Gyorshajtás


Szomorú örökös # 2017.05.22. 17:45

Kontuss

Szerintem nincs - bár ez csak egy magánvélemény - igaz én csak a magyarokra vonatkozó jogszabályt ismerem. Külföldiekre lehet más vonatkozik, ezt sajnos nem tudom.

Chuck Norris # 2017.05.22. 19:57

Szomorú örökös...

Hagyjuk ezt a képmutatást.... A feltett kérdéssel egyetérteni nem tudsz??? Hát érdekes hozzáállás... Kérdéssel nem egyetérteni hanem válaszolni kell a feltett kérdésre. Szerintem innen ered a problémád. Nem érted mi az a kérdés és hogyan kell rá válaszolni. Ilyen egyszerű, mint nonlet kollégád, hacsaknem az is te vagy.... érdekes ő most nagyon eltűnt, mert ő sem éri el a magas eszmei szinteket mikor mások pocskondiázásáról van szó. Érdekes az ő szintje megfelelő?

Chuck Norris # 2017.05.22. 20:01

Ja hogy most már vádolom őket. :D :D :D

Vitatom kis barátom, óriási különbség.
Kis apukám te pofázol nekem aki 200al is hajtotta apa kocsiját. Nekem ez életem első gyorshajtása és azzal sem értek egyet. Sosem megyek gyorsan de az ilyen faszkalapoktól felmegy a pumpám.

Szomorú örökös # 2017.05.22. 20:11

Chuck Norris

te pofázol nekem aki 200al is hajtotta apa kocsiját

Nem-nem, a cégé volt a kocsi, ahol apukám ráadásul sosem dolgozott, mivel mire oda kerültem, ő már régen meghalt.

Sosem megyek gyorsanV.S.Nekem ez életem első gyorshajtása és azzal sem értek egyet

Most akkor döntsd már el, hogy sosem mégy gyorsan vagy mégis előfordul? :-D

Egyébként pontosan ennyi a különbség köztünk! Én ha gyorshajtást követtem el, mindig kifizettem a csekket. Max. részletfizetés ügyében írtam a megfelelő helyre a megfelelő időben. De hát ha már neked mindjárt az elsőnél az jut eszedbe, hogy a rendőrök hazudnak neked és átvernek téged, ott már nagyon komoly mentális gond lehet veled. Inkább vizsgáltasd meg magadat, mert elsősorban saját magad vagy a "pumpa felmenésének" az oka. :-D

de az ilyen faszkalapoktól

Csakis az "ilyen faszkalapok" írnak ilyen "faszkalap-stílusban" :-D

Chuck Norris # 2017.05.23. 09:02

Sajnos nagyon meg kell nèzni kivel milyen hangnemben illik beszèlni. Bèke poraira apukád rèszèről jobb îgy neki hogy nem tudja milyen is lett a fiacskája.
Úgy van csak rossz tapasztalatom van velük úgy hogy amikor a segîtsègüket kèrtem csak hazudoztak.... Ezen már túl vagy tudom hogyan működnek. Ami a saját èrdekük azzal foglalkoznak.

Szomorú örökös # 2017.05.23. 12:32

Chuck Norris

Sajnos nagyon meg kell nèzni kivel milyen hangnemben illik beszèlni.

No látod, ez neked nem működik. Mindenkit "lepöcsözöl" meg verekedni akarsz, ha valaki nem ért veled egyet. Esetleg abba nem gondoltál bele, hogy másoknak más a véleménye és pont ettől szép a világ?

Bèke poraira apukád rèszèről jobb îgy neki hogy nem tudja milyen is lett a fiacskája.

Köszöni szépen, de nagy valószínűséggel büszke lenne a fiára, hogy még akkor sem bunkó módon írogat, ha vele szemben valaki képtelen az értelmes emberi stílusú párbeszédre. :-)

csak rossz tapasztalatom van velük úgy hogy amikor a segîtsègüket kèrtem csak hazudoztak

Ha úgy "hazudoztak", ahogy itt is mindenkibe belekötöttél és lehülyézted, mert más a véleménye, akkor már sejtem, hogy kinek is lehetett ott is igaza (megsúgom, nem neked). :-)

tudom hogyan működnek. Ami a saját èrdekük azzal foglalkoznak.

Nincs saját érdek! Szigorú hitelesítéssel minősített műszerrel készítettek rólad egy jogos képet, mert túlnyomtad a gázpedált. Szerintem ahelyett hogy itt írogatsz, inkább menj el dolgozni, mert különben nem lesz miből befizetni. :-)

Chuck Norris # 2017.05.23. 17:32

Nem gyorshajtásról beszéltem hanem általában a rendőri hozzáállásról..
Na hirtelen jó kisfiú lettél én meg a gonosz zsarnok?
Azt hiszem nem én tartom vissza az információt. De nem is kell tőled, az ellenségemnek sem kívánnám téged. :)
Ja és itt a pont. Hülyékkel nem vitatkozom.
Tehát igazad van.

Szomorú örökös # 2017.05.23. 18:42

Chuck Norris

No akkor nézzük csak sorjában a hülyébbnél hülyébb értelmetlen kérdéseidet:

1. Hogyan számolják a gyorshajtást?

Van egy megengedett legnagyobb sebesség, amit te bevallottan jelentősen átléptél. Ezek után automatikusan számol és küldi a képeidet a kamera Vas megyébe vagy Vásárosnaménybe, erre nincs ráhatása annak, aki kint áll - vagy ül - az út szélén a kamerával.

2. Azt nem értem még hogy van 5db kép és egy képen van csak a sebesség és távolság föltüntetve?

Mivel be van állítva egy minimum sebesség-érték, ami alapján ő gyorshajtónak minősít, onnan kezdve folyamatosan fényképez egészen addig, amíg a rendszámodat is tudja azonosítani (rendszámfelismerő rendszer is egyben), és akkor készíti azt a fotót, amely alapján a bírságot kiküldi.

3. Ha egy ezred másodpercre is léptem túl a határt akkor az is büntetés mondjuk ha éppen előztem???

Egyetlen ezred másodpercre sem lépheted túl. Már párszor le lett írva, hogy előzést is csak akkor kezdhetsz meg, ha közben nem léped át a megengedett legnagyobb sebességet. Számodra probléma csak ez, a rendőrség számára nem, mert lazán kiküldik a fotót a csekkel.

4. Hol van leírva hogy hogyan értékelik ki hogyan van számolva a gyorshajtás?

Mint ahogy azt már más is leírta, a rendszer zárt láncban működik, külső személyek nem tudják manipulálni, úgyhogy nem feltétlenül hasznos őket hazudozással vádolni, mert esetleg lehet legközelebb nem lefelé korrigálnak. :-D

Szomorú örökös # 2017.05.23. 18:44

Chuck Norris

Azt hiszem nem én tartom vissza az információt.

Minek írjon le bármilyen információt az ember neked?
Úgysem hiszed el, mindenbe belekötsz valamivel, nem veszed észre?

nonolet # 2017.05.23. 19:15

Értelmetlen dolog egy agyatlant győzködni...

Chuck Norris # 2017.05.23. 19:16

Na Szomorú Örökös megtáltosodtál? :D

Tehát ha műszaki szemmel nézzük a dolgot egy mérés nem mérés. Azért vagyok nagyon kíváncsi hogy hogyan szól a mérésről szóló szabályzat.

Pontosan erről van szó. Tehát azt mondod akkor kezd el folyamatosan fényképezni amikor a megengedett sebességet túlléptem. Akkor a többi 4 fotón hol a sebesség és távolság adat?
Az 5 fotóból az utolsón van a sebesség 135 és a távolság 184méter amikor pont észrevettem őket és fékeztem. Egyébként ezen a képen ahol ezek az adatok találhatók nem olvasható a rendszámom.....

Azért vagyunk hogy kételkedjünk. Elnézést nem vagyok egy bólogató kutya főleg mikor nem bizonyos számomra se a dolog.

Chuck Norris # 2017.05.23. 19:20

Nem bocs a 4képen vannak a mért adatok és nem látni a rendszámomat, az 5képen ahol nics adat azon látni csak a rendszámot.

Vadsuhanc # 2017.05.23. 19:32

Nem akarok belemenni komolyan csak bemásolom ide:

...."a Kúria álláspontja szerint, melyet már a Kfv. III. 37 242/2012/3. eseti döntésében is kifejtett, egyetlen fényképfelvétel is elegendő a szabályszegés dokumentálására " ...

Ettől még lehet hivatkozni olyan bizonyítékra, amely a rögzített szabálysértés tényét megdönti.

Könyörgöm Norris tegyél már panaszt és annak kivizsgálának eredményét közöld velünk és lenyugszanak a kedélyek.

Ennyit szerettem volna nem többet. Nem reagálok, nem vitatkozok és főleg nem veszekszek. ( boxolni meg csak cipőt tudok. szemüveges, tolókocsis, 42 kilogrammos kopasz ember vagyok )

Szomorú örökös # 2017.05.23. 19:35

Chuck Norris

Már megbocsáss, de leírtam, csak úgy látszik, elfelejtettél olvasni, vagy szimplán szelektíven olvasol és csakis azt, ami neked tetszik.

A radar bemér, de azonosító fotót CSAKIS AKKOR készít, amikor már a rendszámodat is felismerte, nem csak a sebességedet. Ha a másik négy fotón nem volt ilyen adat, akkor azokon meg a rendszámod látszott, tehát be tudott azonosítani, próbáld meg ezt így elfogadni. Tehát nyilván mikor észlelt - mikor megláttad őket, már réges régen bemértek - akkor te még lehet észre se vetted őket. Anno a Fáma lézer is kb. 1000 méterről is képes volt mérni, nem olvastál róla? Ehhez képest 184 méterről fedezted csak fel őket? Hát látod, ez gáz! Én sok esetben már akár több száz méterről is kiszúrom őket, mivel kutya kötelességük láthatósági mellényt viselni közben és az messziről látszik. :-)

És több cikkben is megjelent, hogy 110 km/h sebességnél 134 km/h az, ahol még nem kapsz bírságot, te viszont éppen 1 km/h-val átcsúsztál, így fizetned kell, ennyi!

Anno én tudod, hogy mikor mentem 200 km/h-val? Éppen nyáron lesz 20 éve, úgyhogy ezt kár emlegetned. Az utóbbi években nem kaptam gyorshajtás csekket, nyilván azért, mert többnyire szabályos vagyok, nem gondolod? :-)

És nem nevezlek egyáltalán bólogató kutyának. Inkább egy kötekedő pojácának, akinek még valószínűleg sok gondja lesz az életben, ha így szembemegy a szabályokkal, no meg a rendőrséggel. ;-)

Szomorú örökös # 2017.05.23. 19:36

nonolet

A remény hal meg utoljára! :-)

Szomorú örökös # 2017.05.23. 19:39

Vadsuhanc

Ettől még lehet hivatkozni olyan bizonyítékra, amely a rögzített szabálysértés tényét megdönti.

Pl. arra gondolsz, hogy az elkövető épp teljes testsúlyával rátaposott a fékre? :-D

Chuck Norris # 2017.05.23. 19:44

És mi van ha panaszt teszek? Az mennyivel fog majd többe kerülni?
Szemüveges és tolókocsis? Na nem hiszem. :) Ez nem fontos hogy a mért képen nem látni a rendszámom? Csak a legutolsón. És mint tudjuk csak akkor készít képet a gép amikor gyorsan hajtok akkor a többin miért nincs adat? Furcsa.
A törvény lehet azt mondja hogy elég egy kép is, de én akkor is 5öt kaptam és abból 4 hiányos. Miért hiányos? Mert lehetséges hogy azokon lévő sebességadatokkal már nem volna valós a 135? Mert feltételezés 3as képen 124el mentem a 4esen 135tel és a két kép között 200méter távolságmegtétel van akkor kijönne hogy úgy gyorsulna a 70le járgányom mint egy vfts lada? :D :D

Vadsuhanc # 2017.05.23. 19:49

Szomorú örökös

Az hogy a szabálysértési eljárásban az eljárás alá vont személy mire hivatkozik legyen az Ő dolga. Én nem látom értelmét, de joga az van és azt senkitől ne lehet elvonni még akkor sem, ha a hivatkozás szembetűnően valótlan. Soha nem lehet tudni.

( És ha ellopták a 110-es korlátozó táblát.pld ? :-)
Röhögni meg nem kell, mert volt már erre példa, de azt a helyszínen kell bizonyítani és akkor. )

Chuck Norris # 2017.05.23. 19:52

Ja hogy 134km a határ akkor ezer százalék hogy nem léptem túl..... :D :D :D

Mondom esett az eső és a felüljáróról fényképeztek. Az véletlen nem tilos hely? Igen csak akkor láttam és ők is csak akkor készítettek fotót....

Az ember az igazáért csak kiáll...
Na látod az ilyen megjegyzésekért kezdek el én is sértegetni, ha elfelejtetted volna....

A jegyzőkönyvben szerepelnie kell hogy engedélyezett helyről fényképeztek? Biztosan...

Chuck Norris # 2017.05.23. 19:56

Helyszínen kell bizonyítani és akkor? Vicces. Akkor a helyszínen kellene büntetni és akkor...

Röhögni szerintem sem kell, mondjuk az egyik ismerősöm családja így haltak meg, temetésre menet vidéken a kanyarodás tábla ellopva ők meg berepültek a kanálisba marutival ott fulladtak meg...

Szomorú örökös # 2017.05.23. 20:00

Chuck Norris

És mint tudjuk csak akkor készít képet a gép amikor gyorsan hajtok akkor a többin miért nincs adat?

Csinált rólad 5 képet (legalábbis ennyit mutattak meg neked). Szerinted csak egy képen hajtottál gyorsan? Valahogy ez nem áll össze nekem. :-D

Anno rólam a legutolsó gyorshajtásomnál - ez még a régi lézerrel mért sebesség volt - három képet készítettek, abból az elsőn volt a magas sebesség, az utolsón már szabályos voltam, mivel folyamatosan lassultam, de a rendszámom azon volt látható, és hát a folyamat a lényeg, ahogy közeledtél a mérőeszköz felé, ergo egyértelműen azonosítható vagy.

Az engedélyezett mérőhely pedig az a pont, ahová a parancs szólt.
Nagyon sok esetben mérnek felüljáróról, ebből számodra mi a konklúzió? :-D

Igen csak akkor láttam és ők is csak akkor készítettek fotót

Ne reménykedj, ők már régen bemértek, mire észrevetted őket. :-)

Szerintem add fel, inkább ne háborúzz ellenük, hanem fizesd be a csekket, mert csak növekszik az összeg. :-)

nonolet # 2017.05.23. 20:02

"Mert feltételezés 3as képen 124el mentem a 4esen 135tel és a két kép között 200méter távolságmegtétel van akkor kijönne hogy úgy gyorsulna a 70le járgányom mint egy vfts lada?"

Ennyire még egy terhes csiga is gyorsul.

Bárhonnan szabad fényképezni, ha láhatóak.
Csak lesből tilos...

Vadsuhanc # 2017.05.23. 20:05

Norris!

Abból indulok ki, hogy az adott útszakaszon 110 km/h óra volt a megengedett legnagyobb sebesség. Ugye ?

Az öt kép közül, ha csak egy bizonyítja, hogy a megengedett sebességet túl lépted az alkalmas arra, hogy a szabálysértési eljárást ellened kezdeményezzék.

Ez ellen panasszal élhetsz az általad helyesnek vélt indokok alapján.

A tábla lopást nem véletlenül írtam látod.

Szomorú örökös # 2017.05.23. 20:05

Chuck Norris

temetésre menet vidéken a kanyarodás tábla ellopva ők meg berepültek a kanálisba marutival ott fulladtak meg

Ezt hívják relatív gyorshajtásnak, de a leírásodból kiderült, hogy te őket sem tartottad hibásnak. Nem feltétlen van kanyarodás tábla, viszont az útviszonyoknak megfelelő sebességgel kell vezetni.

Anno én egy vidéki, kevés táblával jelzett alacsonyrendű úton sokszor mentem végig. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy egy nagyobb kanyart nem sikerült bevenni és egyenesen kimentem tovább, ahol szerencsére földút volt, így nem lett baj. Később a barátom is hasonlóan járt, amikor mellette ültem. Mindez azért fordult elő, mert a terelő táblának valaki nekiment és lecsúszott szinte a föld felettig, amely így nem volt látható. Érdekes, hogy amióta látszik, nem szaladtam bele sohasem ebbe a kanyarba többé.

nonolet # 2017.05.23. 20:05

vidéken a kanyarodás tábla ellopva ők meg berepültek a kanálisba marutival

Ebben nem a tábla as hibás... hanem a hülye sofőr

Aki túl gyorsan ment!

Mert nagyobb volt a féktávja, mint
az általa belátható útszakasz hossza.