Haszonélvezeti jog Teljhatalom?


Péter31 # 2008.11.24. 21:22

Üdvözlök minden szakértőt!

A helyzet az, hogy édesapám elhalálozásakor született egy "végrendelet" ami a biróságon üres végrendeletként végezte pályafutását és visszadobták az egész ügyet a közjegyzőhöz póthagyatéki tárgyalásra és megegyezésre.
Ketten lennénk örökösök a féltestvéremmel, és a házastárs az én drága jó anyám..
A kedves Mama az utóbbi 1 - 2 hónapban mióta a tárgyalásnak vége teljesen elmérgezi a viszonyt közöttünk, és kezd teljesen úgy viselkedni mintha ő lenne itt az egyetlen tejhatalmú úrnő, minta minden az övé lenne..
Vendégeket fogad, köszörüli a nyelvét rajtam az ismerőseivel.
Hisztérikus rohamot kap és koholt történetekkel hívja ki rám a rendőrséget hogy én bántalmazom és terrorban tartom őt, ha esetleg ki merek állni a saját szavam mellett.
Ezen felül ajánlatokat tesz nekem és a haszonélvezeti jogával zsarol..
Hogy ő mindenre ráteteti és akkor bekaphatom és még a lakásból is kirak..

A féltestvéremet és az ügyvédjét is sértegette a tárgyalás után a folyosón. A féltesvérem gyerekét is ócsárolta aki állítólag fogyatékos, ezt nem tudom mert én életemben nem láttam a féltestvéremet a temetés előtt, akkor is elég ellenségesen viselkedett holott nem is ismer, nem bízom túlzottan benne sem..

A hagyatéki vagyon tárgyát képezi egy családi ház amelynek fele apám nevén volt, fele anyám nevén van, ez a szülői ház ebben lakom magam is anyámmal...
A féltestvérem anyja elvált apámtól, volt annyi esze, és külön nevelte fel a féltestvéremet..
Továbbá van egy zártkerti ingatlan amely teljes egészében apám tulajdona volt illetve pár hektár föld..

A bíróságon engem meg sem hallgattak, be sem hívtak a tárgyalóterembe, mivel a felperes a féltestvérem volt az alperes pedig az özvegy anyám..
Végrendelet megtámadása volt a kereset, mivel a végrendelet kiatagadás céllal készült, csak nem tudták bebizonyítani a kitagadási okokkat amelyek szerintem nem is voltak valósak a tanuk pedig fizetett tanúk voltak, ezt biztosan tudom ugyanis jelen voltam amikor Itthon "szervezkedtek".

A végrendeletben a Kedves Mama lett megjelölve egyedüli örökösként, a féltestvéremet ki akarta tagadni apám, rólam meg szót sem ejtett a végrendeletében.

Kérdésem az lenne hogy az özvegy anyámnak, joga van kisemmizni a haszonélvezettel?

Ha én az első hagyatéki tárgyaláson lemondtam az örökségemről, jogom van e most azt VISSZAVONNI?
Azért mondtam le mert akkor éppen gond lett volna kifizetnem a költségeket és még normális volt a kapcsolat anyámmal és úgy voltam vele hogy ne fizessünk kétszer illetéket anyám pedig azt igérte hogy mindent rámirat miután úgysem maradt semmi támasza!

Van e lehetőségem megegyezni a rokonommal hogy a többi ingatlan fejében ő elcseréli velem a családi házból való részét és én kikérem azt kötelesrész gyanánt - amely mentes ha jól tudom a haszonélvezettől - és lekülönböztetem a családi ház felét amelyben lakom?

Ha anyám haszonélvezete midnenre rákerül joga van e kidobni engem a lakásból?

Van e lehetőségem vagy módom arra hogy anyámra ráhúzzam a vizeslepedőt a hamis tanuzás miatt?

Bizonyítani nem hiszem hogy tudnám nincs kézzel fogható dokumentum, de a hangfelvétel még megoldható amin el fogja ismerni magától is ha felhozom egy vitatkozás alkalmával.

Ha felmerül a hamistanuzás, akkor érvényes lehet e még az ő haszonélvezeti joga bármire is?

Elhallgatásnak minősül e az hogy én tudtam erről, ha egyszerüen be sem hívtak a tárgyalóterembe?

Én nem fogadtam jogi képviselőt eddig, tudom kár volt.

Köszönöm a szakértői válaszokat!