kazáncsere


kovacsz # 2010.11.24. 12:31

Maga a kémény szerintem jó lenne talán még aumínum béléscsöves is), ha előtte is hasonló szerkezetű, nem zárt égésterű gázkazán volt felszerelve.

http://gmbsz.hu-oldalon bűvebb magyarázat, a kazán pontos típusának beazonosítása után.

robbantottcsirke # 2010.11.24. 12:09

Kéményvizsgálat elmaradt kazán csere előtt (nem tudtam, hogy kell), a szokásos évi kéményvizsgálat tárta fel a hiányosságokat, ami kazán csere után 1 héttel történt meg.
Sajnos a gázszerelő nem tájékoztatott, hogy mi a csere szabályszerű menete, ezért alakult ki ez a helyzet.

Rexor # 2010.11.24. 11:45

Nekem itt a sorrend nem stimmel. Kazáncsere előtt történik a kéményvizsgálat, és a kéményseprői szakvélemény birtokában lehet megejteni a kazáncserét. Ha ennek ellenére megtörtént a hivatalos átadás/átvétel a gázművek részéről, akkor nincs probléma.

robbantottcsirke # 2010.11.24. 11:05

Tisztelt hozzáértők!

A következőkben kérném a segítségeteket.
8 lakásos társasházban tönkrement az eredeti FÉG gézfűtésű kazánom (kb. 25 éves), ezért a szerelő rábeszélt egy cserére egy nem zárt égésterű kombi kazánra (Sauiner Duval Semia C24E). Én megbíztam őt, ő bekötötte és hivatalosan üzembe helyezte (erről kaptam nyomtatványt csak így van meg a készülékre a garancia). Pár hét múlva jöttek a kéményseprők ellenőrizni és felvilágosítottak, hogy szabálytalanul jártam el a kazáncserét illetően. Le kell cserélni ezt a kazánt zárt égésterűre, mivel lakótérbe (előszobában van) csak olyat lehet bekötni és köteleznek a kémény kibérlésére. Tanácstalan vagyok, nem tudom mit csináljak. Kifizettem a cserére 200.000 Ft-t, igazából a kémény bérlésre nincs már pénzem (kb. 120.000 FT), arra meg pláne nem, hogy egy ismételt kazáncserébe bonyolódjak. Tényleg van olyan jogszabály, hogy csak zárt égésterű kazánra lehet cserélni, ill. újra kell bélelni a kéményt? Mit tehetnek velem, ha ezt nem tudom megcsinálni? Milyen lehetőségeim vannak?
Köszönöm