közveszélyes tanuló - szankciók?


csufi99 # 2007.03.19. 00:50

Nem írok jogszabályokat, abban talán tájékozott vagy. Van egy közoktatási törvényünk, az iskola házirendje, SZMSZ, sok minden belefér.
Én azt nem értem, miért azonnal a jogi hátteret kell keresni, hogy kiebrudaljunk egy nehéz esetet?
A gyermekvédelmis, ha jól végzi a dolgát már régen megtette volna a kötelességét, a probléma megoldása érdekében írásban jelez a gyermekjóléti szolgálatnak, s közösen valamilyn megoldás várható, igaz nem két nap alatt. Ezt a munkát nem írom le, majd ők tudják a dolgukat- remélhetőleg.

nyusz66 # 2007.03.14. 17:29

A következő kérdésem lenne:

Egy tankötelezett, általános iskolással szemben milyen szankciókat alkalmazhat az iskola, ha társaival és a tanáraival szemben közveszélyesen viselkedik? (Nem deviáns - papírja van róla, hogy magatartászavaros, és pszichiáteri kezelés alatt is áll.)Az iskola a körzetileg felvételre köteles iskola.

Mert ahogy én utánanéztem, az a kép alakult ki bennem, hogy se arra nem lehet kötelezni, hogy magántanuló legyen, se el nem tanácsolhatják, amíg tanköteles. Jól értem?

Vagy, ha a szülő nem hajlandó további terápiás lehetőségek után nézni, és nem változik a viselkedése, akkor ilyen esetben kötelezhető magántanulóságra? És, ha ezt nem vállalják? Eltanácsolható? Hol van ennek valami törvényi háttere?