Megbízási szerződés


flaming # 2016.01.08. 22:20

Tisztelt Jogászok, vagy a jogban jártas fórumozók.

A következő ügyben szeretném az Önök segítségét kérni. Egy vidékfejlesztési pályázatban vettem részt azonban a megbízott pályázatíró nem írt bele egy adatomat a pályázati anyagba emiatt pontot vontak le és így nem részesültem a támogatásban.
A megbízási szerződésben van egy olyan rész, hogy a megbízott( a pályázatíró) a rendeletben megadott jogszabályoknak megfelelően jár el...ezt ugyebár megsértette...
Azonban van egy olyan rész is hogy a megbízott (a pályázatíró) nem vállal semmilyen felelősséget sem amiatt hogy én részesülök a támogatásban.
A kérdésem az lenne, hogy van-e értelme perelni, vagy ezzel hogy le van írva hogy nem vállal felelősséget, így már nincs is értelme perelni?

Ha tényleg segítség kell. # 2015.04.07. 19:30

Amennyiben megbízási szerződést készülnek kötni üdülési jog értékesítő cégekkel, vagy már megkötötték de nem biztosak benne, hogy ténylegesen az lesz e a végeredmény amit ígértek, esetleg abból adódik a kérdés, hogy nem egészen egyeznek az elmondottak a leírtakkal hívjanak fel bizalommal és segítek helyre rakni a képkockákat, ill. segítek hogy ne azok között kössenek ki akiket jól megvezettek. A számom: 70 942 61 29

Crystalheart # 2015.03.09. 15:12

(Miért írtam netbankot, nem tudom. :) Szóval netbolttal akarunk bővíteni - amit egyszerű adószámos magánszemélyként a netshop folyamatos jellege miatt elvileg nem szabad.)

Crystalheart # 2015.03.09. 15:09

Tisztelt fórumozók!

Az ügyben érdeklődnék, hogy édesanyám tartós és korlátozó rossz egészségi állapota esetén vajon besegíthetek-e ingyenesen és ismétlődő jelleggel a magánvállalkozásában? Egyelőre még nincs vállalkozás, csak adószám, de tervezzük a KATA adózási módot, hogy bővüljenek a lehetőségeink netbankkal, és egyszerűbb legyen az egész adminisztráció. (Meg adószámos magánszeméllyel általában nem szívesen üzletelnek a vállalkozások.) Édesanyám kézműves, csipkeékszereket készít, a segítségem pedig az lenne, hogy vásárokban árulom, esetleg beviszem üzletekbe, hátha beveszik bizományba - ezekre már nem igazán volna képes. Két KATA-t fizetni nem tudnánk, akkora bevételt ezzel nem igazán lehet elérni, pláne, hogy a havi 50 ezerre jön még a vásári helypénz és az utazás költsége is, ami akár magánál az adónál is nagyobb lehet. Ha egy mód van rá, nem szeretném én magam is kitanulni a csipkekészítést... :)

Azt tudom, hogy van lehetőség ún. folyamatos megbízási szerződést kötni. Elképzelésem szerint annyi volna az egész, hogy ő kiváltja a KATA-t, engem pedig szerződésben megbíz az árusítással, díjazás és mindenféle anyagi juttatás nélkül. (Ez esetben a vásáron nekem kellene aláírnom a nyugtákat - ez megoldható egyáltalán?)

A fordított felállást (ami a nyugtaírásos problémát ugyan áthidalná, de más kérdéseket vet fel) valószerűtlenebbnek tartom, tehát ha én leszek KATA-s, és őt bízom meg folyamatos ékszerkészítéssel - ez már talán úgy tűnne, mintha munkaviszonyt akarnánk leplezni. De őszintén szólva nem értek annyira az egészhez, nem tudom, mik a törvényes lehetőségek, és mi a NAV gyakorlata. Hálás volnék, ha valaki megbízhatóan segítene a döntésben. Bízom benne, hogy megoldható egyáltalán...

Kisgomb # 2015.03.01. 13:38

Tisztelt fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni. Ha egy egyesület megbízási szerződés keretében szeretne foglalkoztatni valakit, mondjuk oktatói munkájának elvégzésre, akkor milyen költségekkel jár ez az egyesületnek? Például havonta nettó 50.000 Ft-ot fizetnénk a személynek. Iyenkor ez havonta mennyi pénzébe kerülne az egyesületnek? Köszönöm a segítséget

vaczkor... # 2014.08.06. 13:55

puszedlia 2014.08.06. 14:16
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: egy tipikus magyar kis cégről van szó, akik különböző bürokratikus okból kifolyólag az első hónapban nem tudtak időben bejelenteni ezért felajánlották, hogy az első hónap legyen megbízási szerződéssel a következő hónaptól pedig bejelentve.
Ezt elfogadtam, mert még mindig jobbnak láttam, minthogy feketén borítékban kifizetnek.

1. Megnéztem ma a biztosítási jogviszonyom az ügyfélkapun, elsejétől tényleg bejelentettek, de az egy havi megbízási szerződésem akkor tehát sehol nem lesz feltüntetve?
Nem fog bele számítani ez az egy hónap teljes mértékben az eddigi munkaviszonyomba? Főképp az érdekel, hogy akkor ezt az egy hónapot nem fogják hozzáadni az eddig munkával töltött időmhöz, ha el akarnék menni 1-2 éven belül szülni?
2. A másik kérdésem,hogy nem kértek orvosi alkalmassági vizsgálatot tőlem. Ez nem lesz baj, ha el akarnék majd menni szülni?
Köszönöm a segítségeteket.
An.

Ha jól értem 08.01-től bejelentették munkaviszonyban álló alkalmazottként, de júliusra viszont nem?

Amennyiben így van azt kell vizsgálni, hogy a megbízási díj összege a 10%-os költséghányad csökkentésével elérte-e a minimálbér 30%-át.

Ha igen, úgy a Tbj. 5. § értelmében biztosítottnak minősül és be kell (kellet volna) jelenteni.

Ha ezt a munkáltató elmulasztotta akkor valóban a szüléshez szükséges 365 nap biztosítási időbe nem vehető figyelembe.

Kérheti viszont akár a NAV-ot, akár az egészségbiztosítót, hogy a Tbj. ellenőrzéssel foglalkozó szakasza értelmében a biztosítási jogviszonyát utólag, határozattal állapítsák meg. (Ez esetben a megbízó némi bírságra is számíthat.)

Amennyiben a megbízási díja a 10%-os költséghányad csökkentésével nem éri el a minimálbér 30%-át, úgy nem minősül biztosítottnak és a megbízó jogszerűen járt el akkor, amikor nem jelentette be.

A TB ellátás folyósításának nem feltétele, hogy a dolgozó rendelkezzen munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálattal. (Ezt csak szívességi bejelentések vizsgálatánál kérték a MEP ellenőrök úgy 6-7 éve, az akkori OEP Felügyeleti Ellenőrzési Főosztály főosztályvezetőjének utasítása alapján.)

puszedlia # 2014.08.06. 12:16

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni: egy tipikus magyar kis cégről van szó, akik különböző bürokratikus okból kifolyólag az első hónapban nem tudtak időben bejelenteni ezért felajánlották, hogy az első hónap legyen megbízási szerződéssel a következő hónaptól pedig bejelentve.
Ezt elfogadtam, mert még mindig jobbnak láttam, minthogy feketén borítékban kifizetnek.

1. Megnéztem ma a biztosítási jogviszonyom az ügyfélkapun, elsejétől tényleg bejelentettek, de az egy havi megbízási szerződésem akkor tehát sehol nem lesz feltüntetve?
Nem fog bele számítani ez az egy hónap teljes mértékben az eddigi munkaviszonyomba? Főképp az érdekel, hogy akkor ezt az egy hónapot nem fogják hozzáadni az eddig munkával töltött időmhöz, ha el akarnék menni 1-2 éven belül szülni?

2. A másik kérdésem,hogy nem kértek orvosi alkalmassági vizsgálatot tőlem. Ez nem lesz baj, ha el akarnék majd menni szülni?

Köszönöm a segítségeteket.

An.

ObudaFan # 2014.02.25. 15:15

Hmelinda80

Fizetési meghagyás, esetleg felszámolási eljárás.

ObudaFan # 2014.02.25. 15:14

alovererus

Szerintem akkor már sokkal egyértelműbben fogalmaztad meg a kérdésben, mint ebben a tervezetben. Meg lehet úgy is közelíteni, ahogy tervezitek, de akkor inkább azt írd, hogy az első egy évben nincs helye felmondásnak.

alovererus # 2014.02.25. 15:04

Tisztelt Fórumozók!

Megbízási szerződést szeretnék kötni hosszú távú szolgáltatás nyújtására, biztonságból abban állapodtunk meg, hogy 1 év határozott időt kötünk ki, mely 1 év eltelte utáni naptól határozatlanná alakul át. A kérdésem, hogy helyes -e így ha a szerződés módosítást rögzítjük?

"A szerződést a Felek bármelyike írásban, leghamarabb egy éves, folyamatos jogviszony elteltét követően, 30 napos felmondási idővel (rendes felmondás) felmondhatja, a szerződés megszűnéséig a szerződésesben rögzített jogaik és kötelezettségeik megtartása mellett. A felmondással a szerződés hatályát veszti, és a Felek kötelesek egymással elszámolni, a megszűnéstől számított maximum 10 napon belül."

köszönöm!

Hmelinda80 # 2014.02.19. 14:11

Üdv!
A következő kérdésem lenne, megbízási szerződéssel dogloztam december02-től január 15-ig a szerződésben az áll: A megbízási díj kifizetésére a szerződésben foglalt feladat teljesítésének igazolására havi

teljesítés alapján kerül sor, a munka elvégzése után 15 napon belül.

De sajnos a mai napig nem fizettek ki és folyton leráznak, hogy legyek türelemmel. Van bármi jogi út, hogy kicsit rá vegyem Őket a fizetés sürgetésére?
köszönöm

bimbus # 2014.01.09. 18:42

KBS! Bocsánat.
Elírtam, nem megbízási szerződés, hanem határozott idejű munkaszerződést kötünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.09. 16:42

Megbízási szerződésre sem a minimálbér, sem a kötelező legkisebb bér nem értelmezhető - mert nem is munkaviszony.

bimbus # 2014.01.09. 16:39

A cég megbízási szerződéssel kameramegfigyelőként kíván foglalkoztatni, minimálbérrel. A FEOR szám: 5259. Szerintem szakmunkás minimálbér jár nekem, mert ez a munkakör 5 Kereskedelmi és szolgáltatási foglalkozásokon belül az 52 Szolgáltatási foglalkozásokhoz és itt az 5259 Egyéb személy- és vagyonvédelmi foglalkozásokhoz tartozik. Ide tartozik a rendőr, a vagyonőr, a tűzoltó, ... is, amelyek érettségi vagy szakmunkás végzettséghez kötöttek. (Nekem diplomám van.) Igazam van?

Ágnes_79 (törölt felhasználó) # 2014.01.06. 17:57

Üdv.! Tud valaki érdemi információt adni, hogy jár-e munkanélküli ellátás, ha megbízási szerződéssel dolgoztam, de nem alkalomszerűen, hanem 16 hónapig egyhuzamban,egy napot sem mulasztottam sem betegség miatt, sem más miatt.Kaptam bérjegyzéket, vontak jövedelemadót,nyugdíjjárulékot,egészségbiztosítást. Mindenhol mást olvasok, pl. hogy a megbízási szerződés nem számít munkaviszonynak, stb. Elképzelhető, hogy ennyi időt ledolgozom, aztán ha lejár a szerződés, nem kapok a munkaügyi hivataltól egy forintot sem???
Köszönöm a válaszokat előre is!!!

Joco43 # 2013.12.07. 21:39

Papa42 és István várom a hozzászólást.

Joco43 # 2013.12.04. 19:35

Kedves István.
Valószinü téged is átvertek mint sok mást.A történet a következő:
Nagyon szépen előadják,hogy most van egy orosz cég aki több üdülési jogot vásárolna és még kellene 2-3 amit eltudnának adni.,Kell egy megbízási szerződét kötni ami azzal jár,hogy fizessél 50000 fT.
Részletekbe meg 2*70000 Ft kell fizetni .A megbízott vállalják amennyiben nem teljesíti az értékesítést 6 hónap alatt úgy 8 napon belül vissza utalják a befizetett összeget. párszor érdeklődsz telefonon 1-2 szer sikerül beszélni velük,majd közeleg a 6 hónap lejárata akkor már nem veszik fel a telefont. Én e-mail-ben is írtam és tértivevényes levelet is küldtem ,de nem vették át. Egyszerűen nem lehet elérni Őket. Viszont,ha idegen telefonról hívod melynek Ök a számát nem ismerik akkor visszahívnak és megígérik,hogy a főnök majd visszahív.
Ha te többet tudsz légyszív írd meg.Én már elgondolkodtam a feljelentésen.

Joco43 # 2013.12.03. 18:05

Papa42

Ha már úgy jártál mint a vadvirág akkor milyen ügyletet szeretnél folytatni?

zsuzsa1972 # 2013.12.01. 20:09

Tisztelt Fórumozók!
Sajnos úgy érzem, mi is az átvertek közé tartozunk. Megbízási szerződésünket 2013.04.17-én kötöttük. A 6 hónap alatt folyamatosan érdeklődtünk, és mindig csak jó hírekkel szolgáltak. Október elején 30 nap türelemet kértek, arra hivatkozva hogy az egyik megbízónál valami örökösödési probléma van, és a üdülési jogokat megvásárló orosz cég 30 napot adott ennek rendezésére. Múlt hét hétfőn ismét érdeklődtünk, s azt mondták, hogy a kifizetésre hamarosan sor kerül, de mivel a kifizetés érvényes szerződéshez kötött (a miénk pedig már a 6 hónap miatt lejárt) keressük fel az irodát. Ott már a Kft új ügyvezetője várt, aki fehéren-feketén közölte, hogy a pénzünket sajnos már nem kaphatjuk vissza, lehetőségként a szerződés hosszabítását ajánlotta. Mi semmi mást nem szeretnénk, mint a befizetett 190.000 Ft-unkat visszakapni. Mit tehetünk?

liliom1 # 2013.11.23. 13:44

Kedves Papa42!
Nemtudom mennyit vesztett rajta, de az Int. Art= Int Sale kft-vel a tulajdonos ugyanaz /csak a név változott.A döntés az öné.!

Papa42 # 2013.11.21. 04:52

Tisztelt Jogászok!
A "Vadvirág"-hoz hasonló helyzetbe kerültem, merjem-e folytatni az ügyletet a nevezett kft-vel?
Köszönöm válaszukat!
Papa42

liliom1 # 2013.11.20. 06:13

Kedves fórumozók!

Keresek olyan személyt akinek az üdülési jogát eladta az International Sale Kft.

Köszönettel: liliom1

citrom20 # 2013.11.17. 12:43

Kedves Zsuzsa!
Kérem, ha lehet, írja le az üdülőjog-történetének folytatását. Én is beleestem az Int. Sale Kft csapdájába, és szeretném előre tudni, hogy mire számíthatok.
Köszönöm: István

vadvirág (törölt felhasználó) # 2013.10.25. 19:39

Köszönöm.
Zsuzsa

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.25. 17:10

Ha a cégjegyzékszám ugyanaz, akkor az ugyanaz a cég. Csak a neve változott.