Gyermekelhelyezés. S.O.S


mitya1973 # 2010.05.18. 20:00

nos el is felejtettem irni hogy voltam az ügyvédjénél.
ugye leültem vele,és el kezdte mondani a dolgokat hogy mit is akar a volt párom.
én meg nem gyöztem neki mondani hogy ez se meg az se fedi a valoságot.
erre az ügyvédje elnézést kért és közölte velem hogy itt át kell beszélni vele a dolgokat mert ha az ügyvédjével nem öszinte,akkor ö fel is bontja vele a szerzödést.
hát ö itt több millios adosággal akar kiszálni,letiltása van az apeh fele,és ráadásul ma kapott még egy letiltos levelet,és nem hajlandó tárgyalni.a fiam hivta öt telefonon pl:és nem jött ki a játszótérre hozzá.stb,stb.(annyit azért elismert hogy ugy voltunk megegyezve hogy ö a számlákat,én a lakást fizetem.lényeg hogy az ügyvéd megkért hogy egyenlöre ne menjek el az ügyvédemhez,mert ö itt lefut egy kört a viktoriával,és ha nekem megfelel egy hármas beszélgetésröl lehetne -e szó.én olyat is felajánlottam hogy jöjjön vissza a gyerekek miatt.ö az egyik szobában,én a másikban.azt talán még másra is jutnánk.én öreg vagyok már ilyen ideg dolgokhoz,de a gyerekek a mindenem.ö még a aját anyukájával sem beszél szoval egy kicsit gyermeteg a gondolkodása.
és köszönök egyébként minden segitséget.
ja és az ügyvéd azt mondta hogy ez igy nagyon nem lessz egyszerü menet.mire én hát gondolom mert nem iszom meg ilyesmi,és állandó fix munkám van.mig neki 1-évmunka 2 év munkanélküli meg kb 5honap munka.
erre ö hát igen ilyesmire gondolt.
(mondjuk nekem az is furcsa hogy nagyon ritkán kb:fél évente elmegyünk ketten valahova pl : válalati buli,szilveszter.én megiszok 1 üveg sört már érzem és nem kivánom,mig ö 2 deci rum meg 2-3 pohár vadász vagy sör után sincs becsipve.pedig régen még a cola-tol is imbolygott.)

monalisa1 # 2010.05.18. 16:59

mitya

Esetleg ellenkereset melyben kéred a bíróságot hogy a gyermekeket nálad helyezze el - véglegesen is.

Béla! OK. közös felügyeleti jog - meg minden, DE az a nő aki elhagyja a gyermekét, a másik nő szemében gyakorlatilag nulla.

Anyucinak az új kapcsolatban "a" desszert inkább, a gyermekek zavarnák...

ml.

mitya1973 # 2010.05.18. 16:03

elvileg ahogy hallom adott be ideiglenes elhelyezést a gyerekekre dehát itthagyta öket és ha én nem hivom hogy nézze meg öket akkor nem is keresi.most akkor adjak be egyet én is?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.18. 12:57

A gyermekelhelyzésről szóló döntésben a bíróságot nem befolyásolja, hogy melyik szülő él jobb anyagi körülmények között.
A gyermekelhelyzés iránti perben te is kérj ideiglenes intézkedést, azzal, hogy a gyerekeket nálad helyezzék el.

Megjegyzem, nem nagyon szokta a bíróság ideiglenes intézkedésként megváltoztatni a status quot, ha nincs rá nyomós ok. Másképpen fogalmazva: ha nincs valami nagy gond, akkor a gyerekek a jogerős ítéletig valószínűleg nálad maradnak.

Kérj költségmentességet és pártfogó ügyvédet!

mitya1973 # 2010.05.18. 11:42

nagyon tanácstalan vagyok.
ö a pénzböl ugye fogadott ügyvédet.nekem viszont éppen elég hogy a gyerekeknek kaját vegyek ami maradt a fizumbol.oké hogy anyámék hoznak kaját de igy nagyon félek hogy elveszik tölem öket.mivel elég jo helyre tette be a fenekét.én meg itt maradtam az adósággal.most kell 3-ra mennem az ügyvédjéhez.utána tudok esetleg konkrétabban irni arrol hogy mit is akar tulajdonképpen.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.18. 10:21

Aztán milyen jogon tagadná meg az óvónő, hogy a felügyeleti joggal teljes körben rendelkező szülőnek kiadja a gyerekét? Még személyi szabadság megsértése is kijöhet belőle.

Néha már majdnem irigyellek, monalisa...

monalisa1 # 2010.05.18. 09:41

Az ovoda vezetőjével beszéld meg, hogy mivel az anya elhagyta a gyermekeket (!), a kicsit csak és kizárólag neked adják oda - bárhogy is győzködik/próbálkozik az ellenkezőjéről majd ő is.

Ebben tutira kell menned mert ha megdumálja a vezetőnőt vagy bármelyik ovónőt, futhatsz a kicsi után...

monalisa1 # 2010.05.18. 09:38

Az hogy úgy távozott hogy a gyermekeket elhagyta (...) az a gyermekelhelyezés dolgában számodra kedvező lehet. A kérdésben majd a bíróság dönt, valamint az hogy kért ideiglenes elhelyezést nem biztos hogy a bíróság helyt ad az érveinek.

Javasolnám ideig oda-vissza szüneteltessétek a napi kapcsolatot mert kölcsönösen friss a történés - kell hogy ülepedjék a dolog. (Legjobb ha alkalmasint az ügyvédjének írsz.)

A cs.pótlék dolgában is várj egy ideig, a hivatal egyenlőre nem fog mindent "visszafordíthatatlan" tényként elfogadni. 1-2 hónap és ha még mindig külön él akkor indíts ezügyben.

A közüzemi dijat közösen fogyasztották el, tehát annak ellenére hogy az egyik-másik óra a nevén van, utóbb külön követelheti az 1/2-ed részét., a másik negyede őt terheli, ezen kívül a gyermekek víz- gáz stb. fogyasztását meg a szülőknek kell közösen állniuk. (Jó ha pénzt tartalékolsz...)

Ha tudsz fogadj ügyvédet mert a gyermekelhelyezés és a t.díj dolga nem lesz egy sétagalopp.

"Lisa"
laikus hozzászóló

mitya1973 # 2010.05.18. 09:20

üdvözlet forumozók.
a segitségeteket szeretném kérni.
17 éves élettársi kapcsolatom bomlott fel,egy nap alatt.
a párom május 5-én reggel bejelentette hogy elköltözik.meg is tette.(4-én még együtt voltunk mindenféle értelemben)egyedül maradtam a közös lakásunkban a 2 gyermekünkel 6-12 évesek.nekem folyamatos munkám van(postás vagyok)ö rengeteget volt munkanélkülin stb.a lakás törlesztéssel minden rendben,mert azt én fizettem viszont hatalmas közüzemi tartozást hagyott itt nekem.(külön kasszán voltunk.)egy fiatal emberhez távozott akinek van autója,jobb lakása.inditott egy ideiglenes gyermek elhelyezési procedurát,meg 5-én mikor elment kaptam egy levelet az ügyvédjétöl.(meg kivánja szüntetni a kapcsolatunkat stb,stb.)igényt tart a gyerekekre,viszont nem igazán érdeklödik utánuk.a gyerekek most is velem vannak.a nagyobbik jár iskolába,viszont a kicsit nem merem oviba vinni.(félek hogy ellopja és hogy teljesen padlora kerüljek nem adja vissza.)bár talán két ruhátt vett a gyerekeknek születésük ota.(a nagyobbikat azért merem csak engedni suliba mert ö azt mondja hogy nem akar az anyukával menni.viszont a kicsi,elég anyás.ja,és ugy ment el hogy elvitt minden pénzt,és vett magának egy vadonatuj mobilt.viszont az nem érdekli hogy irok neki hogy kellene a családipotlék mert itt vannak a gyerekek mert enni kéne stb.neki másfél miliós adosága van ami csak az ö nevére van a lakáshoz semmi köze nincs.tehát a lakáson nem hajthatják végre.és a végrehajtó is keresi öt.
nekem nincs semmi adóságom a lakás törlesztésen kivül amit fizetek rendesen.
van esélyem arra hogy a gyermekeim ne kerüljenek el tölem?

Szoma # 2009.03.06. 11:07

Szerintem abban a házban ahol több lakás van,nem foglalkozik már senki azzal,hogy mit csinál pl.egy öreg papa a másik lakásban....Ha jol megnéznéd azt,hogy hogyan laknak a többlakásos házakban emberek,rájönnél,hogy a bejárati ajton tul is van élet.Mindenki éli a magáét,abba gyámügy sem szolhat bele,hogy egy külön lakásban ki hogyan éli az életét...Ha tudsz jobbat nyujtani nekik,biztos elfogadja a nejed....

ObudaFan # 2008.12.22. 17:51

Célszerű a bíróságtól kérni, hogy hozzon ideiglenes intézkedést.

monalisa1 # 2008.12.22. 15:59

Egyszerűbb ha a gyámhivatalt kérdezed a nejed titkos és önkényes lépése miatt. Őnekik van lehetőségük eljárniaddig is amíg a bírósági eljárás tart majd - vagyis ha átviszi a kislányt akár hatóságilag is visszavitethetik, ismétlődés esetén bírságolhatják.

monalisa1 # 2008.12.22. 15:39

Ő indít, te meg tiltakozol majd a szándéka ellen. Lesz majd hivatalból környezettanulmány.

A bíróság majd mérlegel..., de ameddig nincs jogerős döntés a gyermek nem megy sehova mivel jogvita van/lesz éppen emiatt.

Azt nem tudom, hogy az átjelentkezéshez kellett-e volna a te hozzájárulásod is, vagyis kérdezd az okmányirodát.

Jelen idő szerint közös a szülői felügyelet, a bíróság sem nem döntött az elhelyezésről sem eltiltva nem vagy a gyermekedtől.

Az esetleges átköltözésekkel kapcsolatban csupán annyit írtál, hogy az após ivós (...), de arról nem, hogy egy lakásban/házban fognak-e majd lakni vagy a nejed és a kislány részére egy különálló lakrész áll majd rendelkezésre - esetlegesen. Vagyis lehet, hogy nem nap mint nap állandóan kontakt a papával...

Ezeket csak leírtam hírtelenjében.

Monalisa
laikus hozzászóló

adorjáncnc # 2008.12.22. 12:30

Nemhogy döntés nem volt, de még csak bírósági eljárás sem lett a mai napig elindítva. Ez teljes egészében a párom egyéni döntése volt. Mivel még együtt lakunk az eljárást neki kell elindítani, hogy elvihesse vagy nekem, hogy ne tehesse meg?

ObudaFan # 2008.12.22. 12:20

Nem tehette meg, bírósághoz kll fordulni.

Wasp!
Szerintem még nem volt döntés az elhelyezésről.

adorjáncnc # 2008.12.22. 12:13

Az, hogy titokban lett a kislány átjelentve számít valamit? A titokbant úgy értem, hogy a mai napig együtt lakunk mind a hárman és, ha a kislányt nem kell orvoshoz vinni, akkor a mai napig nem tudok a lakcím változásáról. Egyáltalán megtehette ezt?

_Wasp_ # 2008.12.22. 12:11

(arra gondoltam (jól?), hogy az elhelyezésről már születhetett egy sokkal korábbi határozat, noha nem utalt rá a kérdező. De ez a teendő vonatkozásában nem is nagyon számít, igaz?)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

ObudaFan # 2008.12.22. 12:06

Az elhelyezés iránt, és nem a megváltoztatás iránt.

_Wasp_ # 2008.12.22. 11:28

Eljárást kell feltehetőleg indítanod gyermek elhelyezése (vagy annak megváltoztatása) iránt.

Javaslom egy ügyvéd haladéktalan megkeresését ez ügyben. (értem ezalatt, hogy nem a jövő héten, de még csak nem is holnap...)

Itt hiába mondunk bármiféle okosságot, a végeredmény az lehet, hogy elviszik a gyermekedet, és "birtokon kívülről" küzdesz sokáig a gyermeknek megfelelő elhelyezésért, amit a bíróság vagy a körülmények állandósága okán utasít el, vagy azért mert időközben elidegenedett tőled a kislányod.

Szóval lépni kell és most kell ezt tenned.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

adorjáncnc # 2008.12.22. 11:11

Sziasztok! Aggódó apaként remélem, hogy tud valaki segíteni. A párommal 8 éve élünk élettársi kapcsolatban és van egy 7 éves kislányunk. Egy hónapja a párom titokban átjelentette magát és a kislányt a szüleihez és közölte, hogy amikor a szülei befejezik a ház felújítását el is költöznek. Mivel apósom elég komolyan iszik, ebből már több családi probléma is volt, szeretném, ha a kislány velem maradna. Jogos volt-e az átjelentés és elviheti-e tőlem a kislányt bírósági döntés nélkül?

ObudaFan # 2008.12.22. 10:56

HA eddig nálad volt a gyermek, és ezt ő nem kifogásolta, akkor az az esélyes, hogy nálad is marad.

barby2 # 2008.12.22. 00:52

sziasztok remélem valaki tud segíteni. Van egy 14 hónapos fiam,az apjával 14 hetes terhesen szakítottunk.5 hónapot voltunk együtt,de megbeszéltük hogy vállaljuk a gyereket,aztán jött neki valaki.A fiam apja kb 3 hónapja írta alá az apaságit a gyámügyön,mikor megjött a papír a bíróságtól.A fiát nem látogatja nem fizet semmit,de félek ha elindítanám a gyermekelhelyezésit a gyerektartással,elvenné tőlem a fiam.neki nincs Bejelentet munkahelye és nem akarta a nevére venni a gyereket.Van most neki egy élettársa akinek két gyereke is van "egyik a fiam apjáé",ö nem akarja hogy fizessen nekem.Ezek számítanak valamit?Ilyenkor körülbelül mit várhatok,velem marad mint eddig vagy ha akarja elveheti tőlem?A fiam egyébként rendesen fejlődik amit tudok megadok neki. segítségeteket előre is köszönöm

katinka71 # 2008.12.21. 20:16

Kérdésem a következő: mit lehet tenni abban az esetben, ha a bíróság előtt megállapodtunk(1 év pereskedés után), hogy a 3 kisgyerek(fiúk) közül csak a középső maradt az anyánál, de mivel az apa a végzés jogerőssé válása után önkényesen távol tartja egymástól a testvéreket és ezt a középső gyerek nagyon negatívan éli meg.
Milyen következményekkel járhat, ha az egyik fél egyszer csak "lelép valahová külföldre", otthagyva a nála elhelyezett gyerekeket a másiknál, aki igazából nem akarja őket.
Jelenleg senki nem fizet tartásdíjat a másiknak az eltérő jövedelemviszonyokra hivatkozva.

_Wasp_ # 2008.12.19. 16:27

heretix:
akkor nevezhető valaki apának, ha az anyától függetlenül is ragaszkodik a gyermekekhez.

Ha holnap összeveszel a hölggyel, mert kiderül - ad absurdum - hogy régóta szeretőt tart, akkor is vállalnád még vagy 20 évig a gyermekekről az anyagi gondoskodást és a kapcsolattartást? Akkor is vállalnád, ha rámehetne erre a jövendőbeli kapcsolatod, ha nem kapnál emiatt lakáshitelt, nem tudnál a pároddal veletek élő gyemekeket vállalni, ha mindenki azt mondaná, (a gyerekek és az anya, annak az aktuális partnere is) hogy látni sem akarnak, te egy undorító féreg vagy, és jobban utálnak látni mint a hatnapos dögöt?

Ha akkor is rezzenéstelen arccal kicsengeted nekik a mindenkori fizetésed felét, és mosolyogva mész láthatásra (mégha tudod is, hogy nem jönnek veled a gyermekeid), akkor majd jogosan nevezheted magad apának. És minden tiszteletem az ilyen embereké...
(félek, hogy ők vannak kisebbségben)

szerintem ezt érdemes átgondolni, mielőtt "biológiai apa" és "biológiai anya" titulussal illetitek a különélő szülőt.
Az a szülő, aki gondoskodik a gyermekről, és nem az, akinél el van helyezve, akivel többet van egy légtérben. Az a szülő akire bármikor számíthat, még akkor is ha börtönbe csukják, ha mindenki más elfordul tőle.

Úgy vélem, hogy pl a te kapcsolatod a gyermekekkel inkább az anyához való kötődésed miatt erős, ezért javaslom annak átgondolását, hogy a párkapcsolatok roppant sérülékenyek.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

monalisa1 # 2008.12.19. 15:03

"Az apa meg az, aki felneveli őket."
Egyetértek!

De ettől függetlenül a biológiai apával is kell a rendszeres kapcsolat biztosítása - helyesen.