Kötelezö - e a szemétszállitás???


Nika001 # 2023.07.17. 14:38

Kedves Fórumozók!
Nagyon régi a topik, nem tudom olvassa-e valaki. Remélem tud valaki tanácsot adni.

Remélem jó helyre írok, a "Kötelező-e a szemétszállítás???" topik alatt, és témában szeretnék segítséget kérni, vagy tanácsot.
2014 januárjáig, elvitték a szemetünket rendszeresen. Aztán több hétig ott maradt a zsák a ház előtt. Anyám akkor beszél az illetékesekkel, hogy kuka kell meg matrica, pedig fizettük a szemétszállítási díjat.
A lényeg, hogy azóta nem vettük igénybe a szemétszállítást, amit tudunk komposztálunk, a kevés szemetet, pedig ismerős kukájába, az ismerős engedélyével helyezzük el.
Viszont látom, hogy mi zajlik az országban, nem szeretném ha egyszer csak elvinnék a házat a fejem felől. Az én nevemen van a ház.
Ja, ami még fontos, hogy gerincporblémával vagyok leszázalékolva, a kukát üresen sem fogom tologatni, a 200 méterre lévő útra, ahol megáll a kukás autó. Tehát ha még meg is rendelném a kukát, és kifizetném a hátralékot, ezt a részét nem tudom vállalni, hogy kitolom a kukát, de akkor megint az lesz a vége, hogy ott fog maradni a szemét....

Szomorú örökös # 2023.07.17. 15:53

Nika001

látom, hogy mi zajlik az országban, nem szeretném ha egyszer csak elvinnék a házat a fejem felől

Többször volt már róla szó, hogy a szemétszállítás díja nem csak szimplán egy szolgáltatás díja, hanem sok helyen ez a kommunális adó megfelelője. Kötelező igénybe venned, ha van, amennyiben az ingatlanon életvitelszerűen élsz, nem mondhatod le. Ha a szabály az, hogy rendes kuka meg rá egy azonosító kell, akkor kénytelen leszel venni egy kukát és jelezni a szolgáltatónak, hogy az azonosítót helyezze el rajta, másként nem lesz szabályos. Zsákban hiába teszed ki, a kukásautó nem köteles elvinni úgy. Ha mégis megteszi, az a te szerencséd - legalábbis eddig.

gerincporblémával vagyok leszázalékolva, a kukát üresen sem fogom tologatni, a 200 méterre lévő útra, ahol megáll a kukás autó.....Tehát ha még meg is rendelném a kukát, és kifizetném a hátralékot, ezt a részét nem tudom vállalni, hogy kitolom a kukát, de akkor megint az lesz a vége, hogy ott fog maradni a szemét....

Ez az a kérdés, amit neked egyedül kell megoldanod, azaz hívsz valakit, aki segíteni fog.
Másként valóban ottmarad és nem balhézhatsz érte, mert csak a te kedvedért nem fog a házadhoz bemenni az autó.