Brókerség feltételei


tikitaki1 # 2014.09.14. 17:51

Köszönöm a választ. Tulajdonképp nem azért kérdeztem, mert én szeretnék ilyesmivel foglalkozni, hanem azért lennék kíváncsi erre a dologra, mert egy ismerősöm hivatkozott a brókerére, de kicsit gyanús a dolog, hogy nem az, hanem csak inkább valami önjelölt féle.

Tehát végül is azt szeretném megtudni, hogy ha valaki azt állítja magáról, hogy ő bróker, akkor ahhoz, hogy ő ezt jogosan állítsa magáról, kell, hogy rendelkezzen valamiféle igazolványféleséggel, vagy be kell, hogy jegyezve legyen valamilyen hivatalos helyre, brókercéghez, vagy valami ilyesmi?

Sherlock # 2014.09.14. 17:23

Van tőzsdei szakvizsga, ehhez szoktak képzéseket hirdetni (talán 100 órás a tanfolyam), elég húzós az ára a tanfolyamnak (250 körül), a vizsga 25 ezer körül van. Ez a vizsga azoknak kötelező akik értéktőzsdén akarnak kereskedni, külön lehet még vizsgázni opciós és határidős piacokból, akkor ott is tudsz kereskedni. Az árutőzsdére könnyebb bejutni, ott egy két hetes képzést + vizsga kell megcsinálni - ezt az árutőzsde szervezi.

De passzióból egyiket sem érdemes elvégezni; különösen igaz ez akkor, hogy ha soha nem volt közöd a területhez, csak tetszett a Wall Street farkasa (ez a címe?). :)

tikitaki1 # 2014.09.14. 17:10

Azt szeretném megkérdezni, hogy bárki mondhatja magáról, hogy ő bróker, aki pénzügyi illetve tőzsdei dolgokkal foglakozik, vagy a brókerségnek, mint státusznak vannak bizonyos alapfeltételei, mint végzettség, vagy egyéb jogi feltételek?