Gondolom ,minden költséget.... :)
Mert valamiből meg kell élniük a bankoknak is :)
Azért feljelenteném őket szívesen, csak nem tudom kinél kellene megtennem.... :(
Gondolom ,minden költséget.... :)
Mert valamiből meg kell élniük a bankoknak is :)
Azért feljelenteném őket szívesen, csak nem tudom kinél kellene megtennem.... :(
Kedves Lionhu!
Azért kell kifizetni,mert gondolom a szerződésben amit az OTP-vel kötöttél és amit aláírtál benne van ez is. Az adó alanya az OTP, az hogy milyen költségeket terhelhet tovább az OTP az a köztetek levő szabad megállapodás tárgya.
Köszönöm a válaszokat!
De sajnos nem kaptam meg a választ arra a kérdésre, hogy miért én fizessem a OPT tulajdonában lévő, ergo magasabb ingataladót, mint magánszemély.
Mert kifizetem én csak ne az OPT-re eső teljes részt.
Azért köszönöm !
Az ingatlanadó mint helyi adó megállapítása a helyi önkormányzat hatáskörébe tartozik, az erről szóló értesítést is ők küldik ki, és természetesen az adó összegét is nekik kell befizetni. A NAV-nak ehhez semmi köze sincs.
A fizetésre kötelezettek körét az ingatlanadóról rendelkező helyi rendelet tartalmazza, így ahhoz, hogy eldönthessük, ilyen esetben kinek kell fizetni, ismernünk kellene ezt a rendeletet. Egyébként valószínűsítem, hogy a rendeletben valami ilyesmi szerepel: „Az ingatlanadót az ingatlan tulajdonosa, vagy az ingatlannak tulajdonjog megszerzésével járó jogviszony alapján használója köteles megfizetni.” Ha a helyi rendeletben nincs rendelkezés a lízingelt ingatlanokról, akkor feltételezem, hogy a lízingszerződésben vagy a pénzintézet általános szerződési feltételei között a kérdés szabályozva van.
Az interneten található idézetek legnagyobb baja, hogy nehezen ellenörizhetö a hitelességük. /Petöfi Sándor/
Kedves Feri!
Más ügyben kavargásztam itt, de regisztráltam, hogy választ adjak.
A NAV minden év január 1-én nézi, hogy kié az ingatlan, és az éves ingatlanadót 2 részletben neki kell kifizetni március 15., szeptember 15. dátumokkal.
A lakáslízing szerződésben benne van, hogy továbbszámlázza a lízingbeadó cég ezt a díjat a lízingbevevőnek, azaz Önnek- és nekünk..:)
2011-ben merült fel az, hogy a leendő birtokbavevő felkerülhet széljegyzetben a tulajdoni lapra, de így csak jövőre fizetheti magánszemélyként az ingatlanadót.
Az OTP-nél 6600 forintot kell a Földhivatalnak átutalni, ezután írhatja alá a nyilatkozatot, hogy majd Ön lesz a tulajdonos.
Így fizesse be és igyon egy sört a dühre! :)
Üdvözlettel:
a hasonló cipőben járó Réka és férje
Segítséget szeretnék kérni:
Van egy lízingelt ingatlanom a XIX. kerületben.
A bank küldött "továbbszámlázott" egy ingatlanadós számlát.
A Banknak számlázta az Önkormányzat, mert Ő a tulajdonos. Viszont a Banknak jóval magasabb ingatlanadót kellene fizetnie, mint egy magánszemélynek.
Kérdezem, hogy mit tehetek, mert igazságtalannak érzem, hogy a Banknak kiszámlázott ingatlanadó teljes részét én fizessem.
Miközben nekem, mint lízingbevevő magánszemély jóval kevesebb ingatlanadót kellene fizetnem.
Kérem, aki tud segítsen megérteni ezt a helyzetet.
Köszönöm!
Feri

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02