ADÓSOKNAK SZÓLÓ ÉRTESÍTŐ


KoBeJu # 2014.11.29. 12:08

Én is feladtam...:) a levelet az MKK-nak!:)

gerbera317 # 2014.11.26. 07:31

Én itt most feladom...

KoBeJu # 2014.11.25. 20:16

Kedves Gerbera!
Igen ez áll a levélben: A Vodafon átadta a tartozást a Díjbeszedőnek Ő pedig az MKK-nak. Így most az MKK követeli a tartozást.
Elolvastam a levelet ezért tudom, hogy a Vodafon követelését most az MKK Magyar Követeléskezelő Rt. kéri rajtam számon.
Még egyszer Feladó Díjbeszedő
Követelő Mkk tartozás vodafon modem elmaradás.
2012-ben odaadtam valakinek aki fizette. A tartozás annyiban jogos, hogy a nevem fut, de nem én használtam.
Mindegy túl vagyok rajta írtam az MKK-nak, mivel Ő jelölt meg számlaszámot, hova kéri a pénzt.
Aláírás baloldalon Díjbeszedő baloldalon MMK. Bélyegző sincs. És az aláírások is fénymásoltak. A levél kelt 2014.10.21. én megkaptam.11.10.-én. Itt csak amit nem értek semmi levelet nem kaptam a Vodafontól, hogy nincs fizetve és felszólító levelet sem kaptam, sem felmondó levelet.
Ezt írod:Amíg fel nem bontasz egy levelet, addig nem tudhatod, ténylegesen mi van benne, és ezzel mindannyian így vagyunk, úgyhogy ezt a problémádat sem értem." De én a díjbeszedőtől vettem át hivatalos tértivevényes levelet és nem a díjbeszedő írt nekem, hanem az MKK. Miért nem írják akkor a Díjbeszedő alá a feladóhoz, hogy MKK. Nekem honnan kellett volna tudnom, hogy tartozásom van, kamattal és a díjbeszedő szerződésben áll az MKK-val??? Te írtad, jogos ez így. Még mindig ez volt a kérdésem gyanútlanul aláírok a Díjbeszedőnek egy levelet, amiben követelés van. Miből gondolod, hogy nem olvastam el a levelet rendesen? Akkor nem tudnám, hogy a Vodafonos követelés, hogyan került az MKK-hoz. Köszönöm a hozzászólásokat, a kérdésemre akkor ezek szerint a válasz Jogos a Díjbeszedő eljárása?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.24. 21:11

Ez volt a második tippem. :)
De ők mióta vesznek át vodafonos követeléseket?

ius latratus # 2014.11.24. 19:53
Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.24. 19:43

Mi az az MKK?

gerbera317 # 2014.11.24. 13:32

Szóval a Vodafon átadta a tartozást a Díjbeszedőnek Ő pedig az MKK-nak. Így most az MKK követeli a tartozást.

Valószínű, de biztosan nem tudhatom, és itt senki más sem tudhatja. Egyedül te tudhatod, de úgy tűnik, hogy te sem tudod, ami gáz, mert az irat nálad van, nem nálunk. Az összes hozzászóló azt firtatja, mi volna, ha esetleg rendesen elolvasnád az iratot, mert akkor talán kiderülne, honnan érkezett. Mivel a Díjbeszedő borítékjában érkezett, ezért gyanítom, hogy a Díjbeszedő a feladó. Csak amíg én ezt a "gyanút" több évi tapasztalatomra alapozom, egyébként pedig homályban tapogatózom, addig neked egész' konkrétan ott van az irat, amit csak el kellene olvasnod. Úgyhogy nem értem, mire vársz még, és miért éppen a fórumtól várod el azt.

A Díjbeszedős borítékban a levélen fejléc nincs.

És aláírás, bélyegző, ilyesmi, az sincs? Kezdek nem hinni neked.

Tehát akkor sosem tudhatom, mikor aláírok egy tértivevényt, hogy kitől jött, tényleg Ő-e a feladó.

Amíg fel nem bontasz egy levelet, addig nem tudhatod, ténylegesen mi van benne, és ezzel mindannyian így vagyunk, úgyhogy ezt a problémádat sem értem.

KoBeJu # 2014.11.24. 12:24

Kedves Gerbera317!

Amit írtál:"Az is lehet, hogy engedményezés történt (mármint a Díjbeszedő engedményezte az MKK-ra a követelését), és törvényi előírának megfelelően, erről értesíti az adóst, természetesen a saját borítékjába csomagolva a saját értesítését." Megkaptam a választ Tőled.
Szóval az eredeti kérdés az volt, hogy a borítékon miért a Díjbeszedő a feladó és ez jogos-e?
Szóval a Vodafon átadta a tartozást a Díjbeszedőnek Ő pedig az MKK-nak. Így most az MKK követeli a tartozást.
A Díjbeszedős borítékban a levélen fejléc nincs.
Tehát akkor sosem tudhatom, mikor aláírok egy tértivevényt, hogy kitől jött, tényleg Ő-e a feladó.

gerbera317 # 2014.11.24. 07:32

Azt írják a Díjbeszedő, mint a követelés jogosultja, mint engedményező az MKK-val való szerződése alapján ők követelik az összeget.

Ennek újra neki kellene futni, mert ebből nem derül ki, ki kicsoda, de abban bizonyosak lehetünk, hogy abban a levélben nem ez áll.

Az is lehet, hogy engedményezés történt (mármint a Díjbeszedő engedményezte az MKK-ra a követelését), és törvényi előírának megfelelően, erről értesíti az adóst, természetesen a saját borítékjába csomagolva a saját értesítését.
Na de ne találgassunk, hanem te magad írd meg, de most szó szerint idézve (pontokkal és vesszőcskékkel együtt), hogy valójában mit is ír a Díjbeszedő. Amíg ezt nem teszed meg, nincs helye a téma folytatásának.

KoBeJu # 2014.11.23. 22:45

Ha valaki nem ért valamit, vagy nem jól eszi fel a kérdést, esetleg beteg az analfabéta? Betegnek beteg vagyok, írni tudok, nem vagyok analfabéta. Nem gondoltam, hogy ezen az oldalon bántják az embert, azt hittem segítenek. Eddig tették is. Nekik köszönöm.

KoBeJu # 2014.11.23. 22:42

Kedves Kelvin! Köszönöm, hogy ennyire ledegradáltál.
A levelet értem, hogy a Díjbeszedő engedélyével akarja behajtani az MKK, de a borítékon miért nincs feltüntetve??? Azt hittem valami felszólítás, vagy hivatalos levél a vízszámlával kapcsolatban. Nem érthető a kérdésem?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.11.23. 21:22

Funkcionális analfabétizmus... Ha más nincs, akkor kérj segítséget a levél értelmezéséhez.

KoBeJu # 2014.11.23. 21:05

Mit hú Apám? Miért nem MKK a feladó? Honnan tudjam, hogy a feladó (Díjbeszedő) borítékban más van?

ius latratus # 2014.11.23. 19:42

Azért az a harmadik mondat... húú, apám!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.23. 18:32

Még az is lehet, hogy egy közjegyző. Az irat meg fizetlsi meghagyás.

gerbera317 # 2014.11.23. 18:24

Miért? Ki a feladó a borítékon? Talán a Télapó?

KoBeJu # 2014.11.23. 17:16

Átvettem egy tértivevényes levelet a Díjbeszedőtől, ami nem is Tőlük jött. Tartozás behajtása a Vodafonnak.
Azt írják a Díjbeszedő, mint a követelés jogosultja, mint engedményező az MKK-val való szerződése alapján ők követelik az összeget. Kérdésem, miért nem tüntetik fel a borítékon, hogy nem a Díjbeszedő vállalattól jött levelem? Ez jogos? Köszönettel