házastársi különvagyon


Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.07. 08:44

Ez is te vagy?

pogyor # 2017.08.07. 08:53

Jaj, most látom, hogy rossz helyre írtam. Nem vagyok itt ismerős még, olvasgattam közben, hogy másoknak ilyen kínjaik vannak...

nina1006 # 2017.08.07. 09:20

Erről beszéltem, most írt a fiam, h. mit csináljon, mert hazament a férjem. Evett, zuhanyzott, tv-t nézett, most pihizik, stb. Én meg dolgozom, nem tudok hazamenni. Most küldjek rendőröket ki?

drbjozsef # 2017.08.07. 11:47

Még a távoltartási végzés szerinti időn belül ment haza?

pogyor # 2017.08.07. 11:57

Július 20án 11 óra 45 perctől él a távoltartás 60 napig (jogerőre emelkedett 07. 28-án), az ingatlanomtól, a kiskorú fiunktól és tőlem. A 60 nap szept. 18án telik le. Szept. 20án a bontóperünk 2. tárgyalása lesz, reményeim szerint végre kimondja a válást a bírónő. A lakás pedig saját külön vagyonom. Tehát, a tárgyalás után néhány napon belül el kell majd költöznie. De mit tudok csinálni, ha napközben, mikor nem vagyok otthon, hazamegy? Neki nincs munkája, nem dolgozik, szolgálati járadékos. A kocsmában ül 8-tól mikor meddig... Tehát ha szól a fiam, hogy napközben hazamegy a férjem, küldjek ki rendőrt??

nonolet # 2017.08.07. 12:28

Küldd ki... azért vannak.

nina1006 # 2017.08.07. 18:05

Lehet, fogyatékos vagyok, de segítsen valaki értelmezni. Tehát a lakás a saját külön vagyonom, ezt férjem sem vitatja. A bintóperünk első tárgyalása 06. 07 án volt. Akkor még kénytelen voltam eltűrni a lakásomban, azok miatt, amiket írtatok. Hogy nincs zárcsere stb míg nincs ítélet, joga van a lakásomban lakni. A brutalitásai miatt kb 3 hete távoltartási van ellene. Ami miatt viszont ugye kerülnie kellene minket is meg a lakásomat is. Hogyan adjak neki oda olyan dolgokat (ruhák, tisztálkodó szerek, telefontöltő, stb), amikre figja, higy napközben ezek miatt jön haza, és megteheti, hiszen ezek az ő dolgai. Ezt ti is írtátok... Hogy tudom megakadályozni - ha zárat nem cserélhetek - higy ne mászkáljon be a lakásomba? Én dolgozom ő pedig volt nyugdíjas rendőr, most szilgálati járadékos a huvatalos megnevezés. A lényeg, h egész nap nem csunál semmit a kocsmázáson kívül. Mit tehetek?

nina1006 # 2017.08.07. 20:03

És hogy lehet rendőrt hívni rá? Csak, mikor a lakásomban van? A tetten érés számít? Így utólag nem küldhetem rá a zsarukat, ha tudom, higy most hol van, azzal, h egész nap a lakásomban volt?

drbjozsef # 2017.08.07. 20:03

Küldd ki ilyenkor a rendőröket mindenképpen, persze, az igazi az lenne, ha Te is ott tudnál lenni.

"Ha a terhelt a távoltartás szabályait szándékosan megszegi - és ezt utólag nem menti ki - előzetes letartóztatása rendelhető el vagy rendbírsággal sújtható."

Megmondom én mit csinálnék : lecserélném a zárat. Amíg a távoltartási végzés van, úgysem mehetne a közelébe sem.
Ha lejárt a távoltartási, akkor majd szépen elmegy az új kulcsért hozzád.

Ha kérdezik, a zár elromlott, kénytelen voltál lecserélni.

Biztosan jönnek majd páran, hogy ez nem jogszerű, de őszintén szólva, ha nem tartja be a lakásra (is) vonatkozó távolságtartást valaki ÉS semmi esélyem normál ügymenetben azonnali jogorvoslatra (kijön a rendőr, jegyzőkönyvezi hogy ott van, aztan 30+30 nap múlva megbírságolják tízezer forintra, na az nem megoldás arra, hogy ma este a kanapémon böfög), akkor én ezt tenném. Semmilyen hátrányt nem szenved, hiszen a lakás közelébe sem jöhetne.

nina1006 # 2017.08.07. 20:45

Akkor mos is rakdhetem a zsarukat azzal, h napkozben itthon volt?

nina1006 # 2017.08.07. 20:49

Es mivel tudja,utólag kimenteni magát"? Hogy jött tiszta ruháért és telefont tölteni?

ObudaFan # 2017.08.08. 04:40

Megmondom én mit csinálnék : lecserélném a zárat. Amíg a távoltartási végzés van, úgysem mehetne a közelébe sem.

A magánlaksértés joggyakorlata miatt a zárcserével óvatos lennék.

Egyébként a törvény szerint: akivel szemben ideiglenes megelőző távoltartást, illetve megelőző távoltartást rendeltek el, a távoltartás hatálya alatt köteles

  1. magát távol tartani a bántalmazottól,
  2. magát távol tartani a bántalmazott életvitelszerű tartózkodására szolgáló ingatlantól,
  3. magát távol tartani az ideiglenes megelőző távoltartó határozatban, illetve a megelőző távoltartó határozatban megjelölt más személytől, és
  4. tartózkodni attól, hogy a bántalmazottal közvetlenül vagy közvetve érintkezésbe lépjen.

Tehát a lakásba akkor sem mehet be, ha a kérdező éppen nem tartózkodik ott.

És nem csak a tettenérés számít. Elzárással is büntethető szabálysértés miatt indulhat ellene eljárás, ha a távoltartást megszegi.

drbjozsef # 2017.08.08. 07:31

Óvatosnak és is óvatos lennék. Azért megtenném.
De ha egyszer elromlik, és meg kell javítani, ez van.

drbjozsef # 2017.08.08. 07:37

Én elmennék a rendőrségre, és megtenném a feljelentést a távolságtartás megszegése miatt. Tanúd van, a gyereked (aki ilyenkor áthívhatná valamelyik segítőkész szomszédot is aki hajlandó tanúskodni), ha jól értettem, még akkor is, ha nem voltál otthon.
Aztán ha újra megjelenik, újra megtenném a feljelentést. Amikor csak újra jön, feljelenteném.
Azért a néhányadik eset után már csak csinálnának valamit (vagy nem).

nina1006 # 2017.08.08. 10:54

Reggel hazajött, evett, aludt, stb. Nekem közben dolgozni kellett jönnöm, nem voltam otthon, ráküldtem a zsarukat. Nagyon nehezen hozták csak el, szövegértelmezési gondjuk volt a távoltartási végzést illetően. Nem volt nekik világos, h mitől van távoltartva. Behozták a kapra., de nem teszik előzetesbe, mert holnap már viszik is bíróságra. És ha nem volt előzmény - már pedig nem volt - akkor ki is engedik holnap. Megint összezártak a volt kollégák... Kíváncsi lennék egy civilt mennyire vágnak be, de valszeg a 72 órát megkapja...

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.08. 11:59

Hosszú, kínos per lesz ez még... Vagy ezt már mondtam?

nina1006 # 2017.08.08. 12:12

Igen, írtad. Szerintem nem lesz hosszú. Nincs miért. Ő eddig kötötte magát, hogy nem akar válni. Ilyen nincs. a másodikon elválasztanak, miért ne. Leírtam az előzményeket, az eltelt 29 évet. Az ivást, agressziót, verést, és mi már 91ben elváltunk, csak akkor nem volt még családsegítő, meg a gyámhivatal se így működött, nem volt távoltartás. Úgyhogy hiába volt saját külön vagyonú lakásom, nem tudtam kirakni. Senki sem mondta, h menjek be a bíróságra, és kiteszik...
Egyedül voltam, teltek az évek, az ivás, agresszió, verés maradt.
Most a gyerekek megunták a balhékat én meg a legújabb nőt+az ivást.
A tényállásban leírtam mind ezt, az első házasságunkat, meg az azóta eltelt 26 évet. Meg h mentális problémák miatt tették nyugdíjba. És azóta semmit nem csinál, csak iszik. Nyár elejétől felgyorsultak az események, tárgyalás, távoltartás, ma meg bevitték.
Nincs közös vagyon, ami van, azon meg tudunk egyezni. A lakás az enyém, van egy autó, én lemondok róla. TV-t, DVD lejátszót visz, nekem marad a mosógép meg a takarítógép. Ezen melyik bíró akad fenn? A kocsi miatt ő visz többet számszakilag.
Gyerekek nagykorúak, nincs kapcsolattartás, meg elhelyezés. A kicsi ugyan 12.-es, de gyerektartásba bármibe belemegyek. A középső egyetemista, rá már az első tárgyaláson azt mondta a bíró, hogy majd ő mérlegel. A legnagyobb pedig dolgozik. Feleség tartást nem kérek :D
Miért lenne hosszú, és kínos?
Bele kellett volna mennie elsőre a közösbe. De nem, mert ő szeret... Aha

ObudaFan # 2017.08.08. 13:15

Ha csak állítja, hogy nem (teljesen) a különvagyonod az ingatlan, már lehet az igen hosszú is.

nina1006 # 2017.08.08. 13:19

Nem állíthat ilyet, az első válásunknál is elismerte, azt az ítéletet is csatoltuk a mostanihoz. Nem újítottunk fel semmit, 20 éve két szobát tapétáztunk. Azt ő már "lelakta". És a mostani első tárgyaláson is elismerte, h valóban külön vagyonom. Gyerek voltam, nem is ismertem még, mikor örököltem. Semmit sem tett hozzá, azon a két szoba tapétázáson. Néha a csapot gumizta :D Nem állíthat mást.

ObudaFan # 2017.08.08. 13:21

Dehogynem, állítani bárki bármit állíthat.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.08. 13:22

Látom, a finom célzást nem érted. Arra próbáltam utalni, hogy te háborúzol pereskedés címén. Nem kellene, mert ez így nagyon kínos mindenkinek (feleknek, gyereknek, bírónak, és igen, még az ügyvédeknek is), és ami kínos, azt akkor is hosszúnak érzi az ember, ha csak néhány hónap.

nonolet # 2017.08.08. 14:06

Csak azt nem értem, hogy ha 1X már volt egy válás ... Ugyanezek miatt.

Akkor minek kellett újra hozzámenni?!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.08. 14:19

Gyerekek nagykorúak, nincs kapcsolattartás, meg elhelyezés. A kicsi ugyan 12.-es
Már bocsánat, de a 12 éves gyerek nem nagykorú. Sőt, még korlátozott cselekvőképessége sincs.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.08. 14:21

Csak azt nem értem, hogy ha 1X már volt egy válás ... Ugyanezek miatt.
Akkor minek kellett újra hozzámenni?!

Jó szemed van. Lehet, hogy valaki szórakozik velünk? Tudnám, mi öröme van benne.

nina1006 # 2017.08.08. 15:53

Ti nem éltetek együtt rendőrrrel. Ilyen emberrel. A rendszerváltás előtt. Látszik. Első gyerekünkkel voltam terhes, mikor először megrúgott. Hívtam a 107et, bemutatkoztam, az üti válasza ennyi volt: legalább maga ne szórakozzon velünk. Férjem összetörte a telefont ezután. Régi tárcsás készülék volt, azzal idébb se tudtam menni. Mindig úgy ütött, ha részeg volt, h ne maradjon byima. "Mert ezt megtanítják hogy és hiva kell úgy ütni". Szomszédok nem tanúskodtak, " egy rendőrrel mindig jó jóban lenni." Abban az időben egy rrndőr azt csinált amit akart. Elváltam, de kirakni nem tudtam. Gyesen voltam, mikor feljött az aoja es az anyja és megfenyegettek. Tanú nem volt. Aztán egyszer felhívott a kap.ról egy nő, h fel fog jelenteni, h felveszem a 3 gyerekre járó családit, úgy h a férjemtől vinják a gyerektartást és egy a lakcímünk. Higy tényleg gazd. ugyintéző volt-e nem tudom. Mindenesetre én megijedtem. Elmondtam a ferjemnek, h a kollégája azt mondta h vagy kijelentkezuk ő, vagy én lemondom a családit meg a gyerektartast. Erre úgy döntottünk, inkább esküvő. Az egyébként is egész nyugodt időszak volt. Lehet rajtam nevetni. Es ugy eltünk tovább. Aztán megint jött egy nő az életünkbe és kezdődött munden előlről. Mert sajnos inádja a nőket és olyankor még többet iszik és még agresszívabb. Teltek az évek, a gyerekek felnőttek. Ő mindig beleállt valamelyikbe. Verés veszekedés lelki terror. Persze fizikális nyom nélkül, így orvos sem látta őket emiatt sosem. 11 éve nyugdíjban van, azóta számtalanszor viltak kint jarőrök intézkedni, amit persze sisem írtak le. Nincs nyoma. Mert régi kollégák, " és gyere ... megbeszéljük a ház előtt". Ennyi volt az intézkedés mindig. Nem akarom már nyújtani. Izt tartunk most. Tavasszal elszakadt a gyerekeknél meg nálam is a cérna. Gyámhivatal védelembe vétel a kicsinek, élet és ifjúság védelem a kap.on... Környezettanulmány,adatgyűjtés eredménye: nagyon rendes család, a férj rendőr... (Tehát süketek a szomszedok, mert volt, h a kisebb fiunkat a lepcsőházban verte. Ennyi a történet dióhéjban. A kicsi egyébként mist 23án tölti a 18at, ezért a hivatalok is csak ímmel-ámmal foglalkoznak velünk, mert mire határozat születik, úgyis nagykorú