vevő részletekben akar fizetni


Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.04.16. 14:20

Ha a vevő nem kapja meg a kölcsönt, akkor a szerződés alapján az eladó részére adott foglalót elveszíti. A tulajdonjog bejegyzési kérelmet- a földhivatalhoz benyújtott nyilatkozatban- pedig visszavonják.

gyandi # 2008.04.16. 13:54

Köszönöm.
Azt nem értem, hogy a bank csak akkor fog szóbaállni vele, ha már a tulajdoni lapon szerepel a vételi szándék ?
Ez semmi kárral nem jár a számomra ? Mert mi a helyzet, ha a bank nem adja meg a kölcsönt ?

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.04.16. 11:19

A teljes vételár kifizetését követően, az eladó által aláírt tulajdonjog bejegyzési engedélyt ellenjegyzi az ügyvéd.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.04.16. 09:09

Megíratjátok az adásvételit ügyvéddel, és akkor kéred a foglalót, amit bele is írtok a szerződésbe, a többire határidőt szabsz. Hitel esetében 6-7 hét nem túlzott. A szerződést jogfenntartással kötitek, vagyis amíg a teljes összeg kiegyenlítésre nem kerül, addig a földhivatal nem jegyzi be a tulajdonváltozást.
A szerződéssel a vevőd elmegy a földhivatalba, ott széljegyre teteti a vételi szándékot, aztán elmegy a hitelintézetbe, ahol a földhivatali bejegyzést követően megkezdik a hitel intézését.
A bank csak az után utal, miután a vevő kifizette a hitel nélküli fennmaradó vételárrészt. Ha a vevő kifizette és te ezt elismerted, vagy úgy utalta, hogy az egyértelműen beazonosítható, akkor utalja a bank a hitelt. Ezután költöznék csak ki, azt is 30 napos határidő megjelöléssel. A birtokbaadás csak ez után következzék.
A fizetés után az ügyvéd kiadja a tulajdonjog fenntartásos nyilatkozatot és a földhivatal ez után írja át a tulajdonosváltozást.
Kulcsot kiadni a teljes vételár kifizetése előtt bátorság és botorság.

gyandi # 2008.04.16. 08:54

Kedves Mindenki !

Lenne egy kérdésem ingatlan eladással kapcsolatban : a vevőm az ár egy részét kp-ben adná, a harmadát pedig banki kölcsönből !
Ilyenkor mi a szokás: lefoglalózza, majd az összes fennmaradót egy összegben fizeti ki ? ( a végén, mikor megkapta a kölcsönt)
Mert ha pl. a foglalón felül a kp-s részt ideadná,( mint részletet) gondolom ki kéne költöznöm, vagy hogyan lehet megállapodni ?
Köszönöm !