Gyermektartás leszállítása megalapozott ?


Kovács_Béla_Sándor # 2007.04.12. 05:53

Nem ártana azt is tudni, most mennyi az annyi. Mert például havi 200 ezerről biztosan leszállítja a bíróság az egy gyerek utáni tartásdíjat, havi 15 ezerről meg biztosan nem. A többi kétesélyes.

benko laszlo # 2007.04.12. 02:55

Előző házasságomból született egy kamasz gyerekem aki után fizetek gyerektartást munkahelyi letiltás útján. Tudomásom szerint bizonyos idő után a volt házastársak közül bármely fél kérheti egy újabb bírósági perben a gyerektatás megváltoztatását ha az életvitelben lényeges változás következik be. Három évvel ezelőtt az összeg megállapításhoz a bíróság bekérte a jelenlegi feleségem jövedelmi viszonyait is és így született döntés. Az eltartott gyerekek életkora is szóba került.

Az a kérdésem lenne, hogy gyermektartás leszállítása miatt van-e realitása elmenni a bíróságra a következő két érvvel:

1.) A jelenlegi feleségemmel közölték hogy nem tartanak igényt a munkájára, ezért felmondanak neki. A havi rendszeres munkabérét önhibáján kívül munkanélküli segélyre fogja felválltani.

2.) A jelenlegi házasságomban élő két gyermekem már nagyobbak mint a 3 évvel ezelőtti bírósági ítéletkor voltak. Az akkori gyermektartás leszállítás perében pontosan az volt az indok hogy azért ,,csak” annyival szállították le, mert a mostani házasságomban lévő gyerekek még kicsik, tehát nem kerülnek olyan sokban mint az első gyermekem. Pl. ,,bejött" két óvodaköltség.
/1. gyermekem volt 11 éves a 2. és 3. akikkel élek 0 és 2,5 évesek voltak/

Ezzel a két indokkal elmenjek, lesz esélyem a csökkentésre?


viktor