Elvihetik az autót?


ObudaFan # 2006.09.25. 20:02

Ez így van, változó kamatnál nem lehet előre számítani minden egyes részletet. Nyilván a szerződés, illetve az ászf tartalmazza a számítás elveit, a devizaárfolyamok meg nyilvánosak, tehát érdemes számolgatni.

monalisa1 # 2006.09.22. 07:45

Én is hitelre vásároltam az autót, és az árfolyamváltozásból adódó sajnálatos különbözetet a bank minden hónapban korrigálja - ennek megfelelően két azonos havi befizetési csekkem nincs.

És ahogy KBS javasolta lentebb: "tényleg olvasni kell a szerződést", vagyis a forint/deviza mozgástól függetlenül havi fix a befizetés - és ezért most az utólagos korrekció -, vagy majd csak az utolsó havi tételnél a végelszámolás.

Sasfioka # 2006.09.21. 11:03

Biztos, hogy árfolyamváltozás miatti követelés-érvényesítést akar a bank, hiszen deviza alapú a hitel, melyre te forintban fizetsz, és szerintem most kérik az árfolyamkorrekciót. Meg kellene nézni a folyósítás időpontjában mennyi volt a kölcsön devizanemének árfolyama, és ma mekkora, és máris kitűnhet, hogyha jelentős az eltérés.

De nem hiszem, hogy levelezni, vagy telefonálni kellene, mivel a ti autótok került veszélybe, ezért javaslom, hogy a hitelt folyósító bankfiókot keressétek meg, kérjetek egy számlaértesítőt a hitelről, és láthatjátok egyből, hogy miből van az elmaradás. Más lenne a helyzet, ha a devizahitelt valutában fizetnéd meg, nem pedig forintban. Akkor ez a dolog "kiküszöbölhető" lenne.

SF

vencida # 2006.09.21. 10:39

Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólásokat!

Ha a szerződés meglesz, mindenképp érdeklődöm még, addig meg megpróbálunk a bankkal személyesen kapcsolatba lépni.

Üdv

Vencida

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.21. 10:11

Pl. az árfolyamváltozásból. De tényleg olvasni kell a szerződést.

monalisa1 # 2006.09.21. 10:10

Be kell menni a bankba az összes eddig befizetett csekkel, és azok alapján kontrollárják hogy esetlegesen történt-e be nem fizetett és/vagy ki nem küldött 1 havi aktualitású differencia.

Ezt telefonon stb. tisztázni nem lehet, csakis a személyes ügyintézés a megnyugtató eljárás.

vencida # 2006.09.21. 10:03

Értem, és köszönöm a választ.
Sajnos jelenleg nics kéznél a szerződés, de amint hozzájutok, közzéteszem. (Előreláthatólag szombat) Annyit még elfejeltettem, hogy a szerződésben változó kamatozás szerepel. De a törlesztőrészletek már a kamat beleszámításával voltak kiszámítva, tehát a havi 48 500-ban már szerepel a kamat. Mivel kb 3,5 milliót kell visszafizetni. A THM pedig 12,707 %. Ezen kívül milyen kamatot számolhatnak még fel? Miből adódhat elmaradás, ha fizetve van?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.21. 09:54

Erre aligha tud bárki is érdemi választ adni a konkrét szerződés részleteinek ismerete nélkül.

vencida # 2006.09.21. 09:44

Sziasztok!

Egy "aprócska" probléma merült fel egy 2004-ben vásárolt (lízingelt) autó körül.
Röviden:

2004 májusában vásároltunk egy új autót 0% önerővel 72 havi részletre. A konsturkció deviza alapú. A kölcsönösszeg 2,5 millió forint. A havi törlesztés jelenleg 48 500 Ft. Ez rendszeresen fizetve van, de a bank kiküldött egy újabb csekket kamatelmaradás vagy vmi ilyemi hivatkozással, hogy azonnal fizessük be, különben elviszik az autót. Ez ügyben hosszas levelezés és telefonálgatás kezdődött, melynek eredményeképpen a bank elismerte, hogy nem jogos a követelés. Néhány hét elteltével érkezett az újabb fizetési felszólítás és a fenyegető levél.
Mit tegyünk?
Hangsúlyozom mégegyszer, hogy nincs részletfizetési elmaradás!!!

Aki tud, kérem segítsen!

Előre is köszi!