Gyermekelhelyezés. S.O.S


niko33 # 2011.08.14. 14:08

Na mindegy. Arra voltam kíváncsi,hogy a bíróság előtt számitanak-e ezek a tények?

niko33 # 2011.08.14. 13:53

Rendőr

Sólet # 2011.08.14. 13:44

Feltételezem az édesanyját is. Jogos a félelmed férjed bosszújától. Elég könyörtelen. Nem?

niko33 # 2011.08.14. 13:35

Amikor az első feleségét elhagyta, 5 évig nem látogatta meg a gyerekét. Az a gyermek gyűlöli.

Sólet # 2011.08.14. 13:25

Na ez viszont tetszik. Próbáljatok megegyezni, bár ha a férjed viszi el tőled a gyereket, akkor a bíróság jogerős határozatáig néhány év is eltelhet.

niko33 # 2011.08.14. 13:06

Ezt már csak azért se tenném,mert nem fogom elszakítani a gyereket az apjától. Én a gyereket nézem elsősorban és nem azt,hogy hogy tudok kitolni az apjával.

Sólet # 2011.08.14. 13:02

Költözzetek ismeretlen helyre és ne engedd a gyerekek közelébe.

niko33 # 2011.08.14. 11:03

Gyermekelhelyezéssel kapcsolatban az lenne a kérdésem,hogy a férjemnek az első házasságából született egy fia, aki most 17 éves és már 4 éve állami gondozásban él,mert az anyja külföldre utazott tartósan , a férjemet kérte meg,hogy vegye magához de ő nem tette. Majd az anyuka berakta nevelő otthonba. A férjem reakciója erre az volt,hogy dörzsölte a markát,mert tovább nem kellett gyerektartást fizetnie. Az anyuka anno beadta bíróságra a keresetet gyerekelhelyezés megváltoztatására, amit már említettem a férjem visszautasított,DE! a nygaszülőknek is megtiltotta,hogy magukhoz vegyék a gyereket mondván,ha probléma lesz vele akkor a férjemet fogják nyaggatni.
Én már akkor ledöbbentem,hogy ilyen emberrel élek együtt, és szégyeltem is. Most viszont válunk és van egy közös gyerek. Ezek után elveheti tőlem??? Vagy számítanak az előzmények??? (Azért akarja elvenni,mert nem akar gyerektartást fizetni,sőt igy nekem kell, és uygis az anyjához vinné ,mert neki lakása nincs.)

ObudaFan # 2011.08.14. 09:39

Nyilván van esély. Hogy milyen, azt ilyen kevés információ alapján nem lehet eldönteni. Amíg a pszichológus szakvéleménye el nem készül, nem érdemes az esélyeket latolgatni.

Szunyi # 2011.08.14. 09:22

Én Érdeklődnék, hogy van e esélyem a gyermekemet magamnál tartani. Sajnos megállapodás nem lehetséges.
Az anya családi háttere nagyon rossz (árverezik a házukat, tele adóssággal, skizofrén az anyuka édesanyja és ezáltal néha veszélye is)ez a gyermek anyukáján is néha mutatkozik
Én tűzoltó vagyok és a családi hátterem teljesen kiegyensúlyozott.
Mikor én dolgozok délelőtt dada déltől a szüleim felügyelnék.24/48-ban dolgozok a maradék napon mindig együtt tudok vele lenni.
A gyermekem 10 hónapos múlt.
Aki tud segíteni nagyon meg köszönöm mert jelenleg tanácstalan vagyok.
Csabi

tavasz van végre # 2011.03.06. 16:17

Sziasztok!

Nagyon gyors segítségre lenne szükségem, mint itt mindenkinek.
A férjem agresszív viselkedése és pszichiátriai kezelése miatt beadtam a válópert és az ideiglenes gyermek-elhelyezési kérelmemet (ez. 03. 16-án lesz). A gyermekünk nálam is maradt. A férjem elköltözött az anyukájához, innen nem hajlandó kijelentkezni, s egy óvatlan pillanatban elvitte tőlem a 2 év 9 hónapos gyermekünket. Azóta gyakorlatilag vele zsarol, s nem engedi, hogy lássam, csak a saját feltételei mellett. Ez pedig abból áll, hogy én egyedül, tanúk nélkül menjek a szüleihez. Mivel a gyermek előtt bántott már többször is, nem merek menni, csak tanúkkal, ezt viszont nem engedi. A telefonos beszélgetést is a saját feltételei szerint korlátozza. A láthatás megoldására próbáltam legalább 14 féle alternatívát kínálni neki a Gyermekjóléti Szolgálat segítségével, de semmilyen módon nem enged.
Óvodába íratta a gyermeket. "Elmehetek én abba az óvodába? Ha a gyermek sír utánam, akkor elhozhatom?" Hiszen a határozatig bármelyik szülő gyakorolhatja a felügyeleti jogot. Egyébként amíg nálam volt a gyerekünk, akkor is az ő feltételei szerint látogatta, nem vette figyelembe sem a gyermekjólétisek, sem az én ajánlatomat és kérésemet. Pszichiátriai kezelés alatt áll, kevert- és egyéb személyiségzavar miatt. Már gyógyszert is szed az agressziója miatt, s a pszichiáter sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a gyereket bántja.

ekrisztika # 2011.03.05. 17:36

Kedves egyenes.ági!
Nagyon köszönöm a gyors és részletes választ....

Nézzünk először engem
Először is van bizonyítékom, pont az, amit te a férjemről gondoltál..........

(hangfelvételek arról, hogyan viselkedik velem - sok - egyikben életveszélyesen is megfenyegetett, és nagyon sokban hallani, hogy a gyermekek is jelen vannak, mert sírnak)
(én nem szoktam provokálni, sőt,inkább tűrök a gyerekek miatt, csak néha kiabálok vissza - ez a felvételeken is hallatszódik)
- Anyukám tudna anyagilag némileg támogatni- nyugdíjból él.
- Sajnos nekem nincs jelenleg munkám,ill munkaviszonyom még van 2 hónapig, szabin vagyok, és gyes-en, de nem tudok visszamenni a munkahelyemre....tehát új munkát kell keresnem.

Ami a férjem illeti
szerintem lenne hamis tanúzós ismerőse!
rendőrségen lehet?, gyámhatóságon nincs barát....

Mik az esélyeim?

Nagyon nagyon köszönöm!!!!
Nagyon szeretnék lépni!!!!! Nem lehet valahogy a férjemet eltávolítani otthonról,(távolság tartás) mint két gyerekkel költözni?
A rendőrök mikor kint voltak azt mondták sajnos szóbeli miatt nem rendelhetnek el... de ez szörnyű, hogy akkor tűrni kell???

Köszi!!!!
Várom válaszod/válaszaitokat!

Kriszti

ObudaFan # 2011.03.05. 08:47

Kérhetsz, de legalább valószínűsíteni kellene az állításaidat.

ekrisztika # 2011.03.04. 22:11

Kedves hozzáértők!
Szeretném a segítségeteket kérni. Válóper folyik nálunk, a békéltető megvolt, nyár elején a köv. tárgyalás. Sajnos a keresetlevélben nem kértem, de most annyira szörnyű helyzet áll fent, (szóbeli bántalmazás mindennap) és két kisgyermek van, akik mindig tanúi az eseményeknek. (1-2 hónapja fizikai is történt-pofon, rugdosás, hajhúzás, rángatás stb-többször...)

A kérdésem az lenne, hogy kérhetek így a válóper alatt ideiglenes gyermekelhelyezést? Vagy egyáltalán szóbeli bántalmazás miatt kérhetek? Ha igen, mennyi idő alatt kaphatnám meg? És hogy vizsgálják ki?
Vagy mi a fenét lehet csinálni, mert nem enged el, mert joga van a szülői felügyelethez.....

Nagyon köszönöm a válaszotokat!

Kriszti

nagyi5 # 2011.01.21. 13:14

Kedves sió!

Olvastam lentebb, hogy benfentes vagy ezekben az ügyekben.
Viszont Dori6666 nem csak kimondottan jogi álláspontott kért hanem véleményt.Azt meg nem tudtam,hogy ezen a fórum oldalon nincs vélemény nyílvánítás.Legalább is aki nem jártas jogban csak a szívére hallgat és netán igazság érzete is van az jobb ha hallgat.

sió # 2011.01.21. 12:11

Az a helyzet, hogy óvnám a kérdezőt /Dori6666/ az ilyen jótékony tanácsoktól. /nagyi5/.

Az a helyzet, hogy azért óvnám a kérdezőt az ilyen jótékony tanácsoktól.
A beírás alapján valóban megkérdőjelezhető az anya magatartása, azonban egy elhelyezés megváltoztatására irányuló perben, a lehető legrosszabb az volna, ha pont most tiltaná el a gondozó szülő a gyereket a különélő szülőtől. És később sem ő, hanem arra alkalmas szakember ajánlásával. Ha ugyan el kell tiltani.
Hagyjuk ennek eldöntését a bíróságra.
Ha egyébként ilyen régen az apa neveli a gyereket, megfelelő körülményeket tud neki biztosítani, akkor nem sok esélyét látom az elhelyezés megváltoztatásának.
Az hogy utóbb a különélő szülő életkörülményeiben olyan mérvű változás állt be, ami már lehetővé teszi a gyermek nála való nevelkedését, nem/ ritkán jár azzal, hogy a bíróság megváltoztatja az addigi körülményeket.
Habár az állandóság elvét eléggé lejárató módban, és sokszor jogsértően maguk a bíróságok alkalmazzák, jelen esetben gyanítom éppen erre fognak építkezni.

nagyi5 # 2011.01.21. 10:20

Kedves Dori6666!

Teljes megdöbbenésel olvastam leveled.
Én egy 5 unokás nagyi vagyok (de 3 tól egyenlőre megfosztva)elötted írtam meg fiam esetét.
Nagyon remélem,hogy a bíróság teljesen melletted áll,vannak perdöntő bizonyítékaid és nem is mindennapiak.
Azért ne aggódj ha a lányod fel nő tudni fogja,hogy mit melyik szülőjének köszönhet.
Én biztos eltíltanám a gyereket egy ilyen "anyától".
Még a láthatást sem engedném ,mert erkölcsileg rossz,káros hatással van a gyermekre.
Nagyon szorítok neked és fiamnak is hogy kedvezően alakuljanak a dolgaitok a gyermekeitek érdekében.
Az én menyem azért nem ennyire súlyos helyzet minta te volt párodé,de volt már egy pár férfi az életében a fiam mellett. Kihasználta,hogy a fiam dolgozott mellette építette házukat,hogy megfelellő életett biztosítson családjának.

Minden jót kívánok neked.

Dori6666 # 2011.01.21. 08:03

Tisztelt fórumozók!
Egy nem mindenapi esetet szeretnék megosztani veletek és a véleményeteket kérni.
Elnézést a jelentős terjedelemért.
Tudom, hogy általába az apa a rossz, a gyereknek az anya melett a helye, címszó alatt még a bíróságokon is az anyát részesítik előnyben. Tudom nem az első tárgyalásom lesz a mostani. Én egy 5 éves tündéri kislány apukája vagyok akit életársammal immárom három és fél éve nevelünk teljes egyetértésben, mindene megvan ami csak lehetséges.
Az első tárgyalást ami 3 éve kezdőtött, akkor volt a válás és gyermekelhelyezés, hosszas cécó útán közös megegyezéssel hozzám került kislányom mert végül az anya is beláta hogy erkölcstelen és kivitelezhetetlen életmódja melé nem való gyermek, ez volt válásunk oka is, azóta sem változott semmit. Felajánlott önként gyermektartást amiben meg is egyeztünk de egyszer sem fizetett. Nemsokkal rá az ilettékes hatóságogkhoz fordultam ezügyben, mely még a mai napig nem vezetett eredményre, ő kijelentette hogy a lányom nem árucikk nem fog érte fizetni. A birósági és a rendőrség sem járt semmi sikerel egyszerüen nem találják sehol és semmilyét, se ház, se kocsi, se vagyon, sem pedig munkahely. Azt azért nem árt tudni róla, hogy Pornóvideózásbol keresi kenyerét évek óta, az interneten szinte nincs olyan pornó oldal amin nem található meg, és nem csak az igényes fajtára gondolok, hanem a legmocskosabb perverzebb dolgokra, muszály volt utánanéznem mert most ujra pereskedni kényszerültem vele. Még közszeméremsértési botránya is volt mert a város közepén vettek fel egy jelenetett az egyok filmjébe. A gyermekért jöhetne minden hétvégén, de csak havonta max egyszer látogatja, de persze minden hétvége elött megigéri hogy jön. sokszor már szinte a kapuba vártuk lányommal és mégsem jelent meg, sok csalodást okoz kisslányomnak, Mikor esetleg mégi jön és elviszei megpróbálja teljesen elenünk hangolni, mindenfélét monde neki, hogy én nem szereten csak ő. itt nincs jó helyen meg ilyenek, teljesen felzaklatja lányom. Agódok egy pasival él együtt, amikor elviszi azt sem tudom hova, félek nehogy valami olyat lásson nála kislányom ami sérülést okoz a lelkébe, sajnos sejtem hogy pedig volt már rá példe, mivel volt lényom hazajött és szexuális jelenetett imitálóan játszott a nagy plüsmacijával. Borzasztó egy helyzet a mienké. Most pedi beadta a gyermekelhelyezés megváltoztatása iránt kérelmeét azza a címmel, hogy én milyen rossz apa vagyok. Összehordott egy csomó hazugságot, hiszen mást nem tud, mert nem vagyunkk párommal rossza szülök semmit nem tud elenünk felhozni. Ő aki a hónapból legalább a felét külföldön tölti pornóval, akar gyereket? Most lesz majd a második tárgyalás kiváncsi leszek mivel jjön, az első tárgyaláson semmit nem mutaott fel még adókártyája sem volt, azt álította most nem dolgozik mert nagy vagyona van már a pornóból. holott azóta is külföldre mászkál álandóan, akkor mit csinál ott. Meg ujra megadott egy lakcímet ami természetesen szintén hamis volt.
Kérdem én önöktől, hogy gondolhatja hogy megkaphat egy gyermeket, akinek nálam mindene megvan, mára már országos körözés van ellene érvényben a gyermektartás miatt, bejelenthetném mikor jön a kislányért, de nem vagyok annyira rászorulva a pénzére hogy feleslegesen még ennek is kitegyem lányom.

nagyi5 # 2011.01.21. 05:15

Szeretnék tanácsot kérni,mert elkeserítő helyzetben vagyunk.
A fiamró van szó akivel ez a borzalom megesett.
Hétfőn arra ment haza munka után,hogy java részben ki van pakolva a lakás és felesége a 3 pici fiúikkal lelépett.Az ovodában mint utána kiderűlt csakk hétfőn szólt,hogy vidékre költöznek és többet nem viszi a fiúkat.
Már máskor is eltünt pár napra házasságuk folyamán de legalább akkor a gyerekeket otthon hagyta.
A fiam azóta megörül a fiaiért akik szintén nagyon szeretik az édesapjukat.
Mit lehet tenni,hogy minnél elöbb találkozhasson a gyerekekkel?
Mi az eshetősége,hogy ha vállásra kerül a sor(ami mostmár elkerülhetettlen)a fiúk hozzá kerülhessenek?

SOS kérem segítsenek!!!

monalisa1 # 2011.01.19. 14:55

A bíróságtól megkérheted a szeptember 9-i tárgyalás jegyzőkönyvét., vagy személyesen mész be az Iktatóba vagy levélben kéred hogy küldjék azt meg részedre.

A jegyzőkönyvben benne lesz, hogy a bíróság -ha egyenlőre még csak ideiglenesen is- de már rendelkezett a gyermekek nálad történő elhelyezéséről.

Ameddig az anyát itélet nem kötelezi t.díj fizetésére addig "könnyen" van, azonban visszamenőlegesen is kötelezni fogják az elmaradás megfizetésére is. (Ha nem fizet, a jogerős itélettel/végzéssel a kezedben az önálló bírósági végrehajtónál letiltást kezdeményezhetsz a munkabéréből, bankszámlájáról, illetve terhelést jegyeznek be az esetleges ingatlanára stb. Mindezt a végrehajtó majd elmondja.)

Mivel jelenleg a láthatás/kapcsolattartás még sincs leszabályozva, bíróságilag megszabva, egyenlőre igazából "nem kell" neki jönni a gyermekekért - szíve/lelke legyen rajta...

Várd türelemmel a mielőbbi ujabb tárgyalást.

monaLuis
laikus hozzászóló

mitya1973 # 2011.01.19. 13:29

Abban kérnék segitséget,hogy mit tehetek az esetemben.
Én 37-éves apa vagyok két gyerekkel.Az anya távozott mostmár 9 hónapja egy másik úriemberhez(a gyerekek nélkül).beadtam a gyermekelhely­ezésit,stb a biróságra,május­ban.szeptember 9-én volt egy tárgyalás,ott kimondta a biró hogy maradnak velem a kicsik.(ideigle­nesen)papirt még mindig nem kaptam róla.(persze lesz még tárgyalás.)Az anya nem fizet egy árva petákot sem.(pedig lett kérve)Gyakran bejelenti hogy nem tud jönni láthatoságra a kicsikhaz.(2 he­tente szombat 9–18-ig)a jelenlegi bérem stb,60+29 albér­letben lakom,a két kicsivel.Szüleim segitenek,de nem várhatom örökké hogy adjanak ök pénzt mert nekik is szükség van rá mint mindenkinek.
Tehát a kérdés.Mit tegyek hova forduljak hogy elörébb kerüljön az ügyem,illetve hogy az anya végre fizessen?

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/35/18735#…

2fiúanyukája # 2010.11.15. 18:27

Dr Attila!
Köszönöm a hozzászólását.Ezt hol találom meg,ha tudna segíteni megköszönném.Már folyamatban van az új gyermekelhelyezési per.
Tündér4!
Én végig azt szerettem volna és mai napig is,hogy a gyermek az apukájukkal jó kapcsolatban tudjanak maradni.De ha egy apa saját viselkedésével elidegeníti magától a saját gyermekeit,ne akarják nekünk anyáknak megmagyarázni,hogy mi fúrjuk Őket.Nem Én jelentgetem fel a volt férjem minden lehetséges hívatalban,hogy ne unatkozzon.:)

nandy # 2010.11.15. 13:24

anya80: ne a bíróságtól várjatok csodát, hanem próbáljátok meg közösen megoldani a helyezetet! Feltételezem, hogy az apával való kapcsolatod még helyrehozható, így azzal kellene kezdeni, hogy

  1. mindenki tegye félre a sértettségét
  2. ha megoldható, sürgősen költözzetek el az anyóstól, mert az valóban nem túl egészséges ha több generáció egymásnak feszül.
  3. ha nem oldható meg, próbálj beszélni az anyóssal, hogy ő mit szeretne, fogadd el, hogy ő a "ház asszonya", az ő fiát szereted.
Dr.Attika # 2010.11.15. 12:07

Válasz lent kettővel.

anya80 # 2010.11.15. 12:03

sziasztok.

Tanácsot szeretnék kérni.Kb 2éve költöztem a páromékhoz mikor kiderült hogy jön a baba.Szükség megoldás volt.Terhességem alatt (táppénzen voltam mint veszélyeztetett terhes) ellátam a háztartást(mostam főztem stb) és semmi gond nem volt.
Megszületett a kislányom,1hetesen hazavitük onnétól kezdöttek a problémák.
Anyosomnak semmi nem felelt meg pl.hova teregettem,mit főztem avagy nem föztem (ha nyügi volt a gyerek),semmit nem tudtam jó helyre letenni.De ezt mind nem nekem mondta hanem a páromat cukkolta ellenem.
Elég sokáig ment ez így, mikor kezdett telni a pohár többször mondtam elmegyek a gyerekkel ha nem változik valami.
Kétt hete eljött a pillanat,anyosom elkezdett engem osztani amiért a fia részt vesz a gyerek nevelésébe(fürdet és 1héten 1szer pelenkáz) meg hogy én nem is csinálok semmit.Elköltöztem anyukámhoz a gyerekkel.
3nap mulva sírt nekem mert hogy én elvittem a gyereket és öneki is joga van látni az unokáját és vigyem majd át mert neki hiányzik.
Ezután én pár napig minden nap vittem hogy lássák,ezután ugy döntöttem nem viszem minden nap csak heti kétszer(az apja minden nap jöhetet ha akart).
Most ott tartunk hogy a fiát olyan szinten beoltotta ellenem hogy azt állítja velem nem is kiabált senki ,csak én gondoltam egyet és eljöttem.
Szeretném megtudni hogy mit tudok tenni ha esetlek anyosom meggyözi a fiát hogy forduljon bírosághoz gyerekelhelyezés ügyében(anyosom nekem már emlitett ilyesmit).