Autóhitel és behajtási költség


IBIZA # 2015.05.16. 06:07

Segítséget szeretnék kérni!
2007 ben autólízing szerződés lett kötve a K@h_val,3 M Ft volt az összeg.10 év futamidő.64 e ft/hó a volt a törlesztő,mindig pontosan lett fizetve.Érdeklődve lett hol tart az egész buli.Lezáráshoz kérve lett egy aktuális tartozást melyben megírták 2015 februárig van még 1,4m tőketartozás és a felszámított kamat 1,8 M ft.Egy szóval ennyi még az össz tartozás.3,2 M ft és még van hátra 3,5 év.A mostani banki bohóckodást követően a 64 e ft-os törlesztő 66 e ft-ra ment fel.Mire lehet számítani ha jobb esetben kilenne fizetve az autó hogy vége legyen a havi törlesztésnek végre ,ami összeg rendelkezésre áll ehhez a művelethez az max 1,8 M Ft.Elengedhetik e a fennmaradó összeget?Ha nem lesz már fizetve egyáltalán a 66 e ft-os törlesztő és már futamidő kitolás sem érdekel és abba marad a z eddigi pontos fizetés mire számíthatok?

Hajna22 # 2015.04.09. 17:14

Tisztelt Fórumozók! Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam magánszemélytől autót, és az okmányirodában derült ki , hogy be van terhelve. Teljesen amatőr voltam nem is gyanakodtam mivel megkaptam az autó forgalmi engedélyét és a törzskönyvet is. Amint kiderült próbáltam hívni a kedves fiatalembert, mondanom sem kell azóta is ki van kapcsolva. Fogalom nélkül vagyok! Mit lehet ilyenkor tenni, hogy az autó a nevemre kerüljön?

auto # 2015.03.27. 07:49

Tisztelt Jogi Fórum!
2003. október 17.-én vásároltam egy személyautót devizahitelre.
Az utolsó törlesztő részletet 2014. októberében fizettem be.
11 éven keresztül fizettem a devizahitelt, és most a Kormány döntése miatt én semmilyen kártalanítást nem kapok, mert 5 hónappal előbb kötöttem a szerződést?
Az Én esetemben nincs árfolyamrés?
Másodrendű állampolgár lettem, hiába fizettem pontosan!
Valószínűleg nem Én vagyok az egyetlen aki előbb vásárolta az autóját, ezeket a hiteleseket is ugyanúgy megkárosították a bankok!
Ha lenne valami esélyem szívesen venném válaszát!
Köszönettel: Egy igazi károsult.

gerbera317 # 2015.03.22. 17:31

Válasz a másik topikban.

matuka # 2015.03.22. 13:49

Ha a céges autó lízing a cég nemfizetése miatt felmondásra kerül, a cég megszűnik és a magán kezes lesz az új "adós" akkor vonatkozik rá is a deviza hiteles elszámolás?
Köszi
L.A.

sosemvoltesmindiglesz # 2015.03.19. 04:38

Köszönöm szépen a választ!

gerbera317 # 2015.03.18. 22:35

vontattassam ki az udvarból?

Ahhoz a vontatót is be kell engedni az udvarba, nemdebár? De nem piszkállak, inkább válaszolok az eredeti kérdésedre:

Kit, ill. milyen jogcímen vagyok köteles beengedni bárkit is a saját udvaromba emiatt?

A végrehajtót, és azért, mert az (majdani) adós oda van bejelentve.

sosemvoltesmindiglesz # 2015.03.18. 09:41

Az, hogy nálam van az autó, azt tulajdonképpen senki nem tudja, amúgy is csak "tárolom", (ott áll) de azt sem önként hiszen nem viszi el.
A bejelentett lakcíme még nálam van a volt élettársnak.
Jelentsem ki?
Autót vontattassam ki az udvarból?

gerbera317 # 2015.03.17. 12:37

Kit, ill. milyen jogcímen vagyok köteles beengedni bárkit is a saját udvaromba emiatt?

Ki, ill. milyen jogcímen tudja, hogy az autó nálad van?

sosemvoltesmindiglesz # 2015.03.16. 14:16

Tisztelt Fórumozók!

A volt élettársam autója a saját házam udvarán áll, lízingelt autó, a hitelét nem fizeti, nem hajlandó elvinni többszöri kérésre és szóbeli felszólításra sem.
Az összes személyes holmija is az autóban van,3 hónapja. Arra hivatkozik, hogy külföldön dolgozik és nem ér rá, ill. már erre sem, mert elérhetetlen.

Nyilván fogja a bank és/vagy más hatóság keresni, szerintem már a hitelszerződést is bontották vele.
Mit tehetek?
Kit, ill. milyen jogcímen vagyok köteles beengedni bárkit is a saját udvaromba emiatt?

Válaszukat előre is köszönöm szépen!

gerbera317 # 2015.03.05. 22:17

Nnnamégecce':

Ez menthetetlen. Amióta világ a világ, a kezesnek az a dolga, hogy helytálljon a nem fizető adós helyett. Ebből nem lehet szabadulni, csakis fizetés által.

gerbera317 # 2015.03.05. 22:00

Ez menthetetlen. Amióta világ a világ, az adósnak az a dolga, hogy helytálljon a nem fizető adós helyett. Ebből nem lehet szabadulni, csakis fizetés által.

Bömbi1961 # 2015.03.05. 11:38

Segitséget szeretnék kérni.Volt egy családi cégem vettünk uj autót deviza hitelre a férjem lett mint magánember a kezes. Jött a gazdasági válság és a kinlódás majd az APEH és elvitte az autót a törzskönyv meg a banknál maradt. Én kaptam egy infarktust rokkantnyugdijas lettem a Céget becsődőltette az APEH. Még be sem fejeződőtt az eljárás mikor a bank a férjem minden ingóságára jelzálogót tetetett és egy irreális magas összeget követeltek tőlünk. Elkezdtük havonta törleszteni de csak nyúlik mint a rétestészta.Az a kérdésem, hogy ugyan céges hitel de a férjem mint magánember fizeti vissza tudunk-e valamit lépni az ügyben, hogy végre megszabaduljunk.Segitséget előre is köszönöm.

alexis61 # 2015.03.02. 16:09

Üdvözletem!Autóhitel ügyben szeretném kérni a tanácsukat aki esetleg tudna segíteni!Igaz-e az a hír miszerint a devizaalapú hitelt a kamat mértéke határozza meg nem pedig az ,hogy az van a szerződésben írva.Ha jól értettem a tv-ben azt mondták,hogy a devizakölcsön kamata kb 5 %,ha viszont nem deviza akkor két számjegyű a kamat,és akkor ez már hibás szerződés.Kockázatfeltáró nyilatkozatot sem találtam.Mit gondolnak érdemes -e esetleg megtámadni ezt a szerződést,és pereskedni,vagy inkább a banknál próbálkozzak?Tisztelettel Alex


Üdvözletem!
Autóhitel ügyben lenne szükségem tanácsra!2007-ben vásárolt autó,ami "elvileg" devizahiteles.Egy tv ügyvéd azt mondta,hogy a kamat hat

Nusy # 2015.02.10. 09:37

Tisztelt Zsoldos99!Tisztelt Fórumozók!
Én szintén így vásároltam az autómat 2008ban,hogy Nekem sem készült szerződésem! Van egy autó finanszírozási kérelmem amit a lízing cég elfogadott ,de kölcsönszerződés az elfogadott hitelre nem készült!Nem beszélve arról,hogy ezt az előminősítést sem én írtam alá,hanem valaki a kereskedésben helyettem! Akkor láttam először ezt a papírt,amikor a szerződésem hiteles másolatát 2014ben kikértem a lízingcégtől! Nem tudom mit lehet ilyenkor tenni?Illetve azt sem,hogy ez valóban szerződésnek minősül e???Aki tud kérem segítsen!Köszönöm!

Zsoldos99 # 2015.02.02. 19:24

Üdv!
Én egy hitellevél hitel előszerződéssel vásároltam egy személyautót, végleges szerződés nem készült. Ilyenkor a Hitel előszerződés automatikusan végleges szerződés lesz?

apa9510 # 2014.10.29. 18:14

Az autó hitellel kapcsolatban kérdezném a fórumozókat,mit tudnak arról a tényről,a felvett autó hitelemre a fenmarado részre ÁFÁT raktak.
Ha valaki tud felvilágosítással szolgálni nagyon megköszönném
apa9510 jeligére
N BÉLA

blade # 2014.09.18. 10:25

DrAttika: Szerintem meg te fordul urológushoz, de előtte mindenképp nézz be egy pszichiáterhez is. Jót fog tenni! ;-)Bizos elmagyarázza neked, hogy kell kuluráltan fórumozni... Ha már vetted a fáradságot, hogy válaszolj, legalább értelmes választ írtál vólna te fatörzs! (és akkor most finom voltam és nőies!)

blade # 2014.09.18. 10:16

Grave7: Ez lizing volt. Azért elolvasom amit aláírok. Ha kaptam volna a szerőzdésből én is egy példányt az jó lett volna, csakhogy az lemaradt.
A kereskedő töltött ki minden papírt, amikor megvettük az autót... Gondolom ha kikérem a szerződés másolatot ad belőle a lizing cég.

Grave7 # 2014.09.17. 19:53

@blade: Sokan "lízinges autónak" hiszik azt is, amikor valójában kölcsönt vettek fel és az autó a tulajdonukba került. A kölcsönszerződést érdemes lenne elolvasnia (ügyvédet megbízni ezzel, ha nem tudja értelmezni), illetve a felvenni a kapcsolatot a "céggel" mielőtt végrehajtásra kerülne sor.
Mert ha nem fizet egyikük se, akkor ez lesz a vége - valószínűleg nem is lesz bírósági per, hanem közjegyzői fizetési meghagyást fognak kérni, ami után jön a végrehajtás.

Dr.Attika # 2014.09.17. 19:30

Ügyvédhez kell fordulni. Olvasva a terjengős kérdést, szerintem Ön nő. Nőgyógyászati problémát sem szerencsés netes fórumon kezeltetni.

blade # 2014.09.17. 18:19

Sziasztok!

Segitsetek nekem az alábbi helyzetben.
A párom vett egy használt kocsit 40% önerővel, 7 éves futamidőre. 4éve fizeti, fizette...
kb 3 éve már nem a párom. Szóval a lényeg, hogy ez egy lizinges autó lett. Tehát az autó tulajdonosa értelem szerüen a lizing cég. A párom csak úgy tudta megkötni a szerződést akkor, ha kezes is van. Ez lettem én. Itt jön a lényeg. Mert ugye mostanában nem fizet, hát persze hogy megkeresett a lizing cég. Már akkor sem értettem nagyon és most sem értem, hogy a lizing ugyebár végsősoron tartós bérlet. Nem értettem minek a kezes mikor az autó a lizingcég tulajdona és végülis ha nem fizet elveszik az autót tőle. A lizing forint alapú amúgy... Az sem értem milyen kezesség ez, mert a KSH-ban nem szerepel ez a tartozás nálam semmilyen formában. Most volt egy hitelbirálatom egy hónapja és ez nincs benne. Valószinű azért mert nem hitel. A kérdésem az, hogy ha ő nem fizet továbbra sem, akkor ugye csesztetnek engem. De ha én sem fizetek magamtól, márpedig nem fogok, akkor gondolom kiveszik alóla az autót felmondják a szerződést és osztanak szoroznak, majd lesz egy végszámla. Jó esetben ez csekély mértékű mert azért volt 40% önerő meg forintos volt a lizing. kb 3 hónapja nem fizeti, mert most kaptam először levelet... tehát 4 évig azért fizette. Szóval ha eljut a dolog oda, hogy felmondják a szerződést, akkor gondolom mivel egyikünk se fizet majd magától, így bíróság lesz. Kérdés, hogy előbb az ő vagyonából probálják előteremteni a fennmaradt tartozást, vagy párhuzamban engem is belevesznek, és egyetemleges adós leszek? Hogy szokott ez működni a gyakrolatban?
Adjatok tanácsot mit csináljak? Van valami kibuvóm, vagy esetleg amire érdemes lehet rámenni és firtatni? De ha lehet ne azt irjátok, hogy fizesse tovább, mert értelem szerüen akkor nincs gond, ha tudja fizetni... Én inkább szeretek felkészülni a dolgokra ezért kérdezem ha esetleg nem tud egyáltalán fizetni akkor mi fog történni a gyakorlatban?

Sherlock # 2014.09.01. 15:33

A faktoros levél csak üres fenyegetőzés, de megy majd előbb-utóbb végrehajtó is, nem érdemes kivárni.

jordan # 2014.09.01. 15:27

Merkantilos hitel volt eredetileg és most az otp faktornál van.

jordan # 2014.09.01. 15:26

Üdv.
Volt egy suzuki swiftem. Anno 700eft-ot vettem fel rá hitelre svájci frank alapon. Kifizettem az évek alatt közel 900 ezret rá. Az autó tönkrement én nem fizettem tovább hanem visszaadtam. Elvitték az autót és 2 éve nem kerestek. Most küldtek anyáméknak egy levelet (ők a kezesek) hogy 15 nap múlva kipakolják 870 ezer értékben a lakásukat... Nah ilyenkor mi a teendő? 2 gyermekes vagyok és munkanélküli jelenleg, albérletben. kifizettem egy vagyont, autó sincs és egy 200 ezret érő autóra akarnak még bevasalni majd egy milliót.