áttétel


maraton12 # 2024.04.07. 12:23

Ha elolvasta volna, akkor épp az elfogultság a kérdéses, hogy hogyan tarthat ilyen sokáig az egész. Főleg, hogy számtalan bíró elfogultságról nyilatkozott, de nem történik semmi. Ennyi idő után még csak most fogják a lakhatást tárgyalni, ezért gúnyolódás helyett némi ötletet szívesen vennék.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.28. 09:23

12 éve tartó bontóper. Hát, persze...

maraton12 # 2024.03.28. 07:52

Kovács_Béla_Sándor nem értem, hogy miért nem kellene komolyan venni? Szerintem borzalmas, hogy okiratokban szerepel a bírókkal való nem megengedhető kapcsolat és elfogultság. Követkeményként az ellenfél érdekeinek megfelelően nem is csinálnak semmit...

maraton12 # 2024.03.28. 07:46

Egy ügyvéd szerint panaszt kell tenni, de arra csak az jött vissza, hogy a bírók nem utasíthatók.
Azóta az elnök megerősítette elfogultságát, de még mindig nincs előrelépés.
Mit lehetne tenni? Hová lehet fordulni?

Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.24. 17:19

Nehogy komolyan vedd már!

drbjozsef # 2024.03.24. 15:25

Mit mondott az ügyvéded?

maraton12 # 2024.03.24. 11:19

Válóperrel kapcsolatos a kérdésem. 12 éve tart az eljárás, de még nincsen ítélet a bontásról sem!!! Tudomásom szerint 1 éven belül el kellett volna választaniuk, mert nincsen közös gyerek, de ez számos kérvény után sem történt meg. Mennyi idő kell, hogy elválasszanak végre???
Valójában az adott bíróság nem volt illetékes az ügyben, de mivel elindították az eljárást, a per maradt. Ezt követően kiderült az ellenfél érdekeltsége és jó bírósági kapcsolatai (iratokban fellelhető), így kértem az áttételt másik bíróságra. Nem engedték.
Később több bíró elfogultnak nyilatkozta magát, köztük a bíróság elnöke is. De az áttételben továbbra sem történt semmi.
Számos bíró neve alatt szerepelt már a per. A legutóbbi bíró kizárólag az ellenfél kéréseit vette figyelembe, aki még részítéletet is hozott, amely szerint nincs közös vagyon (közös bankszámla, közös ingatlanvásárlás ellenére sem), de a jövőbeni keresetemet köteles vagyok megosztani az ellenféllel, mert az én fizetésem közös vagyonnak minősül. Az ő fizetése miért nem közös vagyon, ahogyan a közös vagyon részei sem? A részítéletet a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte, majd visszakerült az ügy ugyanarra a bíróságra. Mivel az elnök már elfogult velem szemben, vélhetően a következő döntésük sem lesz jogszerű.
Mit tudok tenni, hogy a véget nem érő perben végre legyen valami? Egy ennyire elfogult bíróságtól sem a jogszabályok betartása, sem valós eljárás lefolytatása nem várható.