Lehet-e igaza a diaknak?


the big cat # 2004.11.24. 08:59

Õszintén szólva ha ez aképzés nem létezik, akkor nem is kell belőle vizsgázni.

zsana # 2004.11.23. 21:36

Sziasztok! Bocs, hogy kicsit kesve reagalok...
A gond, hogy mar megprobaltam a dekanhoz fordulni, de ez egy mostoha szakirany, hivatalosan nem letezik. Ertsd: nem vezetik az indexben, nem a BTK felelossege, a szociologia tanszek szervezte. A szociologia tanszeken visszairanyitottak a kurzus szervezo tanarhoz, mondvan, ez az o hataskore. Megprobaltam felvenni a kapcsolatot meg a Szegedi Elelmiszeripari Foiskola dekanjaval is - ahol a tanar foallasban dolgozik, de o szinten haritott, mondvan, az ugy nem az o hataskore, hanem a szervezoke vagy - mivel en BTK-s voltam, a BTK-e. Azota tudom, hogy a tanart jogi uton felelossegre lehet vonni, de ha a tanar bizonyitja, hogy ugy jart el, ahogy ez adott esetben ez tole elvarhato, akkor bukom a pert. Csak azt nem ertem, hogy a vizsgaidoszakon kivuli vizsgaidopont az minek szamit...

the big cat # 2004.11.07. 10:10

Gondolom van ez egyetemnek vizsgaszabályzata. Az abban foglaltak szerint kell mindkettőtöknek eljárni.

Gondolom avizsgamulsztás következménye UV.

Elsősorban is kar dékánjához fordulnék levélben kérve a probléma megoldását, de lehetőleg úgy, hogy a tanárt nem sározod be nagyon, mert különben esélyed sem elsza vizsgán átmenni.

csufi99 # 2004.11.06. 14:54

Ha úgy gondolod, oktaásügyi jogok biztosa ( remélem pontos kifejezést használtam), keress rá, s biztos van web elérhetőség.

zsana # 2004.10.26. 23:54

Sziasztok!

A segitsegeteket szeretnem kerni, tudja-e valaki, hogy az alabbi esetben hova fordulhatok, milyen jogorvoslatok leteznek a temaban?
Az tortent, hogy otodeves egyetemistakent felvettem egy valaszthato szakiranyt, ami eredetileg masfel evesre volt hirdetve. Ekkor megkerdeztem a tanart, hogy lehetseges-e, hogy elorehozott vizsgakkal masfel ev helyett egy ev alatt fejezzem be a kurzust, mert ha nem, nem fizetem be a kb. 26.000 Ft-os dijat + plusz nem aldozom ra gyakorlatilag az osszes hetvegemet (egy honapban egyszer tudtam hazajarni a kurzus miatt). Azt mondta, hogy megoldjuk (erre vannak tanuk, de az igeret szoban hangzott csak el). Ezek utan bejartam az orakra, teljesitettem az altala kulon meghatarozott plusz kurzusokat (elore hozott orak), levizsgaztam a megadott idopontokban es beadtam hataridore a beadandokat. Az utolso elorehozott vizsgam datumat a tanarom jul. 19-ben jelolte meg, megkert, hogy aznap reggel hivjam fel, es akkor megbeszeljuk a konkret idopontot (errol e-mail levelezesem van). 19-en egesz nap hivtam, nem vette fel a mobiljat (errol talan ha lekerem a hivaslistat, van bizonyitekom), nem tudtam levizsgazni. Ezt kovetoen harom nappal elutaztam az orszagbol, es e-mailen kertem tole lehetoseget mas vizsgara. O azt valaszolta, hogy mivel a megadott idopontban nem jelentem meg a vizsgan, nem fejezhetem be a kurzust, es elege van az olyan diakokbol, akik csak a jogaikat hangoztatjak, de a kotelessegukrol megfeledkeznek (szinten megvan e-mailen). A kerdesem az, hogy ilyen esetben mit tehetek, hogy befejezhessem a kurzust (elore lathatoan 2 evig nem tartozkodom Magyarorszagon es erro o is tudott, erro van bizonyiteknak egy ajanlolevel, amit o irt, hogy elnyerhessem azt az allast, amelyet most kulfoldon betoltok) vagy hogy visszakapjam a penzt, amit befizettem (befizettem az elozetes megallapodasunknak megfeleloen azt a harmadik felevet is, amin nem veszek reszt).

Ha tudja valaki, hogy ilyen esetben mit lehet tenni vagy lehet-e egyaltalan tenni valamit, esetleg hol nezhetek ennek utana, melyik jogterulet ala tartozik, kerem irjon.

Koszonom:
Zsana