Szexuális zaklatás - mi van a fogalom mögött


___Marvin! # 2005.02.21. 08:52

....
Azt szeretném mondani, a fórum jogi voltától függetlenül, hogy a hétvégén mintha egy pillanatra megvilágosodott volna a dolog...

Van egy sorozat, New York sűrűjében asszem, a főszereplő a Rém rendes család fője. Hasonlít magára, de nem cipőárús :( hanem nyomozó... Megtört, de élő nyomozó. Amolyan középkorabeli. Tapasztalt, férfi... Gondolataiba jól belemerülve, épp az iroda konyhájában zörgő turmixgép után nyomozott, mikor találkozott a fiatal, kedves, okos államügyésznővel. -...Hát, államügyésznek is kell lennie valakinek -mondta, mikor ezt megtudta. Még beszélgettek valamiről, s végül mikor kifelé tartott a konyhából ezeket mondta a fiatal hölgynek: -....- nem tudom, elfelejtettem... De jó volt...
(A szex nem minden. Bár sokszor alap, mégse minden....)

___Marvin! # 2005.02.18. 13:01

Értem. De vajon mit akarhat mégis azzal a szoknyával a csaj? (lenne még kérdésem, de előbb ezt értsem meg...)

Kála # 2005.02.18. 12:56

Tetszetős elmélet, csakhogy az, hogy egy nő hogyan öltözködik önmagában max olyan reakciót válthat ki (ráadásul nem feltétlenul hangos kivitelben), hogy "hű de jól néz ki" vagy "hű de mellélőtt". Maga az öltözet semmi másra nem jogosít.
Gondolj csak bele, ha valaki naturista és ennek jegyében elmegy túrázni, nem valószínű, hogy bárkinek is (akivel ott találkozhat) azt akarja üzenni, hogy "meztelen vagyok, ugorj rám". Ugyanígy egy rövid szoknya vagy egy kivágott felső még nem jelenti azt, hogy bármit is akar a nő a közelében megforduló pasiktól (bár sok férfi ezt szeretné hinni).

___Marvin! # 2005.02.18. 12:52

(folyt.: persze a lányka mondhatja az elébe álló srácnak, hogy:

  • Bocsi, én másvalakire várok, de ha nem is így lenne, te akkor sem "jössz be". Szóval kösz, nem!

Mondhat ilyet, de az egy kicsit erős lenne, ha a felkérés miatt bíróság elé citálna. Nem?)

___Marvin! # 2005.02.18. 12:05

(akár akar üzenni, akár nem, megteszi, márpedig ilymódon a címzett végül bárki lehet. Mint ahogyan, ha én itt bár csak neked szándékozok írni, azt mégis elolvashatja bárki. És joga van reagálni is rá. Itt ez természetes. Kint miért nem?

Az én értelmezésemben az exhibicionista az, aki üzenetét (magát) a legszélesebb fórum elé szeretné tárni.)

Ha táncterembe megy egy lányka, s ott álldogálva lábával szüntelen a ritmust veri, teljesen természetes, hogy egyszer csak valaki elé áll, és táncba hívja. Mégpedig olyan tácba, melynek ütemét addig oly lelkesen élvezve tipegte egyedül.

Kála # 2005.02.18. 10:13

Alorinc, szerintem csupán valakinek az öltözéke soha nem jelethet felkérést keringőre! Magyarán, ha úgy öltözik, hogy kilátszik majd mindene, akkor sem lehetsz benne biztos, hogy ezzel kinek akar üzenni (ha egyáltalán üzenni akar, nem pedig egyszerűen exhibicionista).

___Marvin! # 2005.02.18. 07:53

Én nem vagyok jártas a jogban, míg sokatoknak valószínűleg ez szakmája. Ne haragudjatok ha kontrásnak, netán direkt ellentmondósnak tűnnek a mondataim, ez csupán azért lehet, mert én nem tudok olyan szenvtelenül középen maradni mint ööö ti...

___Marvin! # 2005.02.18. 07:48

(Azt hiszem ebben az esetben nem érdemes foglalkozni a derill-i etikett szerinti érintéssel, hiszen biztosan van szabály a megjelenésre módjára is, melyre aztán jól fitty lett hányva.)
Ezek szerint még ha fel is kérnek keringőre, ha megérintem, tettleges becsületsértést követek el? Erről beszélek...

A topic jogi problémája: Úgy érzem, itt valaki egyenlőbb a másiknál.

(Kicsit zavar, hogy még mindig senki sem tudott meggyőzni arról, hogy hülyeségeket gondolok... Lehet hogy bennem van a hiba, és csak azt látom a sorokban amit akarok? Már annyiféle módon körülírtam a bajom, hihetetlen, hogy csak az érzelmi feldultságomat veszitek észre!)

alorinc # 2005.02.17. 15:01

Ha __Marvin! arra gondol, hogy azon hölgyekhez akik úgy öltöznek mint a krvk, azokhoz úgy is lehet közelíteni, igen, ez keringőre felkérés. Csak fontos, hogy akik nem vesznek részt ebben a játékban - nem úgy öltöznek - azokat tiszteletben kell tartani.

Mindenesetre a jogi mivoltját nem értem a topicnak, azon kívül, hogy a megfogás tettleges becsületsértésnek minősül.

___Marvin! # 2005.02.17. 14:08

Játék?
Játszunk!

Szabályok szerint, mert úgy van értelme, ha mindenki ugyanazon szabályok szerint játszik... Vezér lép egyet, s látva ezt, én -mert odalépett ahová és így megtehetem- leütöm. Erre az ellenfél (játék még mindig, nem tehetek róla hogy így nevezik) kikelve magából rámborítja a táblát. Egyszerű... Valakinek biztos, izgalmas, élvezetes ez a játék. Nekem nem annyira. Sajnálom. És mivel szeretem ezt az egyébként szép játékot, mindig és mindenkivel szemben kiállok mellette. A feministák nevében kikérem a feltételezést, hogy ilyen táblaborogatók lennének, szerintem az a mozgalom más, komolyabb problémák miatt kelt életre. De mindig, mindenütt van emberi butaság, van túlzott büszkeség, és még valami ami most nem jut eszembe... na mindegy...

dr Zákányi Csaba # 2005.02.17. 13:39

Ezek játszmák, a hétköznapi élet játszmái férfiak és nők között. A harcot, pláne szélmalomharcot nem érdemlik meg. Csak játéknak tekintsd, ne küzdelemnek, és ne vedd komolyan!
Egyébként örülj, hogy nem kaptál a fórumon keményebb gyalázásokat, vannek itt feministák szép számmal!

___Marvin! # 2005.02.17. 13:14

kiábrándult:

Nagyon jó kérdés!

(Biztosan te is ismersz nagyon szép lányokat. Olyan szép lányokat, akik egy hálózsákból kikuksolva is akár, sminkeletlen arcuk szépségével egyszerűen elkápráztatják a világot. Született szépségek! És ha mellük, vagy fenekük is ugyanily szép, hát legyen, mert lehet. Egggészen határozottan el tudom választani egymástól az eredendő, spontán szépséget, a vágyott, csinált, vagy alkotott, céljavan szépségtől.)

Ha a mozgólépcsőn egy szerencsétlenül lépő lány megbicsaklik, s bokáját majd' kitörve a segítségemet kéri, egészen valószínűtlen, hogy lábfejét megérintve kéjes, s céljavan fény gyúljon a szememben. Ám ha az igazgatóasszony cipőjéből kilépve lábait az asztalra emeli, s így megpihenve hátra dől székében, unalmában blúzgombokkal játszik, s a klíma távirányítójával babrálva akarja elhitetni velem, hogy a hirtelen forróság csak műszaki hiba oka, hát én mindenre fittyet hányva omlanék fáradt lábai elé...

A nyáron a parkokban, út menti földeken, építkezéseken munkához félmeztelenre vetkőző, barnára sült, fizikai munkától domborodó izmú fiatalemberek -mint az a mondatban is benne van- a munka miatt dobják le ruháikat. Ha én is munkás lennék, elsősorban ezért tenném. És ha oly szerencsében lenne részem, hogy emiatt szóvá tett tetszés alanyává lennék, bizony jóleső érzés lenne ezt hallani. De nyílván mérlegelnék. Munka van, fontos, asszonyi kéjnél sokkal égetőbb, vagy dobjuk el mindent mi kezünkben van, s nyúljunk sokkal kellemesebb dolgok felé.
De a legfontosabb, hogy azt hiszem a férfitársadalom nagy része tisztában lenne mindezzel, s cseppet sem lenne kiakadva, ha a lányok őszinte szavai e képen simogatnák izzadó testüket. Szerintem a férfiak vállalnák a helyzetben adódott felelősségüket.
Szerintem...

Bevillan még a prostituált, akit ebben a megvilágításban sokkal bölcsebbnek és őszintébbnek vélek, mint a barbi-színbe és -alakba préselt magát billegető lányka, aki -most már egyre biztosabb vagyok ebben, nemcsak- lánytársainak öltözködik.
Ez nem is baj! Öltözzön, vagy épp vetkőzzön akárhogy! Viselkedjen bárhogy, bárkinek! De legyen tisztában azzal, hogy ezzel akarva, vagy akaratlanul, de igenis izgathat olyanokat, akiket -ha kinyitja a szemét az utcán- maga is észrevehet. Olyan ez, mint mikor egy biliárdgolyó-piramis belsejében az egyik golyó unalmas zsibbadtságában egyszer csak azt gondolná és tenné, hogy ő márpedig ficereg egy kicsit. Feltételezve hogy normális golyóról van szó, a Newtoni- törvények ismeretében (mely törvényeket már kiskorukban megtanítanak a golyóknak) ugyancsak elvárható tőle, számoljon tettének valószínű következményeivel!

Jó lenne tudni, vajon csak én gondolom-e így, s ez esetben értelmetlen, bolond szélmalomharcot vívok, vagy pedig esetleg van, aki szintén ilyesfélén látja a dolgot?

kiábrándult # 2005.02.17. 09:27

Kedves Marvin, ez hogy tetszene a férfitársadalomnak: a nyáron a parkokban, útmenti földeken, építkezéseken munkához félmeztelenre vetkőző, barnára sült, fizikai munkától domborodó izmú fiatalembereket szólítanák le a hölgyek, a lent írtakhoz hasonló szellemességgel?

___Marvin! # 2005.02.17. 06:34

derillre:
Tessék! "...abban a pillanatban, mikor valaki kesztyűs kézzel kiborítja a bilit (nem hiszem hogy bunkó módon, hanem zsigerből -nyílt őszinteségből- csakis annyira, mint ahogy azt ő elé tálalták, függetlenül attól, hogy neki szánták-e vagy sem) kapásból ráfogják, hogy miatta van minden!

Remélem nem érti senki sem félre... sok szót lehetne erre szánni, de mikor az ember úgy érzi, mindez elfecsérelt energia, kicsit elmegy tőle a kedve...

derill # 2005.02.16. 20:20

bootmaker: a könyök alatt a kézfej felé értendő, nem az ellenkező irányba:)))) egyébiránt balázs01-el egyetértek. Mi sem taperoljuk a pasikat, ők se taperoljanak minket amig bele nem egyezünk. Ez a beleegyezés lehet ráutaló magatartás is: nem vágom orrba a pasit aki próbálkozik, mivel én is ugyanazt akarom. De ha nem, és mégsem várom orrba, lehet, hogy csak elhuzódok, vagy közlöm, hogy ne nyulkáljon. Ha itt nem áll meg, az már szexuális vagy legalább is zaklatás.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

___Marvin! # 2005.02.16. 14:18

Keves balazs01!
Tudtam, legalábbis gondoltam, hogy nem férfi vagy, hanem hölgy. Erre a „Többszáz férfi között dolgozom” mondat alapján következtettem, ám mikor első reflexem szerint válaszolni szerettem volna, leveleimet rendre elrontottam, valahogy egynek se sikerült hozzászólaltottódnia. Így a végre sikeres válaszból e sejtés végül kimaradt. Mindegy.
Dr. Zákányi hozzászólása a NORMÁLISSÁG praktikusságát méltatja, s ennek én sem tudok s nem is akarok ellentmondani.
„Én pusztán olyan természetességgel szeretnék őszintén reagálni erre, mint amilyen természetességgel bújt reggel ezekbe a szexet sugalló göncökbe.” -Válaszoltam neki erre, s ezt írom neked is, miután bunkó dolognak vélted ezt.
„A csajok egymásnak öltöznek elsősorban, és nem biztos, hogy az a céljuk, hogy szexuálisan felzaklassanak…” -Jaaa?! Ez esetben ELNÉZÉST KÉREK! (Szó szerint.) De nem hinném, hogy ezt kellene tennem. Csendben megjegyzem: -én is jelen vagyok-, s mint a csajoknak, ha néha ki is tépném magamból, lélek van az én testemben is. Hazafelé sétálva jutott eszembe, vajon úgy mint „szexuális zaklatás”, létezik-e „szexuális izgatás”? Úgy gondolom létezésre jogosult fogalom, csak mert valami ilyesmi miatt korhatárosak a filmek, honlapok, televíziós műsorok… Az erre vonatkozó szabályok áthágása (azt hiszem) legalább szabálysértés, melyek (azt hiszem) legalább pénzbírságot vonnak maguk után. Szexuális izgatás, mely a fiatal srácoknak és meglett férfiaknak egyaránt merevgörcsöt, és álmatlan éjszakát okoz, a klimax közeli s azon túli hölgyeket pedig rendszerint megrökönyödésre, majd felháborodásra készteti.
És most nem a filmekre, nem a honlapokra gondolok, hanem azokra nőszemélyekre, akik „elsősorban egymásnak öltöznek”. Gondolatban elképzeltem szobájukban egy külön szekrényt, melynek ajtaján piros körbe zárt 18-as virít. Ez nyilván megoldhatatlan. Így a konfliktus túljut a reggelen, kijut az ajtón túlra, és őrvénye sorra magába szívja az árgus, vagy épp megrökönyödött tekinteteket. Amíg van erre kellő tolerancia, nincs baj. Bár azt hiszem nem a tolerancia jó kifejezés ide.
…Előre kérdezek. Egy lány a témával kapcsolatban ezt kérdezte tőlem:
„-És mi számít izgatásnak? Az is izgatás, ha jó lába van?

  • Az adottság. -feleltem - Tehát nem az. Egy szép arcot nem tud levenni a tulaja, s jó esetben a lábait sem tudja lecsatolni.”

Nem tudnám biztosan megmondani, hogy micsoda, talán a választás lehetősége vagy annak hiánya teszi a dolgokat különbözővé.
Szóval, amíg van (jobb szót nem tudok) tolerancia, türelem, az utcára kihozott konfliktus elfojtása, addig oké a dolog, s minden zokszó nélkül „öltözhetnek egymásnak a csajok”. Ám abban a pillanatban valaki kesztyűs kézzel kiborítja a bilit (nem hiszem hogy bunkó módon, hanem zsigerből, csakis annyira, mint ahogy azt ő elé tálalták, függetlenül attól, hogy neki szánták-e vagy sem) kapásból ráfogják, hogy miatta van minden!

Tisztelettel, Marvin

balazs01 # 2005.02.16. 11:03

Kedves Marvin!:)))

A nevemből ugyan gondolhatnád, hogy férfi vagyok, de nem.:)))
Amit írtál bunkóság, mégha nem is bűncselekmény vagy szabálysértés.
Egyszerűen bunkóság!!!!!!
A nőknél is előfordul, hogy az adott pillanat hatása alatt vagy helyzetben megkívánnak egy férfit, mégsem hallottam még, hogy egy nő megfogta volna egy férfi fenekét (mását meg pláne nem :)) ismerkedés gyanánt.
Nem vagyok prüd, csak nő.

alorinc # 2005.02.16. 08:55

MEgmondom én, de eléggé felháborít!

Tettleges becsületsértés! Csak ennyi, ha megfogja valaki egy hölgy mellét, fenekét. Szerintem ez nagyon szomorú...

dr Zákányi Csaba # 2005.02.15. 22:24

Derill!
Ez érthető és logikus, amit írtál, de milyen bűncselekmény, vagy szabálysértés valósul meg?

bootmaker # 2005.02.15. 19:55

Engedtessék meg a hozzászólás,tisztelt ház....

"a könyéken aluli érintéssel érdemes kezdeni, ha azt nem utasitja vissza "

Szerintem is, a legjobb intim részek a könyök alatt vannak ...... :))
Bocsi
B

derill # 2005.02.15. 17:48

Kezdjük a szóelemzéssel: szexuális - tehát olyan jellegü tevékenység, ami szexualitásra utal. Tehát mondjuk ne fogdosd a nő melleit, ne nyulkálj egyéb intim szervei felé, és ne vágj jópofizva a fenekére. Elvileg az etikett szerint a könyéken aluli érintéssel érdemes kezdeni, ha azt nem utasitja vissza - ugyis látod a reakcióját - akkor mehetsz tovább. Mindaddig, amig nem utasit vissza.

A zaklatás szó viszont azt takarja, hogy visszautasitott, ennek ellenére folytatod. Nehéz bizonyitani a zaklatást, nem gondolom, hogy elégnek kellene lennie annak, ha a "nő azt állitja". Az viszont biztosan elegendő, ha több nő állitja különböző időpontokban.

A biróság természetesen a bizonyitékok alapján dönt, ez körülményfüggő is, tehát épp ezeket fogja vizsgálni.

Valószinü, hogy egy kocsmában a kocsmárosnővel szemben megengedhető intimitás az apácazárdában főben járó bün lenne.

Én azt gondolom, hogy szexuális zaklatás az, amikor a nő akarata ellenére tesz egy férfi szexuális jellegü ajánlatokat, megnyilvánulásokat. Az, hogy akarata ellenére tette azt jelenti, hogy a pasi próbálkozik, a nő visszautasitja, majd ennek ellenére ujra próbálkozik. Hiszen a pasinak minimum ismernie kell a nő akaratát, azt, hogy nem akarja a dolgot, ellenkező esetben nem zaklatás, hanem szexuális ajánlat.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

dr Zákányi Csaba # 2005.02.15. 16:15

A csajok egymásnak öltöznek elsősorban, és nem biztos, hogy az a céljuk, hogy szexuálisan felzaklassanak, vagy ha igen, akkor is arra számítanak, hogy betartod a játékszabályokat.
A "normális" szót statisztikailag értettem, olyanokra, akik a Gauss-f. normál eloszlási görbe harangnyelve alatt vannak.Ezeket szereti a csajok. És tudod miért?
Ez is evolúció ! Azért, mert a fészekrakásra vannak szocializálva, és azt nem lehet megbízhatatlan, fantáziadús, túlságosan természetesen viselkedő, eredeti gondolkodású pasikkal csinálni.

___Marvin! # 2005.02.15. 15:53

Kedves Csaba!
Igen én ezt értem, és igen, általában én is jól érzem magam a bőrömben, mármint olynakor, mikor egyébként senki ki nem nézné belőlem a rejtőző elmebajt. De néha annyira jó lenne fejeállni, annyira jó lenne elengedni a gyeplőt, s annyira jó lenne ha ugyanezt látnám reakcióként is... Főleg, mert ha pl. nem venne fel vért serkentő tűsarkút, alig észrevehető miniszoknyát, ha nem tenné közszemlére bájait, nekem talán eszembe se jutna semmilyen prűd szemszögből szégyelni való gondolat.

Én pusztán olyan természetességgel szeretnék őszintén reagálni erre, mint amilyen természetességgel bújt reggel ezekbe a szexet sugalló göncökbe.

dr Zákányi Csaba # 2005.02.15. 15:34

K. Marvin!

Az állatvilágban a nőstény nem adja könnyen magát a hímnek, és ennek evolúciós értelme van, ha alaposan átgondolod csak így lehetséges.
Az emberek világában is így van ez.
Idézett jelenet könnyen túlélhető, ha beszéd közben nem folyik a nyálad és a hölgy valóban régi jó ismerősöd, munkatársad, iskolatársad szomszédod stb. és ha nem tejlesen prűd, esetleg van humora, jót nevet a dumádon. Azt azonban nem ajánlom, hogy ezzel a szöveggel nyiss.
A nők a NORMÁLIS-okat szeretik. És ezt nyugodtan értheted statisztikai értelemben is.

___Marvin! # 2005.02.15. 15:14

Valami ilyesmire gondolsz? mert én efféle beszélgetéseket szeretnék ép bőrrel megúszni!