megv. munkaképességűek támogatása - eljárásrend hiba?


ObudaFan # 2007.01.02. 19:05

A panasz lehetőségét mindenképpen ki kell meríteni, és ha már közigazgatáson belüli jogorvoslat nem marad, mindenképpen érdemes közig. jogkörben okozott kár megtérítése iránt bírósághoz fordulni.

csufi99 # 2006.12.23. 23:06

Neked kitartást, sok sikert kívánok!
S békés, szeretetben gazdag ünnepeket!

larsson # 2006.12.22. 19:30

Kedves csufi99!
Köszönöm szépen válaszodat! Sajnos nem egyszerű a helyzet tudom és azóta már konkrét jogi segítségért is fordultam.
Egy biztos: nem hagyom, hogy tönkre tegyék a vállalkozásom és a fogyatékos munkavállalóim megélhetését is veszélybe sodorják! ( fontos, hogy a nevezett kérelem nem pályázati kiírás volt, hanem - ha a törvényességi feltételeknek megfelel - egy alanyi jogon járó támogatás. Azaz, mérlegelési jog nélkül kellett volna eljárnia az említett Munkaügyi Központ szolgáltatási osztályvezetőjének. szerinte azért nem felel meg a törvényességi feltételeknek, mert folyó üzleti évben, két számlamásolatból megállapítható, hoyg az október 10 és december 10 közötti működés nem volt eredményes, ezért nem tekinthető a munkavégzés rehabilitációs célú munkavégzésnek, hiszen nem piacképes... Röviden ennyi, ami szerintem vicc csak az a baj, hogy ezzel több tucat ember jövője került végveszélybe...)
mégegyszer köszönöm és Boldog Békés Karácsonyt Kívánok neked és minden kedves Fórumozónak!

csufi99 # 2006.12.20. 22:04

Régóta vársz válaszra...
Én csupán a véleményem írom le. Nem azzal sértett eljárást, hogy telefono hívott fel valamilyen pótlásra, ez a kevesebb, azzal már szerintem igen, hogy olyan iratokat kért, melyek nem képezik részét a pályázati kiírásnak, s a helyedben nem is küldtem volna be.
A szabályos és hiánypótlással kiegészített anyagból kellett volna megállapítaniuk az elutasítás okát. Azt pedig innen nem lehet megítélni, hogy a bírálatban volt-e szerepe az általad benyújtott számláknak.
Jogorvoslati lehetőséged nem lett volna??
Panasszal fordulhatsz ugyan a felettes szervükhöz, de ettől valószínű nem változik semmi, feltételezem volt egy keretösszeg, amit felosztottak. Erről bővebbet tudsz, hiszen ismered a pályázati kiírást.

larsson # 2006.12.14. 21:48

Üdv minden kedves fórumtársnak!
Laikusként az alábbi problémával fordulnék a szakértőkhöz, tanácsért reménykedve.
Egyéni vállalkozóként 6 fő súlyos mozgáskorlátozott munkavállaló foglakoztatását biztosítom távmunkában 100%-ban önerőből megvalósított beruházás révén. (szgép, internet, telekommunikációs eszközök, folyamatos képzés - mindezeket én biztosítottam és biztosítom a munkavállalóimnak.)
A megv. munkaképességű dolgozók foglakoztatásához 2 hónappal ezelőtt kérelmet nyújtottam be az illetékes munkaügyi központhoz. ( a 177/2005 (IX. 2. Korm. rendelet alapján)A Kérelem által kért összes dokumentumot csatoltam, majd a kérelem benyújtását követően egy alkalommal felszólítottak hiánypótlásra, amit teljesítettem határidőre természetesen.
A lényeg most következik: miután a fentebb említett hiánypótlást teljesítettem 45 napig ültek a kérelmen. Másfél hete az illetékes megyei munkaügyi központ szolgáltatási osztályának ügyintézőjel felhívott telefonon, hogy ugyan csatoljak már be a gazdasági tevékenységem eredményességét bizonyító(?) számlamásolatokat és bankszámlakivonatokat, amelyeken szerepel a vevőim által kifizetett összeg. nem írásban kérte, hanem telefonon! ezen azért elcsodálkoztam hiszen a nevezett kérelem sehol sem írja elő, hogy folyó üzleti évben kiállított számlákat csatolgassak be a támogatási kérelemhez. Én magam ettől függetlenül a telefonos kérést teljesítettem, mert partnerként kívántam viselkedni.
Ugyanakkor kérdésem a következő lenne: Egy elbírálás alatt lévő támogatási kérelemhez hiánypótlást nem csak hivatalosan, írásban kérhet be a hivatal? Nem sértett ezzel eljárási hibát a Munkaügyi Központ tisztviselője?
( Az már más kérdés, hogy az általam jóhiszeműen ilyen formán benyújtott számlalmásolatok alapján megállapította a hatóság, hogy a vállakozásom nem piacképes, ezért a támogatási kérelmet elutasítja...minden más rendben volt, csak szerintük ez nem fog működni hosszútávon.62 napig ült a kérelmen, hogy ezt kisakkozza.Röhej. 2 számlából arra jutott, hogy ne akarjak én foglakoztatni kerekesszékes embereket, mert úgyis csődbe megyek...Az állami foglakoztatási szolgálatnak pedig az a jelmondata, hogy értékünk az ember...
Elnézést ha túl hosszú voltam, kérek valakit, segítsen!