleértve. Tulajdonképpen ebből is látszik, hogy nem különítik el azokat az elítéleket, akik esetleg gyermekeket erőszakoltak meg, vagy aki esetleg nem tudott befizetni némi adót, vagy ép önhibáján kívül belekeveredett valamilyen rossz dologba... Sokféle bűnös van, bárki könnyen börtönben találhatja magát. Akik megérdemlik, mint az erőszakos bűnös, azzal ok, bánjanak úgy hogy tanulja meg egy életre, de nem lehet egy kalap alá venni mindenkit. Az étkezést lehet pótolni a hozzátartozónak,a kórházban, a börtönben lassan a levegőt is sajnálják az emberektől. Max.napi 1 óra friss levegő......

gerbera317 # 2018.01.07. 14:32

Ja, most látom, hogy van napi háromszori étkezés: „Vásárolni viszont kell, hiszen (...) éhen halnak, ha nem pótolná valamivel a benti kosztot

amit egyébként itthon a kutyának adnak egyesek.
Ez nem jelenti azt, hogy a rabokat rosszul tartanák; sokkal inkább azt, hogy sokhelyütt túl jól tartják a kutyát.
Én még voltam katona. Ott is megvolt a napi háromszori. A büfében legfeljebb édességet vásároltam. A büfét azok tartották el, akik az étkezdei kaját (a "dzsuvát") csak turkálták.

Vadsuhanc # 2018.01.07. 13:40

Csakhogy ez nem politikai, hanem jogi fórum.

Mellesleg a fogvatartottaknak joga van panaszkodni rengeteg fórumon ( helsinki bizottság és stb. )

Képzeld azt mondják, hogy nálunk a boltban is kétszer annyiba kerül majd a szóda mint eddig ..... Szemétség.

Visszatérve a börtönbe bezárt emberek jogairól. Tudod Te azt, hogy a Kórházakban egy kismamára nem jut annyi napi pénz egy napra étkezésre mint bent e a börtönben egy fogvatartottra?

gerbera317 # 2018.01.07. 13:08

Elnézést, ha esetleg túl naivat kérdezek, de a börtönben nincs napi háromszori étkezés?

Szomi # 2018.01.07. 12:24

A véleményem megalapozott. Tudom hogy milyen élelmiszer kapható a benti boltban. Nem személyes tapasztalat, hanem egy közeli hozzátartozóm van bent.Lehet,hogy olyan dolgot tett, amit a törvény tiltott, de ez nem azt jelenti, hogy az emberi mivoltból ki kell forgatni őt és a családját is. Nem vita tárgya, egyenlőre, viszont hamarosan az lesz. Ez kérem már politika..... Vásárolni viszont kell, hiszen az az Intézet ahol a hozzátartozóm jelenleg elítélt, éhen halnak ha nem pótolná valamivel a benti kosztot, amit egyébként itthon a kutyának adnak egyesek.....

Vadsuhanc # 2018.01.07. 12:01

..." azok a hírek keringenek..."

Olyanon megy a vita, amiről semmiféle jogszabály és még tervezet sincs. A keringő hírekre alapozott vita szerintem felesleges.

Szomorú örökös # 2018.01.07. 11:55

Szomi

Ráadásul minőségi élelmiszer ezekben a börtön boltokban mutatóban sincsenek.

Az lehet, de nem is kötelező ott vásárolni. Sőt el is lehet kerülni, ha az ember eleve nem kerül be a dutyiba. Bocsi, nekem ez a privát véleményem.

Szomi # 2018.01.07. 11:22

Igen sajnos. Ez valakinek piszkos jó üzlet, hiszen 3 szoros áron meg is lehet vásárolni azt,amit a hozzátartozómnak szánok. Ráadásul minőségi élelmiszer ezekben a börtön boltokban mutatóban sincsenek. Majdnem hogy kutya kaja, már elnézést.innentől kezdve majd lebetegednek, lefogynak, és stb..... Lehet ezt is büntetésnek szánják? Nem csak a társadalomtól zárják el az elítéltek ér, hanem az emberi jogaiktól is? A megfelelő étkezés,és egészség megőrzése már már tiltott.... Lassan...

Burn Out # 2018.01.07. 07:47

ártatlanul más helyett :)

2018.07.01-től módosul:
(5) Az elítélt kapcsolattartója az élelmiszert, tisztálkodási szert, dohányterméket tartalmazó csomagot ellenérték megfizetése mellett a bv. intézet területén működő, a személyes szükségletekre fordítható összeg levásárlására kijelölt üzletben állíttathatja össze jogszabályban meghatározott módon. Az ilyen csomag fogadása beleszámít a (2) bekezdésben meghatározott gyakoriságba.

Dr.Attika # 2018.01.07. 07:03

Sőt vannak olyanok is akik ártatlanul ülnek. Becslések szerint 10%.

Dr.Attika # 2018.01.07. 07:01
Szomi # 2018.01.07. 07:01

Nos, gyermekekre, feleségére, édesanyákra, családtagokra gondoltam, akik hozzátartozójukat próbálják segíteni, hogy ne egy ideig gyenge, le épült ember térjen vissza hozzájuk. Persze van bent mindenféle ember, viszont soha nem szabad minden elítéltet egy skatujába bezárni, hiszen vannak ott olyanok is, akik nem gyilkosok, nem rablók........ (A cinizmusnak itt nincs helye)

Burn Out # 2018.01.06. 18:22

Akkora szegénység van, ezzel megnyomorítanak ártatlan embereket is......

Általánosságban a börtönökben 99,9 %-ban ártatlanok vannak. :)

Szomi # 2018.01.06. 15:42

Üdvözletem.
Sajnos azok a hírek keringenek, hogy meg akarják a csomagküldést szüntetni a börtönökbe. Tud erről valaki információt adni, hogy mikortól nem lehet beküldeni csomagot?
Igazságtalanságnak tartanám, ha megszüntetnék, hiszen akkor 3X annyiért kell az elítéltnek vásárolni alapvető dolgokat, és a családokat még nehezebb helyzetbe hozzák majd. Akkora szegénység van, ezzel megnyomorítanak ártatlan embereket is......

Amitiel01 # 2009.12.23. 12:40

Általában mindenhová ugyanaz. Nescafe zacskós, édeske, citrompótló, tea, vákuumcsomagolt szalámi, édesség ( csoki, nápolyi, keksz ), cigaretta, dohány, cigihüvely, cigipapír, vaj, smack leves ( ezt nem mindenhová engedik ), nekem a töpörtyűkrémet is beengedték két börtönbe is. Nagyjából talán ennyi.
Ez az élelmiszercsomag. Általában 5 kg lehet, de legyen 10 dekával kevesebb, mert nem lehet tudni, hogy a bv mérlege hogyan mér.

A tisztasági csomagban pedig tusfürdő, sampon, borotválkozási gél ( nem lehet hajtógázas ), oblítő, mosogatószer, szivacs, borotva, fogkrém, fogkefe, minden, ami tisztálkodáshoz szükséges.

bestia # 2009.12.14. 09:37

Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni,hogy a tököli börtönbe milyen csomagot lehet beküldeni?
Azt tudom ,hogy csak egy csomag lehet . De mi lehet benne? A segítséget nagyon köszönöm.