Felsőoktatás - Kreditrendszer - Törölt kötelező tantárgy?!


WarMachine # 2004.11.07. 18:38

Szia!

Igen, igazad van, tényleg nem túl népszerű a téma. Köszönöm szépen az infót!

WarMachine

zsana # 2004.11.04. 17:36

Szia! Lathatoan a forumozokat nem hozza annyira lazba a felsooktatasi tema, mint mi szerettuk volna ;-)
Talaltam egy linket, az Oktatasi Miniszterium honlapjan, a neve Oktatasi Jogok Biztosanak Hivatala. A cim: http://www.oktbiztos.hu
Szerintem irjal nekik a problemaddal kapcsolatban, hatha ok jobban tudnak neked segiteni.

udv:
zsana

WarMachine # 2004.10.26. 20:46

Szép napot!

Felsőoktatás (főiskola) ügyeiben járatos hozzáértő személy segítségét kérném szépen - mi a teendő és a lehetséges kimenetel a következő esetben:

Kreditrendszerben tanulok, és egy, a diploma megszerzéséhez kötelező tárgyat törölnek a rám vonatkozó tantervből - ám helyére nem került új, és még nem is tudtam teljesíteni azt. (Első fölvételnél egyszerűen nem teljesítettem, második esetben pedig (jelenlegi szemeszterem állapota) nem tájékoztattak a tantárgy indításáról, a tudtom nélkül vette fel nekem a tanulmányi osztály a tárgyat és mivel nem tudtam róla, nem is jártam be hallgatni, így nem tudom már teljesíteni azt). A tárgy többé nem lesz meghirdetve, így elméletileg nem kaphatok diplomát, hiszen nem tudom teljesíteni a szükséges feltételeket.

Ilyenkor mi a javasolt teendő? Az iskolának nem lenne kötelessége valamilyen módon lehetőséget adni, hogy elvégezzem a diplomához szükséges kötelezettségeimet?

Egyébként a tanulmányi osztály vezetője azt mondta a kérdésemre, hogy majd áttesznek az ezévben kezdő elsősök tantervébe, és aszerint fogom elvégezni az iskolát. Ezt érthető okokból kerülni szeretném - legalább 15-20 új vagy megváltozott tárgyat jelentene, és rengeteg pénzt, no meg min. egy vagy két további évet az iskolában.