Banki hitel probléma


nehézsors # 2017.09.20. 17:15

Tisztelt JogiFórum!

Egy egyész komplex problémával fordulok Önökhöz amiben szereném a megértésüket és a szakértelmüket kérni.

A jelenlegi helyzetem az első számú készfizető kezes közel 45 millió forintnyi céges adósság amit a munkabéremre terhelnek. Természetesen erről hivatalosan én semmit nem tudhatok. Azóta a cég tulajdon és vezetési jogát/kötelezettségeit már atvette más, azonban a fizetésemből vonják az adósságot. Van egy másik készfizető kezes is, neki egy 200 millió forint értékű ingatlan van a tulajdonában ami szintén a biztosíték tárgyát képezi.

A céges hiteleket azért vettem fel, mert a svájci frankos családi házat árvereztk és így megmenthetőnek tűnt az ingatlan amennyiben megegyezünk az árverési vevőkkel. Azonban a család 2 autója és a családi ház is elúszott. Már új tulajdonosok és a kiköltözési moratórium ellenére is lakáshasználati díjjat követelnek tőlünk visszamenőleg egy évre.

Nincs hol laknunk. Az elmúlt 3 évben most költözöm majd 7. alkalommal.
Találtunk házat ahol a családommal (édesanyám, öcsém, a párom és én; később kisebb átalakítással és felújítással a nagyszülő is) elférnénk. Rokoni felajánlásból költözhetünk oda. Lenne fedél a fejünk felett. Legalább.
Édesanyám a kilakoltatásból visszamaradott aktív KHR-s, én szintén aktív KHR-s.
Édesanyám szeretett volna hitelt felvenni, de ugye se neki, se nekem nem lehetséges. A nagymamám, édesanyám anyukája vállalta hogy vesz fel hitelt, azonban Ő nyugdíjjas. A párom is szeretne segíteni mivel nekünk sincs hol laknunk. Vállalta hogy adóstárs lesz. Lényegében az Ő 140.000.- nettójából és a nagymama nyugdíjából szeretnénk hitelt felvenni. Egyéb fedezetet nem tudunk bevonni. Maximum egy 1-2 millió forint értékű személygépkocsit.
A házért rokoni alapon azonnali 4 milliót és 2-3 éven belül újabb 4 milliót, tehát összesen 8milliót kérnek.

A következő két kérdéssel fordulok Önökhöz:

  1. Hogyan vehetném rá a végrehajtót, hogy kezdje el behajtani/árverezni a kezestársamnak a 200 millió forintos ingatlanát?
  2. Hogyan oldható meg a 8 milliós lakáshitel problémánk, úgy hogy senki joga és kötelezettsége ne sérüljön? Milyen feltételekre számíthatok? Egyáltalán van-e kiút ebből a rémálomból és lesz e fedél télre a fejünk fölött?

Megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Szabó Tamás Aladár