Onkormányzati dolgozó hamisít építési határozatot


banoka # 2008.06.23. 15:18

köszönöm szépen. Természetesen a korrupcióról nem szólunk, hiszen felesleges, bizonyítani nem tudjuk. csak azért írtam meg, hogy érthető legyen, miért is csinál ilyet valaki..

nanemaaa # 2008.06.23. 14:04

A felügyeleti szerv neve: Közép-magyarországi Közigazgatási Hivatal Építésügyi Főosztály Bp. Városháza utca 7.
Az építésügyi hatósági ügyintézések keretében elektronikus ügyintézés nincs, így ha kis szerencséje van a rokondonak, akkor választ sem fog kapni.

Az államigazgatás írásos műfaj, a rokonod jobban teszi, ha a jogosult szervhez fordul, s azt általa is aláírt levélben teszi. A vádaskodással (korrupció) pedig nem árt vigyázni, mert ha visszafele sül el a dolog, akkor nagyon fog fájni.

banoka # 2008.06.23. 12:45

A nevezett közigazgatási hivatal egy budapesti kerületi önkormányzat esetén a FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL 1052 BP. VÁROSHÁZ U. 9-11.???

Mert nekik elküldte a rokonom az észrevételeit levélben és e-mailen. Ennyi elég ebben az ügyben, most csak várjon mi lesz?

nanemaaa # 2008.06.23. 11:43

Okirathamisítás bűncselekmény, melynek gyanuja esetén a rendőrségnél lehet feljelentést tenni ... ismeretlen tettes ellen.
Ha bigazolódik a gyanu, akkor a bűncslekménnyel megalapozott határozat semmis. A semmisség megállapítását mind e jegyzőnél, mind pedig a közig hivatalnál lehet kezdeményezni.

gitron # 2008.06.23. 05:54

A bűncselekmények nem a közigazgatási hivatalokra tartoznak.

ObudaFan # 2008.06.22. 10:14

Az önkormányzatok törvényességi felügyeletét a közigazgatási hivatalok végzik.

banoka # 2008.06.22. 08:51
Rokonom telekszomszéd­ságában 2 lakásos társasházat fognak építeni. A telken álló ház elbontása megtörtént, anélkül, hogy ők megkapták volna az építési határozatot (az csak 2 hónap múlva kapták kézhez). -----------------------------------------------
  • MÁRMINT A BONTÁSI HATÁROZATOT KAPTÁK MEG KÉSŐBB. ELÍRTAM!
banoka # 2008.06.22. 08:48

Az alábbi témában kérnék tanácsot:

Rokonom telekszomszédságában 2 lakásos társasházat fognak építeni. A telken álló ház elbontása megtörtént, anélkül, hogy ők megkapták volna az építési határozatot (az csak 2 hónap múlva kapták kézhez). Az építtetők személyesen megjelentek az építési határozattal később és kérték annak azonnali aláírását. Rokonom nem írta alá, mert időközben felfedeztek olyan hibákat is a tervben, amely alapján jogosan fellebbezést kívánnak benyújtani.

Rokonomék 4-en tulajdonosok az ingatlanban, tehát mind a négyüknek meg kellene kapni az építési határozatot az építés elkezdéséhez. Csupán az egyik tulajdonosnak jött meg a határozat. A fellebezést megírták, de akkor akarták beadni, amikor a másik három tulaj is megkapja a határozatot. A 15 napos határidő lejárta után azonban elkezdődött az építkezés. Rokonom bement az Önkormányzatra, ahol a hasonlókat tapasztalta.

  1. A építési határozatot kiadó ügyintéző éppen nyugdíjba vonult (különben köztudott, hogy az építési vállakozó pénzt ad egy-egy engedély kiadásakor)
  2. Az iktatószámok és tértivevények át vannak kézzel írva.
  3. Feltehetően az ügyintéző vagy valaki más a kiküldött bontási határozatok iktatószámát átírta, mintha a rokonaim az építési határozatot vették volna át, nem a bontásit!
  4. A rokonom azonnal bement az építési iroda vezetőjéhez, aki leállította az építést a kivizsgálásig, de egyben "megfenyegette" rokonomat, hogy mindeféle eljárási díjat ki kell majd fizetnie, mert ilyennel vádolja a munkatársát.
  5. Rokonom kérte a tapasztaltatak jegyzőkönyvben történő rögzítésre, amit csak nagyon kitartó és hosszas kérésére voltak hajlandóak megtenni, és másolatot nem adtak neki a jegyzőkönyvből, mindenféle iktatási procedúrára hivatkozva.

Tanácsomra rokonom azonnal megírta a tapasztaltakat és a fővárosi önormányzatra elküldte azt másnap (V.ker. Városház utca).

Én gondolkodtam, mit kéne még tenni ebben az ügyben. kerületi jegyzőnek, polgármesternek megírni az esetet???
Esetleg rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni, hiszen hamisítás történt, 3 rokonom nevében úgy írták át a határozatokat, mintha postán megkapták volna???

Válaszokat, tanácsokat előre is köszönöm.