Felnőttképzési szerződés


vadalma13 # 2017.06.26. 09:15

Üdvözlöm!

Felnőttképzési szerződéssel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Egy OKJ-s képzésre befizettem előre a teljes összeget, mert 10% kedvezményt kaptam. Sajnos kb. 6 hónap elteltével mostanra nekem és csoporttársaimnak is nyilvánvalóvá vált, hogy nem nyújtják a megfelelő minőséget.

Kérdésem az lenne, hogy ha az aláírt felnőttképzési szerződésben csak az szerepel, hogy a képzésből való kimaradási szándékot írásban kell jelezni és a képzési díj időarányos megfizetése a résztvevőt terheli, akkor valóban nem jár vissza semmi sem, ha előre fizettem be az összeget?

Megkérdeztem, hogy milyen lehetőségeim vannak a hátralévő hónapokra eső visszafizetéssel kapcsolatban, de a következő indokkal utasítanák el a visszafizetést:
"Mivel előre fizettem az összeget és 10% kedvezményt kaptam, így nem jár vissza semmi. A kilépéssel azonban adminisztrációs költségek is járnak."
Az utóbbi költséget értem, azonban a fenti indok sehol nem szerepel a szerződésben (tehát, hogy kedvezményes előre fizetés esetén nem jár vissza semmi).
A szerződésben az sem szerepel, hogy pl. a képzés megkezdését követő 2 hónapon belül lehet csak a kimaradást jelezni.

Segítségét előre is köszönöm.

Gabicsek # 2011.10.13. 20:51

Mivel aláírtál egy szerződést, fizetned kell, mivel ezekben a szerződésekben az is benne van, ha te valami miatt nem jársz, a díjat akkor is be kell fizetni. Lányomnak is volt szerződése, abbahagyta az iskolát, de a tandíjat meg kellett fizetni. Olvasd végig, mit írtál alá. Azt nálunk is megengedték volna, hogy egy ismerős vegye át helyettünk a képzést, akkor engedték volna csak el a befizetendő összeget.

elanor6 # 2011.10.12. 17:39

Még mindig várom a választ.

elanor6 # 2011.10.11. 06:38

Már fel is töltötték a helyemet....

Egyébként a felnőttképzési szerződésben az van benne, hogy a tanfolyam összege betegség esetén nem visszaigényelhető, hanem átvihető egy másik tanfolyamra. De én a bent maradt órákat nem is akarom visszaigényelni, viszont mivel nem tudok bejárni a gyermekem betegsége miatt, ezért nem szeretném kifizetni a maradék 2 részletet.

C a s a b l a n c a # 2011.10.11. 06:03

Ehhez látni kéne a szerződést...

De, inkább keressél konkrétan a Te helyedre valakit, aki átveszi tőled a helyedet - papíron is. Így kár nem éri a nyelv-iskolát, ne ugráljanak neked...

elanor6 # 2011.10.11. 05:17

Üdvözlöm!

Egy olyan problémám lenne, hogy elkezdtem egy 7 hetes, állandó délelőttös nyelvtanfolyamot. 1,5 hét után a Kisfiam lebetegedett, így nem tudtam menni, aztán pár nap múlva kiderült, hogy mivel orrmandula műtétre lesz szüksége, és ez miatt huzamosan itthon kell vele lennem, nem fogom tudni befejezni a tanfolyamot. Én ezt ekkor jeleztem a nyelviskolának, hogy időben fel tudják tölteni a helyem (ez egy olyan nyelvsuli, ahol a tanfolyamok közben is be lehet csatlakozni).
A fizetés 3 részletben történt, az első részletet ki is fizettem, amit nem is tudtam teljesen lejárni, mert már azelőtt lebetegedett a Kisfiam.
A maradék 2 részlet kifizetésére szeretne kötelezni a nyelviskola annak ellenére, hogy tudják, hogy rajtam kívül álló okok miatt nem tudok részt venni a tanfolyamukon.

Ezt a választ kaptam tőlük:

"Sajnálattal értesültünk Kisfia betegségéről, és a vezetőség tagjai megbeszélték az Ön helyzetét.
Természetesen törekedtünk arra, hogy az Ön számára legkedvezőbb döntést hozzuk a jogi korlátainkon belül.
A tanfolyami díj befizetésétől semmiképpen sem tudunk eltekinteni mivel a felnőttképzési szerződésben
leírtakat be kell tartanunk, azonban mivel kiskorú gyermeke az Ön felügyeletére szorul, ezt azzal
egyenértékűnek tekintjük, mint amikor maga a hallgató kényszerül kórházi ellátást igénybe venni.
Ennek köszönhetően Önt feljogosítjuk arra, hogy november 14-én induló intenzív délelőttös nyelvtanfolyamunkon
( melynek paraméterei teljesen azonosak azzal a tanfolyammal amelyre Ön jelentkezett ) az eddig le nem
tanult tanóráit teljes egészében pótolja. Amennyiben ez a tanfolyam sem felelne meg Önnek, 1 éven
belül választhat másik azonos paraméterű képzést. A fennmaradó összeget bármelyik lehetőség választása
esetén legkésőbb november 4-ig szíveskedjen befizetni."

Mivel a tanfolyam végeztével munkába szerettem volna állni (és valóban munkába fogok állni novembertől), nem fogom tudni lejárni a tanfolyamot, amit felajánlottak, sem pedig 1 éven belül, mivel ez a tanfolyam állandó délelőttös volt, így a munka és a tanfolyam időpontja számomra összeegyeztethetetlen.

Valóban megtehetik, hogy köteleznek egy olyan szolgáltatás kifizetésére, amit nem tudok igénybe venni rajtam kívül álló okok miatt?

Válaszát előre is köszönöm!