S.O.S. help - befizetett csekk / lezárt hitel


the big cat # 2006.12.19. 15:27

Dehogy is, te az évilágon semmit nem írtál alá, a bank játsza le a hitelét a majom kereskedővel, aki nem tudott időben szállítani, amit viszont te befizettél, azt vesessék át az új hiteledre.

És legyenek már szivesek a megszüntetési okmányokat neked elküldeni az előző hitelről.

Krisz81 # 2006.12.19. 14:47

the big cat:

a hozzászólásod második fele az, amit én is gyanítok...ha ez az eset áll fenn, tehát a bank úgymond úgy vette, hogy 2 hónapra nyújtott hitelt, attól én még jogosult vagyok az abban a 2 hónapban befizetett összeg új hitelbe való átvezetésére?
vagy ez ilyenkor bukó?
(remélem nem...)

the big cat # 2006.12.19. 13:10

Hát az autókereskedőnek nincs köze a hiteled állásához. a banktól kérd az előző hitel lezártását, abban ott kelllennie a befizetésnek, amit kérj vessenek át az új hitelre. Csak bruttó elszámolást fogadj el, amin világosna látszik aza előző hitel, és annak lezárása, a túlfizetéssel, valaminta túlfizetés átvezetése az új hitelre.

Ami szerintem történt:

A bank tényleg lezárta a hitelt, de úgy, mintha két hónapra hitelt nyújtott volna, és azt aztán visszafizetted, és utána nyújtott egyújabbat, aminél előlről indula hitel, tehát igazából semmiért akar pénzt kapni. mert valószínűéleg van egy hülye ügyintéző.

Krisz81 # 2006.12.19. 12:53

Nem tudom, de nekem nagyon kéne rá a válasz, mert jó lenne még idén lerendeznem ezt a dolgot, csak nem tudom kit cseszegessek érte...???

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.19. 12:39

Nem láttam én ezt a kérdést még valahol...?

Krisz81 # 2006.12.19. 12:26

2006. június végén rendeltem egy autót a Suzuki Ásznál. Folyamatos kifogások miatt nem kaptam meg az autót (nem gyártott a gyár állítólag), de úgy szeptember közepe - október eleje körül átutalta a bank az autó árát, ez akkor 2.475.900ft volt, ez az autó egy 1.5GS modell volt. Az autót nem kaptam meg, de a csekkek közben megjöttek. November 5-én befizettem az első csekket, majd december 5-én a másodikat is. Eközben november végén úgy alakult, hogy nem tudják leszállítani az autót, ezért egy drágább modellre váltottam. Ekkor azt mondták nekem, hogy az autók közötti 739.000ft-os különbözetet fogja átutalni a bank a cégnek, ahogy ők fogalmaztak „kompenzálni” fogják az összeget. December 9-én átvettem az autót az új hitelpapírokkal együtt. Most, december 15-e körül kijött az új csekk, ami 739.000ft-tal több hitelről szól, mint az előző, viszont a már befizetett két csekk összege nem jelenik meg sehol. A bank azt mondja (eddig csak telefonon tudtam őket megkeresni), hogy állítólag nem kompenzálták az összeget, hanem a Suzuki Ász visszautalta azt és ők újra elutaltak egy nagyobb összeget, azaz kvázi egy teljesen új hitelszerződés készült, a régi úgymond le lett zárva. Erről engem nem tájékoztattak, egyelőre telefonon beszéltem az ásszal, ahol jelenleg nem tudnak mit mondani, próbálják a bankra kenni a dolgot, mondván, hogy a banknál kellene túlfizetésben lennem a két előző hitelre befizetett csekk miatt. Kérdésem, hogy mi ilyenkor a teendő, mert félek, hogy az ász amúgy is rettenetesen rossz hozzáállása miatt nagy harcok várnak rám. Jogilag előfordulhat az, hogy befizettem két csekket (80.000ft…), közben nem volt autóm, s mire megkaptam az új autót a kifizetett 80.000ft-om elveszik a semmiben? Segítsetek plz!