Gyermekelhelyezés. S.O.S


pazs # 2012.08.03. 18:55

Csak a bíróságok nagyobb százalékban az anyának ítéli a gyereket!
hát hogyne, ha mindkét fél ezt kéri, mert így egyeznek meg. Ahol nincs megegyezés, ott körülbelül fele-fele az arány.
De most tulajdonképpen mit mond a bírósági papír és mi van a közös megegyezésben? És ténylegesen hol van a gyereketek és akar-e bármelyikőtök változtatni a tényleges helyzeten?
(Az ügyvédhez fordulás jó tanács és az is, ha ténylegesen nálatok van a gyerek úgy, hogy az anya ezt nem kifogásolja.)

mazsiboci # 2012.08.03. 18:50

Köszönöm a válaszod!
Mindenképpen beadjuk mi is kérelmet! Mindig megengedtük, hogy lássa a gyerekét, de kifogások hadával jön, hogy akkor miért nem jön! Nem szeretnénk, ha olyan körülmények közé kerüljön a gyerek ami neki nem jó! Csak a bíróságok nagyobb százalékban az anyának ítéli a gyereket!

sagit # 2012.08.03. 11:14

Nos tartsátok magatoknál a gyereket ameddig csak tudjátok. Tegyetek erről bejelentést a gyámhatóságra hogy az anya nem látogatja a gyerekét. Aztán minél több idő telik el annál valószínűbb hogy az apánál helyezik el a gyereket. Tehát csak láthatásra is úgy adni a gyereket hogy ne tudja elvinni. DE mindig engedni látni ha akarja. Ha nem jön bejelenteni a gyh-nál tanukkal igazolni. Bárki bármit állít azt bizonyítania kell! Ti is nyujtsatok be a bíróságon kérelmet a gyermekelhelyezés és gyerektartás miatt ellene. ÉS forduljatok ügyvéghez mert ha ezt bebukjátok az egy életre szól!!!

mazsiboci # 2012.08.03. 11:07

Tisztelt Fórumozók!

Bátyámnak van egy 3 éves kis fia! Az élettársával május végén szétmentek és az anyja elvitte magával a gyereket, a nagyanyjához. A lány nagyszülei egy két szobás panellakásban élnek, ahol még a lány édesanyja és két kis öccse lakik! A nagyszülők külön egy szobába a többiek meg a másik szobába, ahol két ágy van és felváltva alszanak! A bátyám volt élettára havi 7000 Ft keres, délutáni takarításból! A lány édesanyja és nagyszülei is kijelentették nem tudják támogatni! A gyereket alig ismerik és a gyerek nem szeret ott lenni! 3 évesen ezt meg is mondja! (Ezeket csak röviden vázoltam fel)!
Lényeg az, hogy a szüleim elkérték a gyereket, hogy elvigyék külföldre nyaralni Júniusban 2 hétre de minimum 10 napra, meg írtunk a meghatalmazást és gyerekkel elmentek nyaralni! A lány ez idő alatt elkezdett fenyegetőzni, hogy feljelenti a szüleimet meg bátyámat, hogy elraboltuk a gyereket és amint visszahozzák, a gyereket nem fogjuk többet látni! Végén kiderült ez idő alatt kiíratta a gyereket az oviból és beírtatta egy másik oviba az apa megkérdezése nélkül és elment a bíróságra és beadta a gyerek elhelyezési kérelmet és az gyerektartási díj kérelmet! Utána kijelentette, hogy inkább maradjon a gyerek az apjánál, mert most nem tud a gyerekről gondoskodni és hogy írjanak egy megegyezést erről, meg is írták és tanukkal alá lett íratva! Azt mondta a lány, hogy bejárt a bíróságra, hogy vissza vonja a kérelmét, mert sikerült megegyezniük de azt mondták, hogy nem lehetséges már, de majd a tárgyaláson bemutatják a papírt és akkor jó lesz!
De közben ki jött a bíróságtól az a papír amit benyújtott a lány és le voltunk döbbenve, mert olyan dolgokat írt bele ami nem igaz, tele volt hazugsággal! Ilyenkor ezt gondolom bizonyítani kell nem???? Vagy ezt így elhiszi a bíróság bizonyítások nélkül????
A végén kiderült, hogy nem is járt be a bíróságra, így meg mi kicsúsztunk a 15 napos fellebbezési időből, erő teljesen átvert minket! Ilyenkor mit lehet tenni?
A gyereket nem látogatja kb 2 hete nem volt nála és azt mondja azért nem jön mert fél, ami baromság, mert többször fel volt ajánlva, hogy vigye el hétvégre, de mindig kitalált valamit és este 9 órakor akar jönni a gyerekhez, hol ott az egész délelőttje szabad! (és még rengetted dolog van ami nem vett rá túl jó fényt)
Ilyenkor mit lehet tenni? Fellebbezni már nem lehet igaz? Fel lehet használni ellene ezt a megegyezési papírt? Kétségbe vagyunk esve, hogy a gyerekkel mi lesz, ha elkerül ebből a környezetből! Kérem segítsenek!

Remélem nagy vonalakban érthetően vázoltam fel a dolgokat!

Tisztelettel: Timi

valoapa # 2011.08.17. 20:53

Ügyesen kikerülted:

"Akkor is ilyen megértő lennél, ha azt hallod, hogy apuka megunta a felesége házsártosságát és ő költözött el a gyerekekkel, elzárva őket az anyjuktól?"

És akkor mégegyszer, hátha megérted: ha két ember nem tud együtt élni, akkor az a megoldás, hogy megbeszélik, hogyan ne éljenek együtt, nem az, hogy az egyik eldönti, hogy neki nagyobb joga van a gyerekekhez, és kisajátítja őket.


  • laikus fórumlátogató
niko33 # 2011.08.17. 14:16

"De egyébként ha teszem azt apuka kibírhatatlan férj, akkor joga van az anyukának úgy dönteni, hogy a gyerekek is el akarnak válni az apjuktól?"
Pont ez a lényeg. Ha kibirhahatlan férj az kihat a gyerekekre is,igy természetes,hogy első körben a gyerekeket menteném ki a rossz környezetből. Ez nem kérdés. Néha azért azon is el kellene gondolkodni,hogy "ÉN MILYEN EMBER VAGYOK" és nem csak a másikat lehordani mindennek,hiszen köztudott,hogy minden kapcsolathoz 2 ember kell.

valoapa # 2011.08.17. 09:33

Apukától független személyes tragédiák sorozata miatt elvesztette a kapcsolatot a való világgal.

De egyébként ha teszem azt apuka kibírhatatlan férj, akkor joga van az anyukának úgy dönteni, hogy a gyerekek is el akarnak válni az apjuktól?

Mert ha jól értem, ezt pedzegeted, és ettől a gyomrom kifordul.

Akkor is ilyen megértő lennél, ha azt hallod, hogy apuka megunta a felesége házsártosságát és ő költözött el a gyerekekkel, elzárva őket az anyjuktól?

Vagy ez női előjog, hogy a gyerekeket el lehet birtokolni?


  • laikus fórumlátogató
niko33 # 2011.08.16. 17:12

Én nem a jogszabályokról kérdeztem,hanem arról,hogy hogy jutott el anyuka odáig,miken kellett keresztül mennie az apuka mellett,hogy ezt a megoldást választotta? Gondolom nem hobbiból csinálta. De azért diplomatikusan kikerülted a választ. :)

valoapa # 2011.08.16. 15:08

Az anyuka pszichológusok szerint nem teljesen ura a saját gondolatainak és tetteinek.

De ennek nincs is jelentősége, azért vannak a hatóságok, hogy döntsenek. Ha valaki ilyen súlyos kérdésben önhatalmúlag dönthet és önkényesen a többi fél jogait súlyosan csorbító állapotot fenntarthat, akkor ott nagy baj van a jogszabályi környezettel.


  • laikus fórumlátogató
niko33 # 2011.08.15. 16:02

Azért én megkérdezném az anyukát is,hogy mi oka van erre?

valoapa # 2011.08.15. 15:19

És hogy legyen egy kis ontopic is, nem vagyok egy bosszúálló típus, de az összes illetékes törvényhozónak tiszta szívből kívánok olyan fájdalmat, amit az elmúlt 5 hónapban kellett és kell átélnem azért, mert a töketlen jogszabályok és hatóságok nem teszik lehetővé, hogy mielőbb kimenekítsem a gyermekeimet az anyjuktól, aki elzárja őket tőlem....


  • laikus fórumlátogató
valoapa # 2011.08.15. 15:17

"Egyrészt ne általánosítsunk, másrészt viszont már elnézést de a nőnek kell felnevelni azt a 2-3 gyereket"

ez azért így ebben a formában elég vicces. ha nem érted miért, akkor inkább szomorú.

"akasszuk fel a szélsőségeseket!"


  • laikus fórumlátogató
niko33 # 2011.08.15. 07:55

Ezt nem vitatom,viszont ezek szerint én pont kifogtam azt az apukát aki nem tart igényt a gyerekére. De már túl vagyok rajta és büszke vagyok magamra,hogy egyedül végig csináltam.

sagit # 2011.08.15. 07:36

Sok apa van aki szívesen lenne a helyedben....

niko33 # 2011.08.15. 07:03

Azért mert amikor a gyermek megszületik,onnantól kezdve felelősséggel tartozunk érte. És igenis fel kel nevelni. Válás után ha az anyánál marad a gyermek, nyílván nem az apa neveli hanem az anya. Az apának,onnantól kezdve,hogy kifizeti a gyerektartást a felelősség letudva. (Én legalábbis igy tapasztaltam sajnos. )
Nekem az első házasságomból született egy fiam,aki 8 hónapos volt mikor az apja lelépett egy nővel. Havi 6 ezer forintot adott. Remélem sejtitek,hogy az mire elég. Mindent nekem kellett előteremteni. Igy nem értem ,hogy amikor az apukák háborognak,hogy gyerektartás fizetnek,bele se gondolnak abba,hogy milyen könnyű helyzetben vannak az anyához képest.

valoapa # 2011.08.15. 06:36

Kedves niko33, már miért is kéne a nőnek felnevelnie?


  • laikus fórumlátogató
sagit # 2011.08.15. 04:33

Azt a gyereket a KÉT szülőnek KELL felnevelni és nem EGYNEK. Ha együtt vannak ha nem. A gyermek érdeke felül kell írjon mindent!

Sólet # 2011.08.14. 19:33

Hajaj, pont efféle felsziszenésekre érzékenyek antennáim. Mi az hogy kell? Sem szülni, sem válni nem kötelező. Semmit sem kell, következménye mint mindennek, így többek között a szülésnek, de a válásnak is van. Tradicionális ázsiai országokban szinte tilos családonként egynél több gyereket világrahozni. Mégis a magyar meg az európai fogy? A családon meg a tradíciókon volna a lényeg, nem pedig az anyagiak észnélküli halmozásán. Szocializálódás volna a fontos, nem pedig a családon belüli elidegenedés. Ha nincs tradicionális család, összetartás, összetartozás, akkor a jog megoldja majd amit az individualizálódott, mindentől független egyén egyedül nem tud? Végülis a természet és a természetes kiválasztódás a mindentől elidegenedett egyént hagyja még szabadon megdögleni is. Acting out. Szégyenteli megfutamodás meg árulás után nincs dicsfény, dicsőség meg diadalív. Bezony.

niko33 # 2011.08.14. 18:10

Egyrészt ne általánosítsunk, másrészt viszont már elnézést de a nőnek kell felnevelni azt a 2-3 gyereket és ugy gondolom ,hogy az nem egyszerü feladat és persze nem olcsó.

Sólet # 2011.08.14. 17:42

Valoapa,
hasonló csónakban vagyok én is "hajótörött"
Naiv hitttel most már nem tudok semmit felfogni. Az életszagú tapasztalataimat írtam.
Egyetértek azzal amit írsz.
Aki viszont nem a saját bőrén tapasztalja, fel sem fogja mik vannak. Nálunk a családterapeuta sem tudott semmit tenni feleség hormonviharos lelkével. Megegyezni pedig még mindig jobb mint pereskedni.
Szvsz. a nők válás esetén a tartásra és a vagyonra hajtanak. A gyereket csak felhasznáják ehhez.

ObudaFan # 2011.08.14. 17:15

Ezek a tények viszonylag keveset számítanak a bíróság előtt, kivéve, ha a szakértő megállapítja, hogy a közös gyermeketekkel szembeni hozzáállása is hasonló és ez a személyiségéből fakad.

valoapa # 2011.08.14. 17:01

Sólet!

A másik oldal véleményének ismerete nélkül ilyet javasolni, hogy vigye el a gyereket és rejtse el az apja elől nem túl bölcs dolog.

Az én feleségemnek is ezt javasolta egy ügyvéd, csakhogy a nejem rólam híresztelt vádjai csak a fejében léteznek, merthogy eléggé el van borulva az agya.

Szóval inkább arra kéne bíztatni mindenkit - különösen a másik fél ismerete nélkül -, hogy próbálja valamilyen megbeszéléses formában megoldani a válást, célszerűen szakértő (családterapeuta) segítségével.

Egy "gyerekrablással" lehetetlenné válik a gyermek elemi érdekét jelentő békés megegyezés, és ezzel a gyereket egy esetleg örökké tartó szülői acsarkodásba sikerülhet taszítani.

Az én családomat egy ilyen tanács tette tönkre, remélem, hogy minél kevesebb emberrel esik ez meg. Az én három pici gyerekem lelke már sosem gyógyul meg.


  • laikus fórumlátogató
Sólet # 2011.08.14. 14:27

Ha meg tudtok egyezni akkor nem számít ki mit mond a másikról. Ha meg nem tudtok megegyezni akkor a tanúk, szakvélemények, bizonyítékok számítanak. Az anyagi érveid másodlagosak, de a gyerek elhelyezés esetén ha a szülők nem tudnak megegyezni, akkor a bíróság sokmindent mérlegelhet. Lehet kérni szakvéleményt stb. Ha érzelmileg kiborulsz akkor az nem tenne jót az elhelyezés szempontjából.

niko33 # 2011.08.14. 14:08

De ha elakarná venni tőlem a gyereket én abba tuti belehalnék.

Sólet # 2011.08.14. 14:08

Attól még lehet jó apa, akinek fontos gyermeke jövője.