Adományozás KFT - nek


geza84 # 2014.09.15. 06:58

Dehogy nincs könyvelőnk. Csak gondoltam ennek az adakozásos dolognak van valami külön szabályozása, de akkor ezek szerint nincs. Akkor simán számlázunk, és kész. Köszi!

nandy # 2014.09.13. 14:59

Ha jól értem, arról van szó, hogy eddig ingyenesen nyújtottátok a szolgáltatást, most pedig lehet érte akár fizetni is.
Nos, ha valaki fizet, az szolgáltatás nyújtásának ellenértéke lesz, számlát kell róla kiállítani, a szolgáltatás megnevezésével. Amennyiben a cég áfa körös, akkor a számla áfá-t is fog tartalmazni.

Nincs könyvelőtök?

geza84 # 2014.09.11. 11:07

Sziasztok!

Van egy pici szolgáltatást nyújtó weboldalunk (http://www.jelenletiiv.hu/), ami kezd népszerű lenni, és gondoltuk kiteszünk rá egy gombot, amivel bárki támogathatja a projektet.

Egy bankkártyás fizetési lehetőséget gondoltunk kitenni, mely persze nem kötelező.

A kérdésem annyi, hogy ezt úgy kell e kezelni, mint bármi mást, tehát megadja a "támogató" a számlázási adatait (aki egyébként szinte kivétel nélkül valamilyen gazdasági társaság lesz a szolgáltatás jellegéből adódóan, ami egy egyszerű jelenléti ív nyomtatvány minden hónapra), mi kiállítjuk a nevére a számlát, elküldjük e-mailben, és kész?

Mit írjunk a számlára? Van e bármi megkülönböztetés ez esetben ha támogatásról van szó, vagy ez csak alapítványok, közhasznú szervezetek esetében játszik?

Egyáltalán nem arról van szó, hogy az "adomány" címén akarunk adót kerülni, Kft. lévén ezt nyilván nem tehetjük meg, ezt tudom, csak, hogy pl. ez esetben egyáltalán használhatunk e olyan kifejezéseket, mint az "adomány", vagy "támogatás"... és, hogy mit írjunk a számlára?

Köszi a válaszokat!