Félretájékoztatás \ ingatlan


MajorDomus # 2014.05.17. 23:22

Más lehetősége nincs ha nem akar költözni

Wildmann # 2014.05.16. 06:43

Technikai megoldás mindenre van. Jártam én már főút mellett vékony falú lakásban, ahol csönd volt. Meg némi szigetelés, ami ezt lehetővé tette.

MajorDomus # 2014.05.15. 22:37

5 cm parafa szigetelés megoldja a gondot.

gerbera317 # 2014.05.15. 21:08

Ha a krimóban kérek bort, visszakérdeznek, hogy "fehéret vagy vöröset?". Mintha csak ez a kettő létezne. És itt most nem arra gondolok, hogy a rozéra is illő volna rákérdezni...

Wildmann # 2014.05.15. 19:57

Ami nem panel, az már általában tégla a köznyelv szerint.

A hirdetéseket - értsd: az eladásra szánt ingatlanok reklámja - alap a figyelem felkeltés és inkább a köznyelvhez, mint a műszaki nyelvezethez közelít. Sőt amit te hazugságnak és csalásnak nevezel, ez a hirdetésekben elfogadott figyelem/érdeklődés felkeltés.

A szerződésben általában benne szokott lenni a "jól ismert és megtekintett állapotban" szófordulat. Ezzel ki is lőtték a gázbeton-tégla félrehallást.

Ingatlan.com szerint alapból van panel, tégla és új építésű lakás és ennyi az alap beállítás. Tehát ami nem panel az vagy téglából készült vagy újépítésből. Ezt a hármat ismeri a magyar.

MajorDomus # 2014.05.11. 17:59

Hát akkor adja éles a legközelebbi vételnél előbb verje le a csempét ,hogy tégla van e alatta,mielőtt fizet!

groszfater@gmail.com # 2014.05.11. 02:08

Igen-igen, de nem a tégla miatt.

MajorDomus # 2014.05.10. 22:20

Ez a hajó elment

MajorDomus # 2014.05.10. 22:20

Ez a hajó elment

groszfater@gmail.com # 2014.05.10. 13:44

A tégla

A tégla meghatározása szerint égetett agyag falazóelem. Létezik olyan tégla is, amelyet nem falazásra használnak, például a padlástégla, burkolótégla vagy a kábeltégla, azonban ezek is égetett agyagból készülnek.

A tégla az egyik legősibb és legtermészetesebb építőanyag, ugyanúgy, mint legközelebbi rokona, a vályog. A némileg eltérő alapanyagon kívül a legnagyobb különbség az, hogy a téglát kiégetik. Az agyag ennek köszönhetően válik teherbíróvá és stabillá.
A tégla rendelkezik a kerámia építőanyagok összes jó tulajdonságával, de emellett, mint falazóanyag számos egyéb kihívásnak kell megfelelnie.

Sherlock # 2014.05.10. 13:05

Én nem látok semmit, ami megalapozná az igényérvényesítést. Még ha tévedés vagy megtévesztés címén lehetőség is lett volna a szerződés megtámadására, a megtámadási határidő már régen lejárt.

gerbera317 # 2014.05.10. 12:27

A tégla nem az anyagra utal. A tégla egy építőelem, aminek az anyaga lehet nyers vagy égetett agyag, beton, homokkő, műanyag (ld. Lego), vályog, teveszar, de akár radioaktív hamu vagy a tárgybéli gázbeton is, vagy bármi. Ha a fal téglából van rakva, akkor az téglafal. Most az ügyvéd urak biztosan mosolyognak, de szóljanak hozzá ők is.

fabris # 2014.05.10. 11:09

Tisztelt Fórumozók!

Az én problémám egy kicsit más, de szintén csalás áldozata vagyok:
pár éve vettem egy lakást, amit tégla lakásként hirdettek.
A lakást elég magas áron adták el, amit kifizettem, de csak azért mert azt hittem hogy tégla építésű.
A lakásról a beköltözés után kiderült, hogy valójában gázbetonból vannak a falak, amik ráadásul papírvékonyak és a lakásban gyakorlatilag meg lehet őrülni még a nyugdijas szomszédoktól is, mert olyan erősen jönnek át a zajok.
(Pl. a hálószobába robajszerűen hallatszik be, ha valamelyik szomszéd lehúzza wc-t, zubog a viz a falban, ha a fölöttem lakó leereszit a vizet a mosogatóból.
Kétnaponta arra ébredek reggel fél hatkor, hogy a a jobboldali szomszédom bekapcsolja a rádiót, ami úgy is elviselhetetlen, hogy a szomszéd szobája és a hálószobám között van még a nappalim is.

Az előző lakásom tégla lakás volt és ott semmi bajom nem volt a szomszédoktól átjövő zajjal, és a párom panel lakása is sokkal elviselhetőbb mint ez a borzalom.

A lakást ingatlanközvetítő hirdetésén keresztül vettem, abba bele volt írva hogy tégla a falazat. Igy viszont azt se tudom, hogy az ingatlanközvetítő, vagy a tulaj volt-e a csaló.
Ami még megdöbbentő, hogy összegyűjtöttem pár hirdetést az interneten azokról a lakásokról, amiket a háztömbből adtak el: mindegyikben téglát írnak igy nem csak engem vertek át.

A kérdésem az lenne, hogyha az ingatlanos hirdetésében szerepel, hogy tégla a lakás az elég bizonyíték lehet-e ahhoz, hogy csalásért feljelentsem az eladót, hogy adja vissza a pénzemet?

A probléma még az, hogy 4.5 éve vettem a lakást, emiatt egyáltalán tudok még valamit kezdeni ezzel a helyzettel? A lakás megvétele után szerencsére ki tdtam menni külföldre dolgozni és abban bíztam, hogy soha az életben nem kell
visszajönnöm a lakásba, csak sajnos a külföldi munkának időközben vége lett.

MajorDomus # 2014.04.17. 19:50

Ha bizonyítani tudod hogy erről az ingatlanról van szó,akkor beadható a kereset.

Magyar Éva # 2014.04.16. 20:35

Van írásos bizonyíték is: Még megtaláltuk az ingatlan hirdetést a neten amit lementettünk:Ebben az áll ,hogy még áprilisban kifogják cserélni az ablakokat a panelprogram keretén belül. Ez mennyire hiteles bizonyíték?

MajorDomus # 2014.04.15. 19:54

Az tény,hogy ,,az eladó azt mondta,, az
nem igazán bizonyiték kategoria.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.15. 04:59

Az elállás nem elsőkörös szavatossági jog, és a megtévesztés nem olyan indok, amelyet elég bemondani. Bizonyításra szorul.

MajorDomus # 2014.04.14. 21:23

Még elállhatsz a szerzödéstöl megtévesztés miatt.ha ezzel megfenyegeted az eladot,mindjárt leperkálja a 400 rugot!

Magyar Éva # 2014.04.14. 13:33

Tisztelt fórumozók!

Ingatlan vásárlási témában szeretnék tanácsot kérni.
Egy hónapja vettünk egy panelprogramos felújítandó lakást. Az eladók és az ingatlanos is azt mondta hogy a panelprogram havi törlesztése 6000 Ft X évig amiben benne van az ablakcsere.
Mostanra derült ki, hogy ez az információ téves és már nem is tudunk ezzel kapcsolatban szerződést kötni. Kérhetünk ablakcserét de már csak egybe tudjuk kifizetni ami 400e Ft körül van. Nem drágább így az ablak mintha részletbe kellett volna kifizetni viszont ha ezt tudjuk így nem mentünk volna bele az adott feltételekkel a lakásvásárlásba mert ezt a pénzt a felújításra szántuk. Emiatt plusz félévet kellene albérletbe maradnunk ami elég sok pénz veszteséget jelent amiatt mert félre lettünk tájékoztatva.
A kérdésem az lenne, hogy jogi úton követelhetek-e kártérítést.
Köszönöm szépen a segítséget
Éva