Orvos jogász


Majordomus # 2023.10.24. 19:55

Nem.
Az orvosi ellátás nem piac hogy ennyiért elviszem s utána reklamálok.

Az orvosnak van felügyeleti szerve,neked van betegjogi képviselőd, Ott vázold a problémát.

Hidd el alaposan ki fogják vizsgálni az ügyet.

Ha indokolt,felülvizsgálat következik.

valamiva # 2023.10.24. 12:05

Tisztelt Szakértők!

Lenne bármi lehetőségem arra, hogy egy rólam készült diagnózist utólagosan a kezelőorvos módosítson, illetve jogom lenne erre kérni? A nála történt kivizsgáláskor és a diagnózis felállításakor sok esetben kiforgatta a szavaimat, és olyanokat is írt a jelentésben, amiket én biztosan nem mondtam. Az volt az érzésem hogy ezt talán amiatt tehette, hogy ezáltal jóval könnyebben fel lehessen állítani egy akármilyen diagnózist egy viszonylag gyakoribb, hétköznapibb esettel is, úgymond gyorsabban le lehessen engem "rázni" és befejezni a kivizsgálásomat.
A végén az általam aláírandó papírt sem hagyta hogy elolvassam: amikor szóban elmondta hogy mi áll a papíron, akkor is mást mondott, és csak összehajtva engedett belőle láttatni, amíg alá nem írtam (ezt a folyamatot kamera rögzítette a váróteremben). Mivel fel sem merült előtte bennem, hogy egy orvos ilyet megtenne, szó nélkül aláírtam.
Nagyon bosszantónak találom, mert ez valószínűleg a jövőbeli egészségügyi ellátásaimat is elég rossz irányban befolyásolhatja, ha más orvosok ezt a leletet vennék alapul, esetleg félrekezelések sorozatát indítaná meg ez a - szerintem - téves lelet: lenne nekem lehetőségem ezügyben bármit is tenni?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

alfateam # 2019.03.12. 10:47

Baloldalt a szolgáltatások rovatban, ügyvédi szaknévsor.

gesztenye77 # 2019.03.12. 10:29

Üdvözlöm a tisztelet szakértőket
Családom egyik tagja, fizikai megterhelésből adódóan, olyan állapotba került hogy, az idên el kellett indítani a leszázalékolását.
Kb. két éve nagy fájdalmakkal él, munkát vállalni nem tud. Jôvedelme nincs.
Orvosilag igazoltan az /országos gerincközpontban kezelik/ gerincscsatorna szűkülete van gyökiérintettséggel
Első fokon valamint másodfokon porckorong kopásra adtak, 14.5 illetve. 20% ot.
Szeretnének tovább menni, munkaügyi bírósághoz, mert a valós betegséget nem vették figyelembe…!
Ehhez az eljáráshoz szeretnénk megfelelő orvosjogászt találni.
Ehhez kérnék segítséget

monalisa1 # 2010.05.20. 16:58

Mivel az elérhetési e-mail címe nem publikus - és többeknek hasonlóan -, ezért javaslom a "munkajog, foglalkoztatás" rovaton belül a "Rokkantsági nyugdíj, kontra rehabilitációs járadék" c. topicban fordulj hozzá kéréssel: szeretnél prívát írni neki ezért legyen szíves elérhetési lehetőséget (címet) közölni veled.

ml.

jácintka # 2010.05.20. 05:28

Köszönöm segitséget monalisa 1.
Szeretném megtudni , hogy hogyan írhatok a jogi forumon keresztül email levelet Vecinek?
Üdv Jácintka

monalisa1 # 2010.05.19. 16:27

Lentebb három orvos-jogász neve/címe/telefonszáma is megtalálható, tessék előkeresni és náluk próbálkozni.

Vagy a Jogi Fórum címoldalán az egyes jogi szakvégzettségnél választani az ott felsorolásra kerülő jogászok közül.

Külön írom:

  • Myra50 bizonyára jogszabály írja elő hogy kórházba kerülő és ott 24 órán belül elhalázó beteget fel KELL boncolni, hiába is a régi orvosi papírjai stb.
  • TA74 a háziorvosnál lévő betegkartonon végig kellett hogy vezessék a betegségét, annak pontos megnevezését, valamint az alkalmazott gyógymódot. Mivel az az orvos sajátja, nem köteles kiadni., esetleges bírósági eljáráskor azonban már igen.
  • jácintka a menősor elején a munkaügy témáknál, Veci nich nevű segítő/hozzászóló előzőekben már sok rokkant nyugdíjasnak adott választ, javaslatot. Azt hogy ingyen talál-e jogi képviseletet - talán egy lelkes ügyvédjelölt felkarolja, kérdezze az egyik-másik ügyvédi irodát.

"Lisa"
laikus hozzászóló

TA74 # 2010.05.19. 15:26

Tisztelt orvos-jogászok!

A következő ügyben szeretnék segítséget kérni:
Súlyos B12 hiányos vérszegénységem volt, amitől károsodott a központi idegrendszer,amitől lerokkantam .Egészségkárosodásom mértéke 80%.
Az a kérdésem, hogy beírhatom-e felelősnek a volt háziorvosom, mert hosszú évek óta tudott dolog, hogy vérszegény vagyok, Ő maga szokta mondogatni, meg azt is, hogy vitaminhiányos vagyok. Szoktam szedni vitaminokat, de nyilván az nem ugyanaz, ha orvosilag vagyok kezelve vagy én veszek valamit.Azt se tudtam, hogy van olyan, hogy B12 hiányos vérszegénység! Ráadásul a panaszaim alapján minden adott volt hozzá, hogy lássa az idegrendszerem megy tönkre.Van ilyen kérdés a nyugdíj igénylő nyomtatványon,de előszőr még nem írtam be semmit, mert nemigen akartam elhinni, hogy csupán vitaminhiánytól lehet ilyen.Önök szerint jogos lenne beírni felelősnek?
Ha beírom, mi történik azután?
Kell ügyvédet fogadnom?
Nekem kell kujcsorognom orvosokhoz véleményért, vagy igazolásért?
Mennyi idő alatt zajlik le ez az egész?

Fórumozók tapasztalatait is várom ilyen ügyekben!

Válaszukat előre is köszönöm!

Myra50 # 2010.05.17. 18:06

Sűrgős segítséget kérek problémánk megoldásához.
Az édesanyám május.15-én kórházba szállítás után három órán belűl elhunyt.A család kérte, hogy mivel már húszéve súlyos beteg, ne boncolják fel, és az elhunyt ezt hagyta meg a családnak, nem járul hozzá ha kórházba hal meg a felboncoláshoz.A kórház viszont elutasította a család kérését, nem fogadta el az eddigi húszéves zárójelentéseket,az állandó kezelési határozatokat, hivatkozva hogy beszállítás után 24 óránbelűl hunyt el.
Kihez fordúlhatnánk azonnali segítségért?

jácintka # 2010.05.16. 15:15

Tisztelt orvos jogászok.
Segitséget kérnénk azért írom többes számba mert sokn vagyunk.
Sokan akik az oRSZI vizsgálati után a Munkaügyi bíróságot célozzák meg utólsó esélyként.
Nagyon sok esetben ez is zsákutca egy beteg emberbernek.
Ki tudja eldönteni , hogy tényleg munkaképes valaki ha önmagát esetleg ugy ahogy eltudja magát látni.
Az ORSZI uj szisztémája szerint aki önmagát eltudja látni az nem rokkant.
Hova fordulhat az a szeremcsétlen ember ki már semilyen ellátást nem kap mert az ORSZI szerint nem rokkant.
Egy orvos jogás elvállal e és tudja e képviselni azt az embert akinek egy kanyi forintja sincs !

Legislator # 2010.05.08. 17:17

Dr. iur et med Dósa Ágnes PhD. Az MTA Jogtudományi Intézete honlapján megtalálod.


Sunshine after the rain.

monalisa1 # 2010.05.08. 16:20
hunfrakk # 2010.05.08. 08:59

http://kovacsy.hu/?…

Dr. Kovácsy Zsombor

Orvos, jogász, egészségügyi szakmenedzser

*

az Egészségbiztosítási Felügyelet első elnöke

volt egészségügyi szakállamtitkár

szöszmösz # 2010.05.08. 08:50

Tudtok neveket adni ilyen végzettségű orvos-jogászokhoz? Nagy szükségünk lenne rá.
Köszönöm

Kála # 2008.01.25. 12:58

Azt hiszem picit félreérted: az orvos-jogász nem egy külön szakma, hanem annyit jelent, hogy valakinek mindkét diplomája megvan.
Nem kell ahhoz orvosi diploma, hogy valaki pl. műhiba pereket vállaljon, (bár nyilván ad némi helyzeti előnyt, ha alaposabban ismeri a másik szakmát is) de ugyanígy még továbbképzés sem szükséges.Felkérik, elvállalja ha úgy érzi, hogy menni fog (meg néha akkor is, ha nem).
Ha a jogi diplomával ügyvédként akar dolgozni valaki, annak ugyanúgy szakvizsgát kell tennie, függetlenül attól, hogy melyik szakterületen tevékenykedik(jelenleg egységes a szakvizsga rendszer, nincs foglalkozásonkénti elkülönítés).

Freee # 2008.01.25. 12:51

Köszönöm, főleg azt szeretném tudni, hogy van-e kifizetődő előnye annak, ha valaki orvosnként jogot is végez és utána betegjogi képviseletet, műhiba pereket, stb. vállal, vagy ezek képviseletét egy nem orvosi végzettségű jogász is el tudja látni, mondjuk úgy, hogy elvégez valamilyen továbbképzés. Tehát feltétele-e az orvosi diploma ennek? Másrészt ugyanúgy "ügyvéd-bojtárkodnia" is kell és akkor ki mellett, mikor alig van még orvos-jogász, egy "normál" jogász mellett?

Dr.Attika # 2008.01.24. 16:11

Monalisa!
A kérdező orvos-jogász párosítás után érdeklődött. Lehetne pl. orvos-hentes is, főleg, ha sebész orvos, vagy korboncnok, de őt ez a orvos-jogász dolog foglalkoztatja.

monalisa1 # 2008.01.24. 15:55

Vagy pl. legyen orvos-közgazdász végzettsége, mert azzal is bizonyára széles távlatok állhatnak majd előtte.

Dr.Attika # 2008.01.24. 11:54

Tisztelt Freee!
ha egy orvos elvégzi a jogi egyetemet, akkor már orvos-jogásszá válik. Van jövője a dolognak, mert egyre több orvos végez és vegzett is jogi tanulmányokat. Mindenképpen előny műhiba perekben és egyéb humán orvoslási perekben. ( A 2sima" jogász is orvos, csak jogorvos.)

Freee # 2008.01.24. 10:10

Kedves Fórumozók!

Az után szeretnék érdeklődni, hogy ki mit tud arról, hogy milyen jövője van az ún. orvos-jogászoknak? Van-e egyáltalán ilyenre reális kereslet és hol? Az eljövendő évek, több biztosítós egészségügy, egészségügyi vállakozások, stb. mennyire érintik, tehát várhatóan hogy alakul a kereslet az orvos-jogászok iránt. Egyáltalán hogy lehet orvos-jogász az ember (azon kívűl persze, hogy a két egyetemet elvégzi, tehát milyen további képzés kell)? Egyéb bármilyen hasznos információ is érdekelne.

Köszönettel!