Gyermekelhelyezés. S.O.S


sió # 2010.10.24. 09:26

Kovács_Béla_Sándor

Tapasztalatom szerint az aspektus teljesen más, ha egy gyermekét egyedül nevelő? ember írja sajátnak, és ha egy családban lévő gyermekről írja valaki, hogy saját.
Lényegileg azonos, ám nem azonos a töltet.
Ha hozzávesszük a beíró kérdéseit, fogalmazását, akkor eljuthatunk oda hogy a sajátként való megközelítés nagyon sok mindent elárul.

MonaLisa07 # 2010.10.24. 07:30

monalisa1:

Mivel soha nem látta a gyermekét szoktatásra lenne szükség, ez pedig nem egyik napról a másikra való. Azt ne tiltsd hogy nálad játszhat a gyermekkel -előzetesen egyeztetett időpontban tehát nem találomra beállítva-, de ki ne add a kezedből mert nem biztos hogy vissza is vinné…

egyetértek vele is ..

MonaLisa07 # 2010.10.24. 07:24

Szerintem is túlreagálás volt a "kislányom" szóra.
Osztom Sándor véleményét.
Persze az ő lánya is ő az apukája.

Én is egyetértek azzal,hogy egy apuka is ugyan ugy feltud nevelni egy gyermeket.Nincs is bajom ezzel.

Én nem iszom,nem vagyok kurva,nem drogozok.Két gyermekemet nevelem egyedül,van még egy nagylányom aki gimnazista.

MonaLisa07 # 2010.10.24. 07:18

Sziasztok !

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

A kapcsolatunk a születés előtt szakadt meg,én soha nem tiltottam az apukának, hogy megnézhesse, látogassa stb. a kislányát.
Megírtam neki még anno :ha velem van baja az egy dolog, de attól még a lányát szeretheti stb.

Most az elhelyezés reakció volt arra,hogy én bírósági úton kérem a gyerektartást tőle, tehát pénzt kérek ezért nem tudom felnevelni a kislányunkat így majd ők megteszik.

Tehát soha nem is volt vele kapcsolata,idegen számára,azért eltudom képzelni egy kisgyermeknek milyen lehet az ha "idegen" elviszi,hogy adnám így oda?
Nandy jól látja.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.23. 23:54

Ne hülyéskedj. Én is azt mondom: a lányom, a fiam. De ugyanígy: a városom, a vallásom, a hazám. Pedig nem csak az enyém egyik se.

sió # 2010.10.23. 19:44

Nandy

Elméletben.
Gyakorlatban én nem hiszek a sosem látta, aztán most hirtelen magához akarja venni meséknek. Logikailag nem helytállóak!
Az első azt feltételezi, hogy nemtörődöm lumpen link, stb- ami nem egyenesen aránylik ahhoz, hogy aztán mégis magához akarja venni a gyereket
Ez ellentmondás a javából, amiből a második az igaz, hiszen arra kér tanácsot a kérdező.
Az elsőt pedig megpróbálja beadni a bíróságon, és amilyen nőpárti az egész cirkusz, simán beszopja ezt a nem látta mesét! Arkatúrisztikus módon szépen feldíszíti az egész tárgyalótermet a sirámaival!

Kapcsolatunk teljesen megszakadt az apával,soha nem is látta a kislányt.

Tehát anyának van baja apával, és a soha nem is látta a kislányt / saját gyerekről így írni?/ már itt megjelenik. Bosszú, féltékenység, rossz viszony? Ki tudja…

Kislányom most novemberben tölti a kettőt (29.-én) megyek vissza dolgozni szerencsére vissza vesznek.

Kislányom? Tehát tisztességesen ki van sajátítva a gyerek. Talán kislányunk! Merthogy két ember produktuma a gyerek! A tisztelet alapvető hiánya, ha valaki csak saját magának aposztrofálja a közös gyermeküket!
A sorok között érdemesebb olvasni, mint a konkrét kérdést!

sió # 2010.10.23. 19:21

MonaLisa07

még valamit.

A gyámügy milyen esetben veszi el a gyermeket az anyától?

Olyan esetben veszi el, ahol nyilvánvaló a kiskorú veszélyeztetése.
Pl. anya drogos alkoholista kurva, akkor e három együttállása sem biztosíték arra hogy elvegyék a gyereket tőle!
Tehát ettől ne tarts.
Ha tehát hitelt érdemlően tudja bizonyítani azt, hogy te nem vagy alkalmas a nevelésre, akkor rezeghet a léc.
De mint írtam ennek az istennek az idejében alig volt ilyen, és gyaníthatóan még soká jön el a nap, amikor bevett gyakorlat lesz a bíróságon az alkotmányunk betartása. Az egyenlő elbírálás elve.
Nyugodtan dőlj hátra, nem fenyeget veszély.

nandy # 2010.10.23. 19:17

Na, azért egy picit finomítsunk a dolgon!

Ha az a kétéves gyermek még soha nem látta az apját, akkor most nem kellene rögtön egy egész napra/éjszakára odaadni! Inkább azt kellene válaszolni, hogy az anya otthonában bármikor szivesen látják az apukát, jöhet nyugodtan. Aztán ha kicsit összeszoktak a gyermekkel, akkor viheti.

sió # 2010.10.23. 19:13

MonaLisa07

A kétéves gyereket simán elviheti az apa. Már nem pólyás, és egy férfi is el tudja látni minden gond nélkül, akár napokig is. Az anyai közelség említése, és erre való hivatkozás kissé idejétmúlt, úgy hogy meg se tedd!

Ha nincs elhelyezve a gyerek, akkor bizony közös szülői felügyeleti jogaitok vannak.
Ez azt jelenti, hogy ugyanannyi joga van nála is lenni mint nálad.
Az hogy te addig nem adod oda hatalmas hiba. Ezzel kivonod a gyermeketeket a közös szülői felügyelet alól, ami kiskorú veszélyeztetése, hiszen szüksége van az apjára is nem csak anyukára!
Az sms nagyon jól ment mint írtam. Joga volt ezt írni, és joga van elvinni!
A tárgyalás előtt azért megfontolnám hogy odaadjam-e. Jó pontot szerezhetsz a bírónál, ha ezt megteszed!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.23. 17:23

Storno: családi jogvédelmen egészen mást értenek, nem családjogi ügyeket.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.23. 17:22

Nézd meg a legismertebbet, legnagyobbat! Ott virít a honlapjukon, hogy családjog.
Az is igaz azonban, hogy olyan ügyre, amelyben már benne vagy, nyilván nem lehet biztosítást kötni. (Üvegtörésre sem köt veled senki arra az ablakra, amelyik már be is tört.)

Malacka88 # 2010.10.23. 17:14

Sajnos eddig csak olyan biztosítót találtunk ,aki mindennel foglakozik, csak családjoggal nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.23. 17:07
  1. Caak a szülők. (A gyámhatóság nem pert indít, hanem hatósági eljráást, ha szükségét látja.)
  2. Szerintem a legtöbb arra is köt.
Malacka88 # 2010.10.23. 17:00

Hello!

Két kérdésem lenne.

  1. Csak a szülök indíthatnak gyermekelhelyezési pert, vagy a gyámügy is?
  2. Tud valaki olyan jogi biztosítót, aki családjoggal is foglalkozik?
monalisa1 # 2010.10.23. 15:59

Fenyeget, a gyermeket valószínűleg nem is tudná nevelni/gondozni, lepasszolná az anyjának vagy a testvérének.

Mivel soha nem látta a gyermekét szoktatásra lenne szükség, ez pedig nem egyik napról a másikra való. Azt ne tiltsd hogy nálad játszhat a gyermekkel -előzetesen egyeztetett időpontban tehát nem találomra beállítva-, de ki ne add a kezedből mert nem biztos hogy vissza is vinné...

A gyermekelhelyezési perekben általában az van pozicióban akinél aktuálisan van a gyermek.

A t.díjat a bíróság majd megállapítja, az apa jövedelmének 15-25%-át. Az éhenhalásától stb. nem kell tartanod, az legyen az ő baja, gondja.

Sem napi szinten a telefonkapcsolatra sem az e-mail "beszélgetésre" nem vagy köteles, az egyik-másik készülékeden korlátozni tudod a bejövő hívásokat.

Ha beadtad a bíróságra a t.díj iránti kérelmet akkor a keresetet egészítsd ki -legkésőbb szóban a tárgyaláson- a gyermekelehelyezés iránti kérelemmel, valamint a láthatás/kapcsolattartás bírósági szabályozása.

Külön: ha egy 2 év körüli gyermek viszonya jó a különélő apával akkor az apa heti- kétheti gyakorisággal az egyik hétvégi napon reggeltől-estig elviheti őt., az ottalváshoz valószínűleg még kicsi, valamint előbb a fentiek teljesülése.

monaLuis
laikus hozzászóló

MonaLisa07 # 2010.10.23. 12:55

Tisztelt Jogász Úr !

Még azt szeretném megtudni, hogy kislányom ugye kettő lesz (nov. 29. ) az apa mennyi időre viheti el a gyermeket mivel még kicsi is , meg idegen is a számára, hisz sose látta, lehet-e szülői felügyelet, vagy mit mond a jog ezekről a dolgokról?

(Gondolom majd a gyerektartásnál állapítják meg a láthatást, de én addig nem adom oda gyermekemet,míg bírói határozat nem lesz róla (első tárgyalás nov.8.-a ) , mert már jött az sms: az apának is joga van látni,elakarják vinni, készítsem a ruhákat )

MonaLisa07 # 2010.10.23. 12:35

Tisztelt Jogász Úr !

Írtam már én ezen az oldalon röviden:a kislányom apukája leakart mondani róla, hogy ne fizessen gyerektartást,mert én elindítottam a bíróságon a gyerektartással kapcsolatban a dolgokat, erre reagált ő úgy. Kaptam is itt választ rá.

Most azzal jött, elindítja ő a gyermekelhelyezést, majd ő felneveli, mert én nem tudom mivel pénzt kérek tőle (gyerektartást).Előzőleg telefonon hallgattam tőle :én ilyen és olyan vagyok, mert nekik mennyi kiadásuk van ,ételre is alig jut és én hátba támadtam őket ezzel, hogy a bíróságra mentem.
Kapcsolatunk teljesen megszakadt az apával,soha nem is látta a kislányt.

Kislányom most novemberben tölti a kettőt (29.-én) megyek vissza dolgozni szerencsére vissza vesznek.

A gyámügy milyen esetben veszi el a gyermeket az anyától?

ildikogeder # 2010.07.11. 14:56

Tisztelt Jogász Úr!

Kérdésem az lenne hogy élettarsámmal külön úton folytatjuk és van egy 2 és fél éves kisfiunk.Azt mondta mindenáron elveszi tőlem a gyermeket.Én albérletben lakom a kisfiuval de heti 2-3 napot engedem hogy elvigye magához.Ő az édesanyjával él saját lakásban a nővére a gyermek keresztanyja és mindent megvesznek a gyereknek.Bejelentett állásom van.Az apa azt mondta jelentkezzek ki onnan ezért bejelentkeztem tartozkodási címen az albérletbe kiderült a kisfiú nem is volt bejelentve az elöző cimünkre ezért bejelentettem ide.Mennyi esélyem van rá hogy nálam maradjon a kisfiam.??Válaszát elöre is köszönöm:Ildikó

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.30. 10:44

Már ha nincs betöltve az apai státusz.

ObudaFan # 2010.06.30. 10:30

Az első az, hogy az apaságod megállapítása iránt pert indítasz.

gitarka # 2010.06.29. 23:06

Tisztelt Jogász Úr!

Segítséget szeretnék kérni!
Tömören leírom!

Van egy 4 és fél éves lányom!2évig neveltük közösen a pici imád engem ,de az anyukával szétmentünk.. a gyermek nincs a nevemen..

Megegyeztünk,hogy 3hónapig ne menjek..

Majd mentem és a rendőrökkel megverettetett.

Mentem továbra is ,a bölcsibe sem engedtek be,de a pici meglátott és rohant..így a bölcsis dajka beengedett,ezért kivette a bölcsiből..majd feljelentett zaklatásért..bíróságra jártam.elküldtek elmeorvosi szakvéleményezésre,de én Hivatalosan Pszichológiai asszisztens vagyok..minden oké a zaklatást nem bízonyították,majd továbbra is mentem ekkor megveretek az ismerősei korház, orrcsonttörés stb.elkövetők ellen ejtették a vádat..

A pici nincs a nevemen..vártam 2évet és néha néha tartottam az anyával a kapcsolatot,mivel nem akartam megszakítani és az ő kezében van a dolog lényege.
Ok hagyjunk több időt kérte..de én nem szerettem vol ,hogy elfelejtsen a lányom!
de 2évet hagytam..

Most ismét elmentem és már a saját kislányom gyűlöl engem úgy beszél amit betanított az anyja..
félek,hogy hiába is intézek bármit..elveszítem a lányomat!

Sajnos a gyermek lakhely szerinti gyámügy is úgy ismer engem mint a rossz pénzt..
így azt a választ kaptam,hogy nem segítenek mert nem az én gyerekem..mintha ott lettek volna!

Van több levelem amiben elismeri,hogy a közös élettársi kapcsolatból való a gyermek és most azt írja,hogy semmi közöm a picihez és megnevezte a gyerek apját..persze ezt csak bosszantásból teszi..

Bármit teszek nem köt komprumisszumot..

Nem tud semmit felhozni ellenem,mivel fedhetetlen vagyok és most is gyermekek fejlesztésével foglalkozom!

Ezt a gyermeket magának akarta...elzavar rámhívja a rendőröket ha megjelenek a ház előtt,stb..

Nem tudom kihez forduljak..

Bp-en élek dolgozom ők 100km,re,de az itteni gyámügy egy sem tud segíteni ,mivel a gyermek lakhlyeszerinti az illetékes szerv akik nem segítenek!

Mit lehet kezdenem?

Gyerek tartást sem fogad el,semmit sem,pedig vályog házban élnek és se viz se fürdő sem wc nem volt mindent én vezettettem be.stb.patkányok rohangáltak a házban stb..
a szüleimet sem engedi be ,pedig anyámék autót vettek neki stb..

Tehetetlen vagyok!

Köszönöm Válaszát!

Üdvözlettel :Somogyi Zoltán

Melinda19 # 2010.06.01. 19:03

Üdv mindenkinek!
Egy viszonylag érdekes ügyben,ami sajnos nekünk,akik benne élünk maga a káosz.
Szereném a segítséget kérni!
Elözö házasságomból született 13éves lányom, édesanyám szeretné tölem elperelni.
Már 7 éve,életvitelszerüen tartózkodom külföldön.Válásunk után gyermekemet nálam helyezték el, közösmegegyezéssel.
Eleinte amig külföldön dolgoztam édesanyám vállalta a gyermekfelügyeletet,természetesen
vállaltam az anyagi támogatását is,ez egy darabig nem is okozott gondot.
Mikor szóbakerült ,hogy szeretném külföldre vinni és ott nevelni,akkor
édesanyám a gyámhatósághoz fordult és gyermekelhelyezési pert indított.
Mik a nagyszülöi jogok és milyen jogai vannak egy 13 éves lánynak?

szasza266 # 2010.05.31. 13:36

szilvia72!

Te csak magadra gondolsz!

Mi elég sokban segítünk anyagilag és a ruházkodásban, tanszerekben, utazásban is.

Ha ez tényleg így van akkor nem változik semmi csak nálatok fog lakni!És ha a párod úgy döntene kell neki a gyerek és ez miatt elköltözik ha te nem egyezel bele és neveli a gyerekét?te milyen helyzetben lennél?Gondolom hasonlóban!

hoppáréka # 2010.05.31. 13:19

szilvia72

Lefordítva ,rád maradna a gyermek ellátása, nevelése.

Ugye?

szilvia72 # 2010.05.31. 12:50

hoppáréka

Igazad van 100%.
De az az anya is milyen, akinek nem kell a gyereke. Az unokája meg ott lakik a nyakán? Az édesapa meg heti 5 órát lenne vele. Hisz velünk sincs többet. Milyen szülei vannak szegény gyereknek?
Én nem adnám oda a gyerekem senkinek, pedig én is lehet, hogy a gyes után nem találok munkát. 30000-40000 Ft-ból neveljem másét, mikor mi sem biztos hogy meg fogunk élni?
Mi a kapcsolat elején tisztáztuk, hogy csak akkor működik a viszonyunk, ha elfogad úgy, hogy én kimaradok a volt családi problémákból, ha én így kellettem, hát tessék.