Utcai fák megmentése


C I N I # 2014.10.30. 14:20

Kedves Fórumozók!

A városüzemeltetés gondoskodik a kártevők elleni permetezésről, a szakember pedig dönt a növény pontos megmetszéséről - tehát nem a lakók döntik el.

A fák esetleges teljes kivágását vagy ültetését az önkormányzatnál lehet kérvényezni.

groszfater@gmail.com # 2014.10.23. 07:20

Attól, hogy a levéltetvek lerágták a levelet még nem
betegek a fák.
Az elszáradt ágak levágása jó ötlet jövőre kihajt, de
a kártevők elleni védelemről gondoskodni kell.

lajcsó # 2014.10.22. 21:40

Nem értem miért akarjátok a fák szenvedéseit meghosszabbítani? Az öreg, beteg fákat ki kell vágni és újakat ültetni a helyükbe!

JakabneKlara # 2014.10.22. 09:39

Tisztelt Jogászok!
A következő ügyben kérném a segítségüket. Egy kisváros hatalmas fákkal szegélyezett utcájában lakunk(pontosítom az út két szélén vannak a fák) önkormányzati tulajdonban. Az egyik oldalon panelsor, ahol én is élek a 4. emeleten. A nyarat a fák árnyékában vészeljük át. Amióta itt lakunk( 6 éve) semmilyen ápolást nem kaptak a fák. Idén a fák megbetegedtek - a levelüket támadta meg valamiféle levéltetű. Írtunk az önkormányzatnak, hogy tegyenek valamit. Az első körben azt a választ kaptuk, h nincs pénz a permetezésre, esetleg a kivágásra. Persze ennek nagy visszhangja lett. Jöttek az önkormányzati választások és kaptunk egy újabb levelet, h az önkormányzat mégis talált megoldást, küld egy vállalkozót aki ismerteti a lakógyűlésen a lehetőségeket. A lakógyűlésen a vállalkozó már azt közölte, h az önkormányzattal megkötötte a szerződést, ő- mint szakember- két lehetőséget ajánl fel. A problémát a fák csonkolásával oldja meg. Mi pedig választhatunk, h milyen magasan csonkoljon. Az első emelet magasságában, vagy a második emelet magasságában. Persze ez azt jelenti, h ezek után nem fognak többet a fáink tovább magasodni, mert újra és újra vissza kell vágni, mert a kinövő új ágak már nem olyan erősek, h megbírják magukat. Az is világossá vált, h a fák lombozatának 90%-a oda lesz. Ez esztétikailag sem és az árnyék szempontjából sem jó. Már az időpontot is közölte: november első hetében kezdenek. Kérdésem a következő: lehet ez ellen valamit tennünk? Milyen lehetőségeink vannak? Előre is köszönöm: Jakabné Klára