Megosztott felügyelet


amatőr # 2007.04.17. 14:43

Engem nem kérdeztél:-)), de én is azt javaslom, hogy ne menj bele olyasmibe, hogy "előzetes egyeztetést követően korlátlanul megvalósulhat", vagy valami hasonló, gondolván, hogy úgyis meg tudjátok majd ezt egymással beszélni, mert az esetek egy részében ez nem működik.

Persze nem biztos, hogy a Tiedben sem működne és tényleg Te tudod, hogy mennyire bízhatsz meg a leendő exedben, és áll fenn a veszélye annak, hogy a jövőben a mostani nagy egyetértés megváltozik, de az összes körülményt mérlegelve szvsz az szolgálja a javadat, hogy ha az egyezségben részletesen leszabályozzátok a kapcsolattartás időpontjait. És az egyes fix időpontok meghatározása mellett akár még így is beleírhatjátok azt is, (figyelem, hevenyészett szöveget mondok:) hogy "ettől a felek közös megegyezéssel, eseti előzetes egyeztetés mellett a fel/alperes javára eltérhetnek" vagy "a gondozó szülő vállaja, hogy a fix időpontokat meghaladóan is biztosítja a különélő szülő javára, eseti előzetes megáll. alapján a kapcsolattartást."

ObudaFan # 2007.04.17. 13:41

Szerintem jobb meghatározni a kapcsolattartást pontosabban, de te tudod. Látatlanban meg úgysem lehet erről véleményt mondani.

joskapista # 2007.04.16. 18:49

Köszönöm a választ!

Az ex valami olyasmit mond, hogy előzetes egyeztetés alapján menjen a láthatás meg valami ilyesmi. Meg azt, hogy így is együtt döntünk. Még nem olvastam a tervezetet, pénteken adja oda. Ez így látatlanban nekem jó lehet?

ObudaFan # 2007.04.14. 18:09

De van.

Csjt. Csjt. 72. § (1) A szülôi felügyeletet a szülôk együttesen gyakorolják - ellentétes megállapodásuk hiányában - akkor is, ha már nem élnek együtt.
(2) Ha a házasság felbontása vagy a gyermek elhelyezése iránti perben a gyermeket a szülôk megegyezése vagy a bíróság döntése alapján valamelyik szülônél elhelyezték, a felügyeletet ez a szülô gyakorolja, kivéve, ha a szülôk kérelmére a bíróság a gyermekelhelyezéssel egyidejûleg közös szülôi felügyeletet rendelt el, illetve a szülôknek a közös szülôi felügyeletre vonatkozó egyezségét jóváhagyta.
(3) Ha a közös szülôi felügyelet gyakorlása során a szülôk már nem tudnak együttmûködni, a közös szülôi felügyeletet a bíróság bármelyik szülô kérelmére megszünteti, feltéve, hogy a megszüntetés a gyermek fejlôdése szempontjából is indokolt.

monalisa1 # 2007.04.14. 17:46

Javaslom keressed vissza ugyanezen "öröklés és családjog" fejezetben derill néven író ügyvédnő hozzászólását:

  • közös szülői felügyelet, írta 2005.11.23. 11:16:47-kor, valamint
  • gyerekláthatás, írta 2005.08.25. 14:27:31-kor.

Vagy az időbeli visszakeresgélés helyett a fenti fejléc jobb szélén található "keres" szórara klinkelj rá, aztán a két válasz címszavát egymás után írjad be - egyből olvashatod is derill akkor írt válaszait.

joskapista # 2007.04.14. 14:25

Üdv!

Most fogunk válni, a feleségem már intézi a papírokat. Elköltöztem, úgy tűnik, hogy mindenben megegyeztünk. Egy dolog van, ami még nem tiszta. Mondtam az ex-nek, hogy minden fontos döntésbe bele szeretnék szólni, ami a lányunkkal (8 éves) kapcsolatos. Mondtam neki, hogy megosztott felügyeletet szeretnék. Azt mondta, hogy őt az ügyvédje úgy tájékoztatta, hogy ilyen már nincsen. Tud valaki valamilyen információt erről? És ha tényleg nincsen, akkor milyen lehetőségeim vannak arra, hogy bele tudjak szólni a dolgokba a válás után is?