Feljelentett a szomszédom, segítséget kérek


monalisa1 # 2007.05.13. 17:11

A helyi építészeti rendeletben meg kellene nézni, hogy van-e előírás arra vonatkozóan, kötelez egy tulajdonost, hogy az őneki az utcafronttól jobbról eső oldalon az ingatlan vásárlásától x időn belül köteles kerítést húzni.

A földmérés valóban sok - és felesleges - vitát eldönthet., vélem néhány tíz ezer forint, a költség vélem osztódik a vitás szomszékok közt.

gitron # 2007.05.12. 18:07

Ha telekhatárvitáról van szó, akkor abban bíróság fog dönteni, a jegyző nem.
Bármelyik fél megbízhat egy földmérőt, hogy tűzze ki a a telkeket. Normális esetben közösen lenne a legjobb, mert akkor ezt mindkét fél elfogadja, míg az egyik fél által készíttetett kitűzéssel szemben a másik általában bizalmatlan.

Melypat # 2007.05.12. 14:37

szerintem ha még nem késő, akkor kezdeményezd, hogy a terülteket mérjék fel újra a térképek alapján. És akkor a kerítést a hivatalos határon, kell felhúzni amit a földmérő megállapít. Amit leírtam ez nem biztos, hogy így megy, még csak joghallgató vagyok, de ez is lehetne egy megoldás. A földmérés költségei nem tusdom mennyibe kerülnek.

m2tibor # 2007.04.19. 11:26

Köszöntök Mindenkit !

Segítséget kérek az alábbi ügyben. Hétfőre bevagyok idézve a jegyzőhöz, mert a szomszédom panaszt emelt ellenem.
Van egy vidéki telkünk, mely a telek bal oldalán nincs le kerítve. Többször kértük a szomszédot, hogy kerítsen, de Õ évekig nem tett semmit. Most mi megelégeltük a dolgot és magunk kezdtünk neki a kerítésnek.
A szomszédunk aki egyébként helyi vállalkozó panaszt tett , mondván az ő területét elvettük, viszont a térkép szerint bőven (+40 cm) meg van az ő területe.
Inkább a miénk kevesebb, mert Õ korábban a mi területünk rovására parkosított.
Kérdésem mire hivatkozzak hétfőn , illetve ki jogosult dönteni az ügyben.
Szükség esetén ki kezdeményezheti a pontos feltérképezést, milyen jogaim vannak.

Köszönettel: Tibor