Parkolás - Parkrongálás???


Healer999 # 2004.11.26. 11:48

A jogi tudorok segitségét kérném...

Kaptam egy cetlit az automra (6k HUF) a közterületesektől, parkrongálás cimen. A hely egy zöld tér amit egy széles kavicságy vesz körül, és egy betonszegély, ami elválasztja a tértől a perkolóhelyet, tehát a térre be se lehet állni, csak erre a járdarészre. Mindenki ott parkol (én is 3éve) és ez az első ilyen... Parkolást tilto tábla sehol sincsen... Elméletileg a kresz szerint ahol nincs tiltás ott szabad parkolni.

Ha parkrongálás a cselekmény, akkor biztos történt káresemény is, ami alapján kirótták a büntit, nem? Kidöntöttem egy fát, vagy összeolajoztam a járdát vagy mittudomén... Ezt nem kellene bizonyitaniuk?

Az esetet cifrázza, hogy az autó tulaja elhunyt és még nincs végzés az öröklésről. Tehát tulaj sincs.. Vagy igen?

A hölgy a közterületeseknél azt mondta, hogy irjam meg hogy én vezettem az autot (ja én meg hülye vagyok:() és fellebezzek. Kérdeztem hogy honnan kéne tudnom hogy ott nem lehet megállni? De erre nem tudott válaszolni...

A kérdésem:
Az autónak most eméletileg nincs tulaja. Elkezdjek-e egyáltalán levelezni ezügyben? Vagy itt is ugy van mint a gyorshajtásnál, hogy nekik kell bizonyitani hogy ki vezette az autót? Mi a jo megoldás ilyenkor?? A büntetést ilyenkor megöröklöm?? HOgy bizonyitják ök hogy én vezettem??