Társasházi visszaélések


nanemaaa # 2008.06.16. 14:59

Alulmaradottak a társasház döntésének érvénytelenítése céljából 30 napon belül keresettel élhetnek.
Szerintem a tulajdonosnak joga van a társasház ügyeit ismerni, így az iratokba betekinteni, azokról másolatot készíteni...stb.....
A tulajdoni hányad szerinti 1/10-ed jogosult kérni lakógyűlés összehívását. Ha ezt a kkv nem teszi meg, akkor az 1/10 maga is összehívhatja... Ott kell feltenni a kérdést, hogy ki mit is akar tulajdonképpen.... ill elszámoltatni a kkv-t. A lakógyűlés egyébként le is válthatja, s újat is nevezhet ki.
A nagy számok törvénye alapján nem lehet mindig cseberből vederbe esni. ;-)

Ha mindezt nem tudod végig vinni, akkor viszont lehet, hogy a te szándékaid ellenkeznek a közösségével. Hiába, nem lehet mindenkinek igaza.

picurka0505 # 2008.06.16. 07:28

ELNÉZÉST MINDENKITŐL A POLGÁRI JOGBAN IS FELTETTEM UEZT A KÉRDÉST, BOCS!

Sziasztok! Az egyik barátom ajánlott titeket,legyetek szívesek segítsetek nekünk! Egy társasházban élünk és mondhatnám a kisebbség jogos érdekeinek sérelmével csak sajnos nem tudom mit tegyünk.
2 kérdésünk lenne:

1. a kkv egy őrző-védő céget akar ránkerőltetni, de mivel többen tiltakoztunk a kezdeményezés ellen -mert szerintünk nincs szükség ilyen hatásfoku felügyeletre, meg persze mert a közös költség fizetési kötelezettséget is jelentősen befolyásolná-
erre írásbeli szavazást rendelt el a kkv ingatlanonként, ahoyg a trv.ben is van igen ám de a kérdés nem az hogy igen vagy nem, hanem az hogy ez vagy az mármint pályázó cég…aztán később beszedi a kiosztott papírokat, aki nem húzott be semmit érvénytelen, mehet a levesbe…kvázi dokumentáltan szavaztunk…így megvan hozzá a jogalapja, mondja ő! Létezik olyan, hogy nem emged betekintést a szavazás dokumentumaiba ill. hogy a befizetett csekkeket nem bocsátja a lakosok rendelkezésére/be­tekintésre/?
Mit tudunk tenni, indítsunk keresetet ellene vagy az önkényes döntése ellen kisebbség jogos érdekeinek csorbítása címén…mert persze vannak olyanok is akik csikkzsebből kivágják a + 10.000-et vagy egyszerűen nem érdekli őket ez az egész, ők persze behúzták vmelyik céget a szavazáson azt hadd szóljon…szomorú!

2. A másik, hogy azzal fenyeget a kkv akinek elmaradása lesz a közös költséggel kapcsolatban közjegyzői okiratba foglaltatja és ennek a költségét is ránk terheli, majd 6 hónap után fizetési meghagyást indít ellenünk, ez rendben is van, na de ez a közjegyzős dolog, csinálhat ilyet? Ja és azt mondja ha kell ezt minden héten írásba foglaltaja közjegyzővel s ezt mind ránk terheli pluszzban szóval jobb ha hallgatunk és fizetünk!!! Aha gondolom azt mondjátok miért nem váltjuk le, na épp egy hónapja van új de egyik kutya másik eb…mi meg szívunk!

LÉgyszi segítsetek:maradok tisztelettel egy társasház lakosa tööbbek nevében!!!