lakáshasználati jog ellenértéke


Norberth1974 # 2015.05.02. 14:00

Üdv:
Segítséget és tanácsot szeretnék kérni!
Lakáshasználati jog díj! Jár vagy nem jár?
Házasságkötésünk előtti,(örökölt), meglévő ingatlanban költöztünk,később vettem fel hitelt és a különvagyonra lett fordítva,pontosan 57m2-er toldás lett,ennek a negyede járna a volt házastársnak,de már 2013.novemberétől nem lakik az ingatlanban viszont a cuccait nem vitte el és még a lakcímről sem jelentkezett ki.Van egy közös gyermekünk is aki az édesanyjánál lett megegyezés szerint elhelyezve!
Lakáshasználati jog ellenértékének megtérítését kéri,3.000.000.-Ft-ot!
Ön szerint jár vagy nem jár ez az összeg?
Válaszát előre is köszönöm!

katrin # 2015.04.29. 11:29

mármint azt nem várom el , hogy én legyek a kizárólagos használó, tehát el kívánom hagyni az ingatlant. Ha én ezt bevállalom, attól még ezzel egyidejűleg lehet kérni h ítéljen meg a bíróság lakáshaszn.jog ellenértéke címén nekem valamekkora összeget vagy az csak akkor jár, ha pl.az az ellenkérelem, hogy kizárólagos lakáshasználatot kérek és ezt nem ítéli meg a bíróság?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.29. 06:12

Ő osztott lakáshasználatot kér, én abba nem kívánok belemenni,de nem is várom el a kizárólagos használatot.

Akkor?

katrin # 2015.04.28. 22:37

Segítséget szeretnék kérni,
válóper. Az utolsó közös lakás kizárólagos tulajdonosa a felperes. Ő osztott lakáshasználatot kér, én abba nem kívánok belemenni,de nem is várom el a kizárólagos használatot. Ha az az ellenkérelem,h a bíróság a felperest jelölje meg kizárólagos használónak, ez esetben igényelhetek lakáshasználati jog ellenértékét vagy az csak akkor jár, ha nem ez az ellenkérelem, de a bíróság ítéletében a lakás elhagyására kötelez?
Köszönöm a segítséget