albérlet probléma


szajbertattila # 2004.11.24. 01:09

Hello,

Állapodjatok meg abban, hogy vagy a komfortfokozatában csökkentett lakás használatáért kevesebb bérleti díjat fizetettek, vagy ugyanazt a díjat fizetitek, de akkor térítse meg a villanyfűtéssel kapcsoltos többletkiadást. Szerintem mindkét igény jogos, a jogalapját pedig a kellékszavatosságban látom: a lakásnak alkalmasnak kell lenni a rendeltetésszerű használatra, és ebbe beletartozik az is, hogy fűtési szezonban fűtve legyen, a bérleti díj ennek figyelembe vételével lett kialkudva.

csuti # 2004.11.24. 00:33

Egy fontos kérdésem lenne és olyan hozzáértő személyt keresek aki jogilag megalapozott választ tud adni.
Bérelünk egy albérletet ahol novermber 3.-a óta nincs gáz. Nem a tulaj hibája az egész ház fázik 20 napja! Azóta olajradiátorral fűtünk és nem lakunk a lakásban mert a hideg miatt megbetegedtem, és meg tudtuk oldani. A kérdésem az lenne hogy jogos igényem -e hogy a költségeinket, a lakbért lecsökkentse a tulaj erre az időre vagy egyáltalán vegye ezt figyelembe, jó sok pénbe fog kerülni az áramszámlánk is!!!

Vagy azt a személyt kellene felelősségre vonni aki ezt okozta? márha meglehet találni ugyanis egy cég épített egy új szintet az épületre és amikor be akarták vezeti a gázt a felső lakásokba akkor tört el a főnyomócső!!
A kivitelező a hibás? a lakóház képviselője aki talán nem intézkedett hatékonyan?( a pletykák szerint) mit lehet tenni? 60 lakásról van szó egyébként!!!!

Előre is köszönöm ha valaki gyorsan válszt tud adni nekem!!!