Gyorshajtás


Chuck Norris # 2017.05.23. 20:06

Egyébként mi van az adatkérő nyilatkozatról? A rendőrség részéről hogy ki vezette a járművet abban az időpontban?

Szomorú örökös # 2017.05.23. 20:07

Vadsuhanc

Az öt kép közül, ha csak egy bizonyítja, hogy a megengedett sebességet túl lépted az alkalmas arra, hogy a szabálysértési eljárást ellened kezdeményezzék.

Egy bizonyítja a sebesség túllépést, a másik pedig mutatja a rendszámot. Viszont mint írtam, a folyamat a lényeg, tehát ha egyértelműen bizonyítható - miért is lenne nem az? - hogy egy és ugyanazon járműről van szó, akkor bőségesen elég a bírság kiküldéséhez.

Szomorú örökös # 2017.05.23. 20:09

Chuck Norris

Egyébként mi van az adatkérő nyilatkozatról? A rendőrség részéről hogy ki vezette a járművet abban az időpontban?

Egyre gyengébbek a kifogásaid.
Adatkérést csakis szabálysértés esetén fogsz kapni. Ez viszont közig. bírság, megy az üzemben tartónak és nagyon nyomós indok esetén fogják tőled visszavonni, pl. ha bizonyítani tudod, hogy nem te vezetted a járművet. De szerintem ez is már almás bőségesen részedről. :-)

nonolet # 2017.05.23. 20:09

Hát igen...
Egy úton táblák nélkül is tudni kell végigmenni!

Aki nem tud az rosszul-felelőtlenül vezet.
Nagyon rosszul
Nagyon felelőtlenül.

Ezért az élet/sors kiszabja a helyszíni bírságot rá!
Ott azonnal és fellebbezési lehetőség nélkül...

Ahogy a nép ajka mondja: aki hülye, halljon meg.

Szomorú örökös # 2017.05.23. 20:12

nonolet

Ebben nem a tábla as hibás... hanem a hülye sofőr
Aki túl gyorsan ment!

Ahogy mindenható chucknorrisunk nyilatkozik, úgy vélem, hogy pont olyan ismerősökkel igyekszik magát körül venni, mint ő maga. Nyilván minden szabálysértésnek oka van és hát persze mindig más miatt történik, más a hibás.

Szomorú örökös # 2017.05.23. 20:16

nonolet

Egy úton táblák nélkül is tudni kell végigmenni!

Régen elég gyakran mentem Csikéria környékén. Ott van több olyan átjáró, amelyek a valamikori történelmi Szabadka-Csikéria-Baja vasútvonal kockaköves megmaradt részei. Ha az ember jót akar ott magának, akkor este bekapcsolja simán térképkövető módra a GPS-t és az mutatja a kanyarokat, no meg ezeket az átjárókat - az egyiket pl. csakis a GPS mutatja, nincs tábla - mert ha nem lassít az illető, akkor annak előbb-utóbb futómű javítás a vége.

Vadsuhanc # 2017.05.23. 20:26

Köszönöm Norris a rólam alkotott véleményedet. Ezért nem akartam beleszólni.

Chuck Norris # 2017.05.23. 20:27

Jaj hát akkor meg van a megoldás mert valójába anyuci autóját vezettem. :D :D :D És a fotó a bizonyíték mert anyuci nem olyan magas hogy a feje bele lógna a tetőbe....

Chuck Norris # 2017.05.23. 20:28

Kinek inge vegye magára kinek nem inge....

Chuck Norris # 2017.05.23. 20:31

Nonlet mond te is olyan puha pöcs vagy mint barátod Szomorúpöcs? Gyere megnézzük ki hal meg hamarabb...

nonolet # 2017.05.23. 20:55

Agyatlankám...

Nos, akkor nevezd meg anyucit és ő fog fizetni :-)
Nem te.

Naaaa, okos vagy-e ... hülyegyerek?

Szomorú örökös # 2017.05.23. 20:56

Hogy is szokták mondani? A stílus maga az ember...
És erre ma is egy jó példát láthattunk egy hozzászólásban, amely 22 óra 22 perckor jelent meg.
Kérdés, hogy ilyenkor hol van a moderátor? :-O

nonolet # 2017.05.24. 08:08

Látod ezt a témát sem látod át, mert agyilag zokni vagy.

Szomorú örökös # 2017.05.24. 11:18

Chuck Norris

A befizetés alól akkor mentesülhet a megbüntetett ha okirattal igazolni tudja hogy nem ő vezette az autót.
A rendőrségi kép pont jó lesz....

Egyrészt ez csakis szabálysértési kategóriánál érvényes, másrészt kétlem, hogy a kép igazolja. Neked kell igazolni nagyon hitelesen (haverok vallomása ehhez édeskevés), hogy épp az adott időben máshol tartózkodtál, ergo alapból nem lehettél az autóban. A közig. bírságnál nem különösebben foglalkoznak vele, hogy ki vezetett, ezért is küldik alapból az üzemben tartónak.

De inkább olvasd el te magad is a hivatalos szabályozást:

http://flotta.nelson.hu/…onbsege.html

Az objektív felelősség alóli mentesülést az 1988. évi I. törvény 21/A. §-a tartalmazza, amely szerint "Az üzemben tartó mentesül a kiszabott közigazgatási bírság megfizetése alól, ha a gépjármű a szabályszegés időpontját megelőzően jogellenesen került ki a birtokából és igazolja, hogy a jogellenességgel összefüggésben a bírságot kiszabó határozat kézbesítését megelőzően kezdeményezte a megfelelő hatóság eljárását. Ha a gépjárművet az üzemben tartó a szabályszegést megelőzően más természetes személy vagy nem természetes személy használatába adta, és ezt a használatba vevő személy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozatával igazolja, vagy azon gépjárművek esetében, amelyek külön jogszabály alapján a közúti forgalomban menetlevéllel, illetve fuvarlevéllel vehetnek részt. Tehát ha valaki arra hivatkozik a közigazgatási eljárás során, hogy a járművet nem ő vezette, akkor csak a fenti feltételek teljesülése esetén mentesül a bírság megfiztése alól. Ha nem, akkor pedig ki kell fizetnie a bírságot az üzembentartónak/tulajdonosnak.

Nevezzem meg anyucit vagyis a tulajdonost?

Vigyázz, ha így folytatod, "odabent" eleinte nagy valószínűséggel te leszel az "anyuci". :-D

Chuck Norris # 2017.05.24. 12:38

Mivel vigyázzak? Tán azt akarod mondani higy a rendőrsèg szubjektîve rèszrehajlóan kezeli az ügyet ha az egyik fèl számár nem szimpatikus?

A rendörsègi fotó bizonyîtja hogy nem a tulajdonos vezette a kocsit mert a fotón látható vezető nem 170 cm magas ès a haja rövidebb mint a tulajdonosè ebből feltètelezhető hogy nem nő ült a volánnál.

nonolet # 2017.05.24. 14:04

...és?

Akkor mi van, ha a fotó mást mutat.

A közigazgatási bírság témában ez senkit nem érdekel.

De még ezt sem bírod felfogni...

Chuck Norris # 2017.05.24. 15:27

Hihihi. Akkor schumacherről is küldhetnènek kèpet.

Szomorú örökös # 2017.05.24. 16:16

Chuck Norris

A rendörsègi fotó bizonyîtja hogy nem a tulajdonos vezette a kocsit mert a fotón látható vezető nem 170 cm magas ès a haja rövidebb mint a tulajdonosè ebből feltètelezhető hogy nem nő ült a volánnál.

Annyira, de annyira naív vagy!
A fotó egy dolgot bizonyít, hogy átlépted vele a megengedett legnagyobb sebességet, semmi mást. :-)

Egyébként meg ha már ennyire nem vagy képes olvasni, akkor itt van még egyszer, nesze:

Tehát ha valaki arra hivatkozik a közigazgatási eljárás során, hogy a járművet nem ő vezette, akkor csak a fenti feltételek teljesülése esetén mentesül a bírság megfiztése alól. Ha nem, akkor pedig ki kell fizetnie a bírságot az üzembentartónak/tulajdonosnak.

Elolvastad a kérdéses feltételeket? Pont arról szól, hogy pl. személygépkocsi esetében max. ha ellopták és arról rendőrségi jegyzőkönyv készült, talán abban az esetben fogják neked elengedni a bírságot, illetve ha érvényes magánokirat igazolja, hogy te másnak adtad használatba. Vigyázz, mert ha kiderül, hogy az okirat hamis és te félre akartad vezetni a hatóságot vele, akkor okirathamisítás miatt fognak lecsukni (tudod, te leszel egy darabig az "anyuci"). Hozzá teszem ebben az esetben azt fogják megbüntetni, akinek az okirat szerint átadtad használatba, tehát valaki mindenképp fizetni fog. :-)

Minden más esetben teljesen irreleváns, hogy ki vezette a kocsit. ;-)

nonolet # 2017.05.24. 18:50

" Akkor schumacherről is küldhetnènek kèpet."

Okoska...

A közig eljárásban CSAK!!! a járművet kell azonosítaniuk.
Azt pedig rendszám azonosítja.

... fogod?

Chuck Norris # 2017.05.24. 19:05

Te figyelj okoska abban a tájékoztatóban olvasom amit ők küldtek.... Persze tudod már régóta jó pár évtizede azért találták ki a rendszámot a könnyebb azonosítás érdekében... De sajnos nem a tulaj vezetett. Erre adnak lehetőséget igazolni...

De annyira nevetséges amit itt csináltok, egyáltalán nem a probléma megoldásán töritek a fejeteket, hanem pont ellenkezőleg, kicsit hányinger hányás az egész.

Chuck Norris # 2017.05.24. 19:11

Szomorú

A rendőrség által készített fotó a bizonyíték. Én ahhoz nem nyúltam... ;)
Anyuci meg a hozzátartozóra nem tesz terhelő vallomást mert a törvény ezt nem tiltja.

Szomorú örökös # 2017.05.24. 20:02

Chuck Norris

A rendőrség által készített fotó a bizonyíték.

Így van, a bizonyíték, hogy a te tulajdonodat képező autó a megengedett legnagyobb sebességet átlépte. :-)

De sajnos nem a tulaj vezetett. Erre adnak lehetőséget igazolni...

Szerintem ideje végre utána nézned a szabálysértési bírság és a közigazgatási bírság közötti különbségnek. Előbbi esetre érvényes, amit te állítasz - ezt mostanában szinte soha nem küldenek ki - utóbbi esetben pedig magasról tesznek arra, hogy ki vezetett, mert szimplán az üzemben tartónak küldenek egy csekket és ha nem fizeti be, akkor adó módjára hajtják be. Nekik ez egy tökéletes jövedelem szerzési forrás, mert semmit nem kell azon kívül bizonyítaniuk, mint hogy gyorshajtást követett el a gépjármű, amelynek tulajdonosa, üzembentartója ezért fizetni fog, mint a katonatiszt.

Ez a fórum mi célt szolgál valójába hogy butítsuk teljesen hülyére az embereket??

Amíg itt okoskodsz, addig valóban ezt teszed. :-)

Szomorú örökös # 2017.05.24. 20:13

Chuck Norris

Egyébként csak úgy mellékesen itt vannak a közigazgatási bírságolás szabályai - ez a törvény - különös tekintettel a gyorshajtásra:

https://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

És bizony ott szerepel az 1. mellékletben, hogy 100 km/h korlát felett, 20 km/h-tól 35 km/h sebességtúllépésig fizetned kell. Tehát ha úgy gondolod, hogy a 135 km/h helytelen sebességmegállapítás volt, mert nem lefelé kerekítettek, hát akkor kerekítsünk lefelé - ugyebár 110 km/h-s korlát van az M0-áson, ahogy ez tisztázódott - de még mindig akkor is felette vagy a 130 km/h-nak, amelytől azt a fránya 30 ezres csekket küldik neked, akár kéred, akár nem. ;-)

Chuck Norris # 2017.05.24. 20:19

Ja igen közigazgatási bírság, de a levélben már szabálysértésnek nevezi. Ez egy jogi fricska hogy hogyan vezessék meg az embereket olyan értelemben hogy mindenképpen valaki fizessen.
De még ebben a tájékoztatóban is van felelősség átruházás. Tehát lehet igazolni hogy nem a tulaj vezetett.
Oké.
Namármost aki vezette az meg hozzátartozó és annak a kilétét nem kívánja felfedni mert ez így van a törvényben. Ez van a törvényben tehát ezt muszáj elfogadniuk. Vagy hmm nézzük csak a törvény kivételez akkor ha pénz áll a házhoz és már nem hatályos a jogszabály. :D :D :D :D

Szomorú örökös # 2017.05.24. 20:24

Chuck Norris

Igen, szabálysértésnek nevezik, mert szabálysértésért szabják ki a közigazgatási bírságot is, nem közigazgatásért. :-D