Kerti építmény s.o.s


gitron # 2007.01.16. 11:43

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló, 253/1997. (XII. 20.) Korm. r. 35. §-ának (1) bekezdése szerint Az előírt legkisebb elő-, oldal- és hátsókert méretén belül épület és épületrész nem állhat.
Ez a terasz minden valószínűség szerint egy épület része (különben nyilván nem terasznak hívnák, hanem valami másnak) és azt írod, hogy 80 cm-re van a szomszédtól.
Minden valószínűség szerint a hatóság megalapozott döntsét hozott a bontás elrendelésével.

ObudaFan # 2007.01.09. 09:42

Meg kell próbálni a közig. pert, mert nincs más esély. Ugyanakkor nem szívesen ad a bíróság fennmaradásit a tapasztalatom szerint, ha a hatóság nem adott, de azért ha tényleg határeset a dolog, akkor van remény.

marcsa # 2007.01.08. 14:40

Kerti építmény

Szeretnék segítséget kérni abban az ügyben, hogy mi minősül kerti építménynek?

Mi építettünk egy teraszt az oldal kertünkbe fából ami egy föld rézsű fölé épült a legmagassabb pontján 95 cm magas a legalacsonyabb pontján 10cm -re van a földtől a szomszédtól 80 cm-re.
Az OTÉK szerint az 1m-nél nem magassabb lefedés nélküli terasz is kerti építmény akkor a mi teraszunkra annak minősül -e vagy sem?
Közigazgatási per esetén ha a hatóság bontást rendel el mennyi az esély fennmaradási engedély megszerzésére illetve per nyerésre.
Mivel az első fok építménynek vette a teraszt és bontást rendelt el. Tervező szerint nagyon köztes a határ ebben az esetben de szerinte kerti építmény.
Ismereteik szerint ilyen esetben mi a joggyakorlat?
Segítségüket előre is köszönöm.