Brnyékolás - nem közvetlen telekszomszéd


woodslave (törölt felhasználó) # 2008.03.28. 13:24

a benapozottság megszűnése miatt kártérítést követelhetsz az építtetőtől. Kommentár szerint kb 10%-át az ingatlanod értékének.
Most van egy ugyanilyen ügyünk, bár még csak egy tárgyalás volt, de számíthatsz arra, hogy ingatlanszakértőt kell majd igénybe venni.
Sztem először egy ügyvédi levél, hátha meg tudtok egyezni.
Ja az árnyékkal ezek után kénytelen leszel együtt élni...

gerilege # 2008.03.28. 12:17

Társasházunktól mintegy 15 méter távolságra egy hat emeletes irodaház épül egy olyan telken, amivel a mi telkünk nem közvetlenül szomszédos, hanem az új épület telkétől balról egy magasabb, négyemeletes épület, középen egy mintegy 4 méter széles és 15 méter hosszú beépítetlen csík, amely terület az előbb említett ház telkéhez tartozik, illetve jobbról egy egyemeletes épület választja el szintén kb. 15 méter hosszban.
Lakásunk második emeleti, egyszobás, és két ablaka van, amelyből az egyik egy kb. 2x3 méteres belső világítóudvarra, míg a másik a fentebb felsorolt területekre néz, azaz balra nincsen kilátás és onnan nincs napfény, azonban középről és jobbról van.
Azonban ha az új irodaház felépül, az az említett egyetlen fényt bebocsátó ablak teljes kilátását és napfényforrását el fogja takarni.
A kérdésem, hogy van-e bármilyen lehetőségünk ebben a helyzetben, avagy együtt kell élnünk azzal a ténnyel, hogy lakásunk értéke jelentősen, világossága drasztikusan csökken.
A válaszokat előre is köszönöm!
Gergő