Autófestő kémény kertvárosi lakóövezetben


nanemaaa # 2014.04.23. 10:41

Neked nem a kéménnyel (nem is kéményről beszélünk, hanem szellőzőről) van problémád, hanem a levegőtisztasági, zajvédelmi előírások megsértésével végzett tevékenységgel. Ez elsősorban környezetvédelmi hatáskör és leginkább a jegyzőhöz tartozik. Ugyancsak ide tartozik a telephely üzemeltetési probléma is.
Másodsorban lehet még közegészségügyi panasz is, aminek a hatósága a most már kormányhivatali szinten működő ÁNTSZ. Ha a dolgozókat is félted, akkor lehet még munkavédelmi szakkérdés is, melynek hatósága a munkavédelmi felügyelőség. Szóval hatóság van ezer, már csak azt kellene kitalálni, hogy végigjárod-e az összeset?

DoodMan # 2014.04.22. 07:45

Hello,
Erre tudna valaki tanácsot adni, hogy lehet-e valami magasabb szervhez fordulni, mint mondjuk a helyi korrupt önkormányzathoz? Mondjuk ÁNTSZ vagy ilyesmi.
Legjobb lenne, ha valahogy be lehetne jelenteni.

Van ez a kémény gyakorlatilag ablakmagasságban és ontja magából a biztosan egyáltalán nem rákkeltő anyagokat; van hogy a növényeket fehér por fedi, meg az arra néző ablakokat is. Mellesleg nagyon hangos: Vagy dübörgő és fújó hangot ad vagy még remeg is az egész, amikor feltolja az elszívót maxra. A legjobb az, hogy mindig megy. Most húsvétkor vasárnap déltől egészen most hétfő reggelig folyamatosan ment. A hely amúgy Soroksár. Gondolom a polgármester legjobb haverja az illető (ez valahogy mindig így van), mert anno többen is perelték és mind elvesztették, bár az még EU-csatlakozás előtt volt és ha jól tudom, EU-ban ilyen kvázi-gyárkéményeket sem lehet lakóövezetbe tenni.

A tömeges feljelentésen gondolkodom pár szomszéddal együtt... persze garantált, hogy akkor másnap molotov megy a házra vagy sav vagy festék... a mögöttünk lévő autofestő, míg nem ment tönkre, ugyanezt csinálta... meg az a mögötti is... meg az a mögötti is (igen... Soroksáron népsport volt, hogy mindenki autót festett és mind gigabunkó volt és mind, mind a polgármester úr barátja).

A kép:
http://i880.photobucket.com/…6476ec33.jpg