Baleseti halál definíciója


derill # 2004.12.05. 14:48

Jó lenne tudni, hogy ez milyen biztositás volt. Abban Bignek mindenképpen igaza van, hogy a fulladás baleset. Itt ok-okozati összefüggés van a baleset bekövetkezése és a fulladás közt, a biztositó valószinüleg erre hivatkozik. De ettől még ez akkor is baleset. Egy betegségbiztositásnál a biztositó viszont arra szokott hivatkozni, hogy nem jelentették be 15 napon belül. Nekem két csatám volt már a biztositóval, egyszer tavaly, amikor közvetett villámcsapás következtében kellett fizetésre birnom, egyszer pedig nemrég, amikor betegségből adódó igényt érvényesitettem.

Az első esetben 5 hónapig tartott a harc peren kivül, mig végül más lehetőség hiján megkapták a keresetlevél tervezetet, és harmadnap fizettek, mivel a pert elvesztették volna, a másikban pedig egy hónapig folyt a vita, és szintén fizetni kényszerültek.

Sajnos a biztositók igyekeznek kibujni a fizetési kötelezettség alól, és a biztositási kötvény tényleg rengeteg olyat tartalmaz, hogy kicsi az esélye annak, hogy a jogot nem ismerő biztositott nem fog olyan hibát elkövetni, mely megalapozza a biztositó hivatkozási lehetőségét. Azt gondolom, hogy egy jó ügyvéd sokat lendithet az ügyön, és a biztositó fizetési akaratán.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

the big cat # 2004.11.23. 14:26

Hááát, nemigazán...

Itt van ügyvédi adatbázis, abból próbálj keresni, vagy valamiylen más úton módon, mondjuk keress itt a fórumon olyat akinek biztosítási ügye volt, és hátha ajánlja a saját ügyvédjét.

A biztosítókkal való harc, főleg az iylen bonyolultabb megítélésű ügyek nem egyszerűek. Specializálódott ügyvéd volna az igazi. Vagy egy nagyobbacska ügyvédi iroda, de ők drágábbak lesznek.

Kriszta01 # 2004.11.23. 14:11

Köszi a gyors választ, akkor a legcélszerűbb a kamaránál kérni, hogy ajánljanak valakit?

Papírügyben a helyzet kicsit bonyolultabb, a hazaszállító cég a külföldiekre mutogat, a külföldi a biztosítóra, a biztosító pedig a hazaszállító cégre, beleveszünk a mutogatásba és nem temethetjük el, amíg nincsenek meg a papírok..
igazából az érdekelne, hogy habár külföldön halt meg, be lehet -e szerezni a bürkoráciához elengedhetetlen papírokat itthon, bár a halál ténye bizonyított, hiszen itthon van és a személyije alapján azonosítani lehet, de azt mondják, hogy nem Mo-n történt, bocsi.

the big cat # 2004.11.23. 13:49

Nem a cukorbetegségbe halt bele, hanem fulladás okozta a halálát, ami balesetnek minősül. De bonyolítja a dolgot, hogy a baleset nem következett volna be, ha nem cukorbeteg. Szerinetm ez így is úgy is baleset, főleg ha a biztosító tudodtt a cukorbetegségről. De ehhez egy jó biztosításokra szakososdott ügyvéd kell.

Az elevseztt dolgok miatti kárét természetesen ahhoz fordulj aki elvesztette.

Kriszta01 # 2004.11.23. 13:46

Sziasztok, értelmezési segítséget szeretnék kérni.
A biztosítási kötvényen szereplő baleseti halál , ahol .. egy éven belül.. külső behatás következményére a biztosított meghal. Itt a külső behatás mit jelent.
Mert meghalt az apukám külföldön, de úgy, hogy a vízben leesett a vércukor szintje, a párás levegőtől, mert cukorbeteg, és belefulladt a vízbe.
Ilyenkor ez minek számít.

És még egy kérdés. Kihez lehet fordulni, ha külföldről hazaszállítás közben elvesztették az összes iratát, útlevél, halotti bizonyítvány, minden.

Köszönöm előre is.