Sérelemdíj - eljárás elhúzodása


Dr.Attika # 2017.01.12. 16:26

"Pereskedni mindenképpen van értelme, végtére is az ügyvédeknek és a bírósági alkalmazottaknak is meg kell élnie valamiből. :D"

Szemetet termelni is van értelme, hiszen a szemeteseknek is meg kell élniük valamiből. Élelmiszert fogyasztani is van értelme, hiszen az élelmiszert előállítóknak,kereskedőknek is meg kell élniük valamiből. És sorolhatnám.

Poruljárt_Attila # 2017.01.12. 11:39

Igen, kb ennyit tapasztaltam én is eddig. Mást nem nagyon.

nanemaaa # 2017.01.10. 08:50

Pereskedni mindenképpen van értelme, végtére is az ügyvédeknek és a bírósági alkalmazottaknak is meg kell élnie valamiből. :D

Poruljárt_Attila # 2017.01.09. 22:40

hát nézd, számomra is jó kérdés, de ezt már ugye sose fogom megtudni. a tény viszont tény, hogy egyes dokumentumok hiányoztak az ügyiratból, és nem igazán voltak vevők másod fokon arra, hogy én ezt jeleztem is ... most erre megint mit mondjak?

amikor meg kifogásoltam az elnöknek, hogy mégis elnézést, de mi a tökömnek foglalnak mind a tárgyalási jegyzőkönyvbe mind az ítéletbe az okirati tényekkel ellentétes megállapításokat, akkor elismerte készséggel, hogy ez így történt (mi mást tehetett volna, ha egyszer elé tettem?), de naná "az én hibám volt", amiért nem 8 napon belül jeleztem, és minden maradt úgy, teljesen elégedett volt a tök fals ítélettel.
Ezért kérdeztem, hogy ebben az országban van egyáltalán értelme főleg hivatal ellen pereskedni? (az igazamtól függetlenül...)

Burn Out # 2017.01.09. 19:54

mi az, hogy szelektálva küldte fel másodfokra?

eleve az egész iratanyagot fel kell küldeni, az ügyiratborítóból, számozásból látszik, ha valami kimaradt. (nálunk a másodfok bele tud nézni az iktatásba is és látja, ha valami próbálkozás van az iktatásban is...)

Poruljárt_Attila # 2017.01.09. 19:42

groszfater, ne viccelj ....
Nekem is volt kedves közig hatósággal ügyem, 2 éven túl nyúlt, sőt jobbat mondok, kompletten eltüntették, ugyanis rájöttek, hogy gáz lesz belőle, és csak ezért nem tudtam bíróságra se menni, mivel nem voltak hajlandók másodfokú határozatot hozni. Ugye akkor mit is támadjak meg?
A végén az ügyészségnek írt panaszra (azt hiszem Ket 120.) előkerült az ügy, de mondanom se kell, hogy csak úgy részlegesen ...
Ezért borzalmas egy rendszer ez, hogy az ég világon minden az első fok kezében van, legyen az közig vagy bíróság, ha az szabálytalankodik, pl. eleve szelektálva továbbítja másod fokra, akkor vége, meg vagy lőve. Végül aztán bíróságra vittem persze, de gondolhatod, hogy melyik részét tüntették el az iratanyagnak ... és akkor most bizonyítsa az ember valahogy, hogy márpedig ő beadta.

spielman3 # 2016.11.25. 07:07

Lehet perelni sérelemdíjért egy eljárással kapcsolatban, az eljárás folyamán is?

Ha mondjuk az eljárás már elhúzódótt, az eljáró bíró szabálytalan, dilettáns, részrahajló, méltánytalan, formalizmusokkal visszaélő volt, végül elfogultságát elismerte, és kezdődhet az egész előről.

Tehát ha az eljárás egy olyan pontot ért, ahol a fél úgy érze, esetleg alaposan, hogy sérelem már megvalósult vele szemben?

2. kérdés, hogy hogyan adhatja úgy be, hogy ne ugyanannak a bírónak a folyosóbeszélgető társai döntsék el?

elfmage999 # 2015.12.04. 22:21

Kevin:

Az hogy 7 hónapig tartott az ügy az nem sérti az elvárható időben lefolytatott eljáráshoz való jogát a delikvensnek?
Szerintem 5 éven belül akármikor perelhet egyet sérelemdíjért.

groszfater@gmail.com # 2015.06.18. 11:37

Mi a fenére vártál 7 hónapot,30 nap elteltével a felügyeleti szervhez kellett volna fordulnod !

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.06.18. 11:23

személyiségi jogsérelem esetén lehet kérni sérelemdíjat

Traviata1 # 2015.06.17. 23:59

A gyámhivatal a kapcsolattartásra vonatkozó végrehajtási kérelmem tárgyában a bejelentésemtől számított 7 hónap múlva hozott csak rendelkező végzést, melynek fellebbezését követően jelenleg sincs még másodfokú jogerős végzés. Jelenleg 14 hónapja tart az eljárás, vagyis a fellebbezésem óta is eltel 7 hónap.

Kérhetek-e sérelemdíj megállapítását az eljárás elhúzódása miatt?