Zaklatás, fenyegetés, félelem....


balamber # 2005.08.01. 18:22

Külföldön élek, két éve a neten megismerkedtem egy itteni magyar nővel, akit az otthonomba fogadtam néhány hónapra segítő szándékkal.
Míg nálam lakott feltörte a privát leveleimet, meglopott, és egy magyar internetes oldalon olyan információkat írt rólam, amely egyrészt nem felel meg a valóságnak, másrészt erkölcsileg súlyosan megkárosított. Az oldal többször moderálta, de a legtöbb a mai napig megvan. Később több nicknevet gyártva folytatta, és követ a neten mindenfelé. Módszere, hogy privátben keresi meg a fórumozókat, és amennyira csak tud, áskálódik ellenem. Olyan dolgokat ír, amely már több mint rágalom, személyes adataimról, tartózkodási egedélyemről, munkámról, gyermekeimről, mindenről. Három barátnőjével összefogva csinálják ezt, a klikk immár két éve minden gond nélkül járathat le névvel mindennel engem egy nyilvános internetes fórumon, és azon kívűl, hogy kérem a moderátori törlést, mást nem tehetek. Ami jobban aggaszt, az az, hogy mostmár módszeresen követve, és privátban próbál erkölcsileg tönkre tenni szinte mindenhol, ahol csak megfordulok a neten. Mivel publikációim is vannak fent, így teljesen megoldhatatlan, hogy titokban tartsam magam, könnyű préda vagyok neki. Több esetben már értesítettek erről, de sokról csak sejtésem van. Tehetetlennek érzem magam teljesen. Emiatt a cirkusz miatt egy m.o-n élő idős hölgy, aki nagyon jó anyagi körülmények között él, megkeresett privátban, mert neki is problémái voltak vele. Mint mondta, felháborította az egész ügy, és én adtam önzetlenül, mégis azóta is csak szenvedek, neki ez nagy megkönnyebbülés volna, ha most ő adhatna nekem. Egy nagyobb összeget ajánlott fel ajándékként. Ezt a levelet el is mentettem. Nem akartuk elfpgadni, mint írtuk, sohasem tudjuk majd megadni, de erősködött, hogy ez ajándék. (minden levél megvan), és nagyon megsértődne, ha nem fogadnánk el, nem vár cserébe semmit, neki öröm, ha adhat, lévén ugyanabba a csapdába estünk.Én arra gondoltam, cserébe meghívjuk, ha tud jöjjön ki. Többszöri ajánlatomat utasította vissza, később nem volt alkalmas , és most meggondolta magát. Ugyanazon a fórumon nyilvánosan gyanusítgat, miszerint kölcsönadott (erre semmi bizonyítéka nincs), és én nem akarom megadni. Nem bűn sehol sem felajánlott ajándékot elfogadni, én ellenben be tudom bizonyítani, hogy az összeget ajándékként fogadtuk el, többször kihangsúlyozva, hogy nem tudjuk visszaadni. Ismét az interneten, nevemmel , mindennel vagyok kipellengérezve, egy olyan ügyben, amelyet el sem követtem. A rosszhiszeműségemre semmi bizonyítéka, ott van nyilvánosan, és fenyeget, mi több azzal, hogy kidobat az országból, ahol élek. Tudom, hogy jogilag erre semmi esélye, de még egy gyilkosnak is letakarják az arcát a tévében, nekem miért ne lehetnének személyiségi jogaim, miért kell eltűrnöm mindezt nyilvánosan. Természetesen a klikk ugrott a sztorira, így most élvezettel csámcsogják.
Amiket álítok, mind bizonyítani tudom, a rágalmazások mind elmentve, a beismerés, hogy megloptak, annak nőnek a levelei, aki ajándékot adott, tehát minden . Mégis tehetetlenül állok, nem tudom, kitől kérhetnék jogorvoslást ilyen esetben.

derill # 2005.07.20. 09:12

Alkalmanként 150.000,-Ft. Ez igy azért meg már elgondolkodtató. Tehát ha Te ujra feljelented, ujra 150 ezer. A biróságon egyébként meg jelezd, hogy azóta sem hagy békén, fenyeget, zaklat.

Veszélyes fenyegetés
151. § (1) Aki

  1. mást félelemkeltés céljából olyan bűncselekmény elkövetésével komolyan megfenyeget, amely a megfenyegetett személy vagy annak hozzátartozója élete, testi épsége vagy egészsége ellen irányul,
  2. mást félelemkeltés céljából a megfenyegetett személyre vagy annak hozzátartozójára vonatkozó, a becsület csorbítására alkalmas tény nagy nyilvánosság elé tárásával komolyan megfenyeget,

elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2)
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a bíróság hatáskörébe tartozik.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

sünmakka # 2005.07.18. 14:08

Szakitottam a völegényemmel és ebbe nem képes beletörödni,azóta nap mint nap telefonál,személyesen megkeres.... Fegyvervásárlással fenyegetőzik,öngyilkossággal,és engem is ezzel fenyeget... Feljelentettem a Bíróságon, mert ez csak szabálysértés,azt mondták 1-2 hónap mulva lesz meghallgatás!! Miért nem lehet ezeket a feljelentéseket azonnal kivizsgálni? Mért kell a másiknak addig is rettegésben élnie? A munkahelyemtől 100 méterre lakik a srác,a munkahelyemet nem szeretném ott hagyni,a cégen belüli áthelyezést pedig nem engedélyezik! Mért nekem kell azért munkahelyet változtani,telefonszámot cserélni,kerülő uton hazamenni,leskelödni az utcán nem-e jön utánnam,a szüleimnek aggódni miattam.... csak azért mert valakit már nem szeretek?!
Nem tudom igaz-e,de azt mondta hiába jelentettem fel max 30,000 Ft birságot kaphat...
Sajnos azt is jól tudja,hogy addig ugy sem foglalkoznak komolyabban az üggyel amig valami bajom nem esik...
De miért kell ezt megvárni?????

Szívesen fogadok minden hasznos, jó tanácsot,tippet. Köszönöm előre is!