rágalmazás, zaklatás, zsarolás


Trudi_ # 2018.10.31. 05:59

Attól még nem fejezik be a rágalmazást.

alfateam # 2018.10.30. 17:24

" Szerintetek hogyan tudnánk megoldani, hogy békén hagyjanak bennünket?”"
Ha keresnél magadnak egy pszichológust az talán segítene...

Trudi_ # 2018.10.30. 16:26

Sziasztok!
Egyik családtagomnak évtizedekkel ezelőtt volt egy kapcsolata még gyerekkorában, nyugdíjas lenne. Állítólag összevesztek valamin, amiért kiterveltek bosszút, de nem ismerem a történetet. Az exbarátnő és pszichopata családja évtizedekkel ezelőtt zaklatni kezdte a családtagot és minket nagyon beteg módon. pl. évtizedek óta feljelentések, rágalmazás, okirat hamisítás, bírósági eljárások, bántalmazás, zsarolás, csendháborítás, meg még rengetegféle bűncselekmény. Sokak szerint másokat is zaklatnak, mert mindig azt hiszik, hogy sértegetik őket. A rokon tönkrement a zaklatástól, már nem is él. Magánügyi írásainkat ellopatták barátaikkal, akik eljátszották, hogy barátaink. Levelezésünket feltörik, mert barátaikkal megszerezték a jelszavakat, követnek minket az utcán. Barátaikkal telefonon hívogatnak minket, fenyegető leveleket küldenek. Nyilvántartják, hogy mikor mit csinálunk, mit vásárolunk, munkahelyeinkről kirúgatnak minket. Éveken keresztül dolgoznak egy rágalmukon és idejüket az ellenünk elkövetett bűncselekmények foglalják le. Nincs munkahelyük és magánéletük. Nagyon sok bírósági ügyünk volt, folyamatosan tárgyalásokra járunk. Azt se tudjuk mi bajuk lehet. Barátkoztak velünk pár évig, egy ideig túlzottan kedveskedtek, majd sértegettek minket, de nem voltak hajlandók elmondani problémájukat. Barátaik tagadják, hogy ismerik őket, sőt még a családtagok is letagadják egymást. Főleg másokkal intéztetik a zaklatást, akik tagadják, ezért jelenteni sem lehet. Próbálnak minket elítéltetni mindenféle rágalommal, hamis tanúkkal, mert az a kényszergondolatuk, hogy bosszúból tönkretegyenek minket, amikor közünk sincs a több évtizeddel ezelőtti eseményekhez. Néhány családtagom súlyosan beteg a zaklatástól. Tovább kellene lépniük gyerekkori ügyeiken és nem zaklatni egy csomó embert. Szerintetek hogyan tudnánk megoldani, hogy békén hagyjanak bennünket?

Vadsuhanc # 2018.10.07. 13:15

Véleménynek. Sok esetben sértődött, vizsgákon megbukott emberek véleményének.

hap334 # 2018.10.07. 12:53

Vannak emberek, akik az interneten folyton olyanokat írkálnak, hogy "Értelmetlen", "Nem is igazi egyetemi szak", "Semmit nem kell ahhoz tanulnod , hogy átmenj a vizsgákon", "semmire nem jó" , "csak x és y szak ér valamit, z nem" stb. Feltettem a kérdést, mert kíváncsi vagyok, hogy ez minek minősül.

ObudaFan # 2018.10.07. 12:31

Rágalmazás biztosan nem, mert ebben nincs is konkrét tényállítás. És szerintem nem is becsületsértés.

hap334 # 2018.10.07. 12:28

Milyen plusz információ kéne még ahhoz, hogy megtudjuk, rágalmazás-e?

hap334 # 2018.10.07. 12:26

Újra kellett regisztrálnom, ezért írtam ki a kérdést újra.

hap334 # 2018.10.07. 12:25

Sziasztok!

Ha valaki az interneten egy egyetemi szakról olyanokat ír, hogy "értelmetlen" , "semmire nem mész majd vele" stb, az rágalmazásnak minősül, vagy csak szimpla véleménynyilvánítás?

Vadsuhanc # 2018.10.07. 12:25

Közben eltűnt a kérdés.......

Vadsuhanc # 2018.10.07. 12:23

Na vajon ez a kérdés miért merült fel ?

Véleménynyilvánítás az biztos, de hogy rágalmazás-e ennyi információ alapján eldönteni nem lehet.

Mi a konkrét probléma?

lajcsó # 2018.09.20. 06:57

"pedig csak az érdeklődésére válaszoltam."
Esetleg nem arról van szó, hogy te valamit félreértettél?

"Mit tehetek?"
Egymásközt kellene tisztázni az ügyet!

SzAda # 2018.09.19. 15:35

A paromat azzal vadolja az ex baratnoje, hogy telefonon felhivta a neveloapjat, munkahelyet es azt mondta neki hogy ,,prostitualtkent" dolgozik es hogy a testebol el... Termeszermtesen ez mind nem igaz, elso fokon a birosag mar lezarta az ugyet, de a kisasszony nem bir magaval es fellebbezett. Tudom, hogy ez az ifo meg keves es hogy ebbol nehez barmire is kovetkeztetni, de most masodfokon beidezte a birosag a paromat ragalmzas miatt meghallgatasra, targyalasra. Szeretnem tudni, hogy mire szamithatunk, hogy milyen esetleges kovetkezmenye lehet, illetve hogy lehetne a leheto legjobban megoldani az ugyet, mert en nem szeretnem ha egy hiszterias hazudozo miatt tonkretennek a paromat!

lilith_ # 2018.09.09. 17:00

Sziasztok.

Pár éve felvettek egyetemre, ahol az egyik tanáromnak megtetszettem. Amikor találkozni hívott, nemet mondtam, emiatt nem enged tanulni. Nem enged vizsgázni és a többi oktatót is rábeszélte, hogy tiltsanak le. Az érdeklődését elfogadtam úgy, hogy megírtam neki levélben, amiről azt hazudja, hogy szexuálisan zaklatom és bizonyítékként használja ellenem, pedig csak az érdeklődésére válaszoltam. Nekem nagyon fontos a tanulás, mert kizárólag ebben a szakmában szeretnék dolgozni. Ez az egyetlen egyetem. Mit tehetek?

genergo # 2018.08.15. 03:46

Kedves Fórumozók!

Van egy társasházban egy üzletem, az egyik lakót zavarja az én tevékenységem, ezért kb. heti rendszerességgel jelent be valamelyik hatóságnál, különböző indokokkal. De természetesen mindenhol minden 100% -ig rendben. Ennek ellenére napi rendszerességgel sétálgat az üzletem előtt, nézeget befele, illetve fényképezget a lakó. Mi szándékosan hozzájuk sem szólunk, de ők indokolatlanul beszólogatnak és akinek csak tudják panaszolják, hogy én mekkora szemét vagyok, mert őket zavarom.
A folyamatos hatósági bejelentések és rossz hír keltés nem tesz jót sem az üzletnek sem az idegeimnek. Próbáltam egyezkedni is velük, de esélytelen.
Már konzultáltam jogi tanácsadóval, ő azt mondta, ennyiért már fel lehet jelenteni, hitelrontás, zaklatás, stb.
De nem szeretnék feleslegesen pénzt kidobni az ablakon.
Önök szerint el lehet érni valamit egy feljelentéssel? Vagy inkább törődjek bele?
Köszönöm előre is,

ObudaFan # 2018.08.14. 19:15

Latni kellene a teljes szoveget, de nem tartom valószínűnek, hogy erre a bíróság megállapítsa a rágalmazást.

Alma85 # 2018.08.10. 09:24

Kedves Fórumozok!

Ha valaki egy quasi üzleti tárgyalás keretében folytatott emailváltásban azt írja két másik személynek, hogy amit én mondtam nekik az ő állaspontjáról az nem igaz, merthogy ő nem is említett nekem ilyet (ergo én hazudok) és ez vitát szült köztem és az egyik személy között, a másik előtt pedig nyilvánvalóan rossz véleményt alakított ki rólam, es egyébként bizonyítani tudom, hogy elhangzott amiket ő tagad, akkor megállhat-e a rágalmazás? Felszóltítottam, hogy helyesbítsen, de nem hajlandó rá.

ObudaFan # 2018.06.25. 04:04

Zaklatás miatt meg lehet próbálni egy feljelentést.

PestiEtus # 2018.04.30. 21:01

Amit magánban írtál, az max becsületsértés lehet.
Ahogy írták nem lesz nagy következménye, ha feljelent.
Ha mégis, és mész meghallgatásra, ne mondj semmit.
A magánvádlónak kell bizonyítania.

drbjozsef # 2018.04.30. 20:49

Ne foglalkozz az egésszel. Ha feljelent, vagy kiröhögik, vagy, ha valami fura okból neki hinnének, legrosszabb esetben is kapsz egy figyelmeztetést. De ha igaz amit írtál, ez is szinte kizárt. Ne izgasd magad. Kinevetik majd őt a rendőrségen is. Ha odamenne. De nem lehet ennyire hülye.

Ujivik # 2018.04.30. 12:06

Miért sületlenség? ????

Burn Out # 2018.04.30. 05:41

ennyi sületlenséget... ilyen pitiáner dolog miatt szerintem nem fog eljárást kezdeményezni.

Ujivik # 2018.04.29. 12:35

Üdv,
Leírnám az ügyemet. Egy facebookos babaruhás adásvételi csoportban vettem egy anyukától néhány ruhát,postán küldte el nekem. Vásárlás előtt direkt külön rákérdeztem, hogy milyen állapotúak a ruhák.Erre ő azt válaszolta, sőt biztosított róla,hogy hibátlanok. Ez a babaruhás csoportban azt jelenti,hogy folt-és szakadásmentes, max egy picit bolyhos lehet a ruha,de nem foltos,nem lukas,nem kinyúlt,stb. A hibátlan az hibátlan. 2000ft-ot fizettem neki előreutalással,2bodyért és egy póló+rövidnadrág szettért,plusz 600.-postaköltséget. Amikor megkaptam a csomagot, kibontottam, azonnal láttam,hogy a rövidnadrág kivételével minden egyes darab foltos,az egyik body még lukas is,a póló kinyúlt,ráadásul a 80-as méretűnek mondott szett csak 74-es. Úgy éreztem magam mint akit leforráztak. Becsapottnak éreztem magam,ott álltam elkeseredve,tehetetlenül,hogy most mit kezdjek ezekkel a porrongynak való ruhákkal,kidobtam 2600ft-ot az ablakon. Azonnal jeleztem az anyukának(eladónak),hogy szeretném ha kártalanítana,visszautalná a pénzemet a használhatatlan ruhákért. "Természetesen"erre ő nem volt hajlandó,sőt nagyon gúnyos,lekezelő volt a stílusa, és váltig tagadta a nyilvánvalót, hogy látta volna milyen állapotúak a ruhák. Figyelmeztettem őt,hogy a csoportban kiírom a nevét a falra,hogy a többi anyuka ne vásároljon tőle,mert félő hogy őket is becsapja, hisz nem volt korrekt velem sem.A babaruhás adásvételi csopikban ez teljesen bevett szokás,hogy jóindulatból figyelmeztetik egymást az anyukák,hogyha valaki megjárta egy eladóval,a többiek ne járjanak úgy. Ez sem hatotta meg az eladót,sőt bíztatott,hogy írjam csak ki bátran. Hát én kiírtam. Szóval megfenyegetett,hogy feljelent rágalmazásért, mert igaz a kiírásban nem becsméreltem őt,csupán egyszer írtam azt rá,hogy gerinctelen,egyébként a valós tényeket írtam le,hogy foltos ruhákat adott el nekem, és nem hajlandó kártalanítani, senki ne vegyen tőle semmit. Viszont a magánbeszélgetésünkben(írásban zajlott a Messengeren), ott egyszer csalónak is neveztem,meg egyszer becstelennek meg hazugnak. Meg a végén odaírtam neki,hogy többé nem írok neki,de tudjon róla,hogy undorítónak tartom őt. Ennyi volt kb. Ja és miután a kiírásomra nem reagált kb senki,pedig ilyen esetekben az admint is értesíteni szokás,ezért írtam privát az adminnak is,és neki ugyanúgy jellemeztem az eladót(csaló,hazug,gerinctelen, tolvaj,hisz kvázi meglopott,illetve hazugsággal csalt ki tőlem pénzt). A kiírásom a csopiban 2-3napig volt kint,utána töröltem,sőt a facebook profilomat is. Mert utánaolvastam a rágalmazás btk-nak, és rájöttem,hogy ez valószínűleg valóban rágalmazás amit elkövettem,bár azt is olvastam,hogy ha tudom bizonyítani hogy valós tényeket állítottam,akkor nem követtem el bűncselekményt. Márpedig tudom bizonyítani,a ruhák a bizonyítékaim,meg hogy szándékosan provokált még az eladó,azért hogy olyanokat írjak,amikért feljelenthet. Megvan az egész beszélgetésünk. Az általam használt jelzők pedig nem voltak annyira durvák,szerintem valóban fedik a valóságot.Hazug hiszen hazudott, csaló hiszen kicsalt pénzt,becstelen hiszen hazudott,átvert,megkárosított,stb,gerinctelen ugyanezekért plusz mert még ő beszélt velem lekezelően ezek után, és tolvaj mert meglopott. Az pedig hogy undorítónak tartom őt,ez a véleményem, ami szerintem teljesen jogos. Ezekután a kérdésem az lenne,hogy szerezzek-e magamnak egy ügyvédet,ha valóban úgy dönt a hölgy hogy feljelent, vagy alapból hülyeség az egész,és ha ez valóban rágalmazás volt a részemről,viszont tudom bizonyítani az igazamat,akkor mire számíthatok? Köszönöm hogy elolvastátok.

Vadsuhanc # 2018.04.18. 07:39

Heell

Alapvetően ott rontjátok el, hogy leálltok vele sms-ezni. Minek? A megállapított tartásdíjat pontosan és igazolhatóan fel kell adni, a gyermekelhelyezéséről pedig majd dönt az illetékes hatóság.

És a párod mit szól ahhoz, hogy fel akarod jelenteni a gyermeke édesanyját, aki szerinted egy " nőszemély ", aki ezáltal majd elveszti a munkáját esetleg és a párod gyermeke nélkülözni lesz kénytelen...

Vagy ez a célotok? Elég gyermekes viselkedés. Mellesleg erősen hajlok Burn Out által leírtakra, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, de még szabálysértési alakzat is nehezen,

Burn Out # 2018.04.17. 18:11

Jó akkor leírom konkrétan: pitiáner szarságon rágódsz, ez így nem bűncselekmény, nem érdemes feljelentést tenni. Férfiként ha ennyire gyengék az idegeid és nem tudsz egy szarságot lenyelni, akkor gyenge vagy.

Azt állítja, hogy emberöléssel megfenyegetted. Oké. Hol állította ezt? Mikor? Miért? Tanúk? Stb? Ha nem tudja igazolni és Te sem tudod igazolni az állításod, akkor ennyi.