Tájékoztatás hitelt érdemlő módon


mackolacko # 2017.08.17. 22:43

Köszönöm szépen mindenkinek.
Hát a mi ügyintézőnk szerint csak telefonon lehet tájékoztatni. Kérdés, hogy egy szóban telefonban elmondott üzenet mennyivel inkább hitelt érdemlő, mint egy email. Mert szerintem az már nem bizonyít semmit.
Vagy ha lemerül a telefonom - akkor hogyan tájékoztassam?

matthiasi # 2017.08.17. 13:54

Most hogy felidézem valami olyant is mondott a reportert.. vagy valamelyik panaszos, hogy ezek a gyámügyi előadók szabályosan felkészítik az anyákat a másik fél szivatására.

matthiasi # 2017.08.17. 13:50

Viszont most engem azért akarnak megbírságolni, mert ennek ellenére emailt írtam. :/
”Na ja.
Az emúlt napokban volt erről egy rádióműsort. Ott adta elő az egyik apa, hogy packáznak vele mint macska az egérrel. Elidegenítik a gyereket rendszerint az apától, ráadásul ahol lehet, még jól meg is büntetik.
Valami olyan volt, hogy nem a jelzett időben találkozott ráadásul véletlenül a gyerekkel... ere azon nyomban rásóztak 5 eft bírságot.
Ezek a gyámügyi előadók összejátszanak az elvált anyákkal.... mondják.
Milyen mázlim van , hogy ezekből a mókákból abszolute kimardtam

matthiasi # 2017.08.17. 13:41

Kérdezik :
(sms, telefon)" tájékoztatni, akkor ha emailt írok, az nem hitelt érdemlő? Tényleg olyan, mintha nem tájékoztatam volna az apát? Mennyivel éremel nagyobb hitelt az, ha telefonon

Annak az ügyintézőnek nem jutott eszébe, hogy az e-mail téjékoztatás a legjobb. Mert évekkel később is visszaolvasható, kinyomtatható, másnak is elküldhető... pl. a lökött ügyintézőnek.

Kedves anyuka/anyuka !
vasárnap, amikor a gyerek nálam volt, beszart. Kérlek nézd meg alaposan mi lehet az oka !
Üdv a volt nagy Ő

mellékelve kapja . lököttfalvi Lökött üi.
ha nincs email cím, kinyomtatva majd elküldve a kétkedő üi.-nek.

ObudaFan # 2017.08.17. 13:20

Szerintem akkor is, de hogy az adott gyámhivatali ügyintéző hogy fogja értelmezni, arra nem lehet garanciát vállalni.

mackolacko # 2017.08.17. 12:26

Köszönöm szépen. AKkor is hitelt érdemlő, ha az szerepel a határozatban, hogy "hitelt érdemlő módon (telefon illetve sms)"?
Egyébként igen, igazolható, hogy kié az email-cím, és korábban erről meg is egyeztünk az apával, hogy ezen a címen elérhetjük egymást, de aztán született ez a határozat.
Viszont most engem azért akarnak megbírságolni, mert ennek ellenére emailt írtam. :/

ObudaFan # 2017.08.15. 20:38

Ha igazolható, hogy melyik e-mail cím kihez tartozik és hogy ismertetek egymás címet, akkor hitelt érdemlő.

mackolacko # 2017.08.13. 09:53

Kedves Jogászok!

Ha a kapcsolattartást a gyámhivatal úgy szabályozta, hogy a felek kötelesek egymást "hitelt érdemlő módon (sms, telefon)" tájékoztatni, akkor ha emailt írok, az nem hitelt érdemlő? Tényleg olyan, mintha nem tájékoztatam volna az apát? Mennyivel éremel nagyobb hitelt az, ha telefonon szóban elmondok valamit, mint ha emailben írom meg? Ráadásul ismerős jogászs szerint az sms sincs olyan megbízható, mint az email, mert ha a SIM-kártyával baj történik, az smsek eltűnnek, míg az email bármikor bárhol visszakereshető.
Köszönöm szépen a válaszaitokat.