Bíróság / bíró sértegetésének van következménye?


tutyi # 2007.02.08. 19:39

Ja!

A fellebezés, csak duma!
A másik biró kérése, pedig méginkább!
A gyakorlatban ezek nem ismertek, legalább is az esetek 80%-ban Pesten biztos nem, ha csak a gyereket nem jelented be egy kedves ismeröshöz gyorsan vidékre és ott tárgyalják a megyein az ügyedet!

Ne gondold hogy nem tettem én és a családom meg mindent! Több pénzem ráment az ügyvédekre, mint a GYESEM/ éve.

Akkor te nem tudod mi történik egy fellebezés során! Föleg az elsőfokon eljáró biró maga jár közben az ügyedben!

Nem engem kellene azzal ostromolni, hogy miért nem fellebeztem......
hanem észre venni, milyen ..............a magyar jógtörvény, igazságtalan és a birót minden és mindenki védi!

erzsokae # 2007.02.08. 15:54

No nem kellett volbn aa az atyaúristenhez menni, csak fellebbezni...
De azt nagyon........
Talán egy másik bíró másként látja majd a dolgokat.
nem szabad lett volna ennyibe hagyni.

tutyi # 2007.02.07. 18:11

Na gondolom!

Nálam nagyon brutális volt minden! Én az első tárgyalás végeztével, sirógörcsök közepette elájultam nagyon magam alatt voltam, utána három hétig a depresszióból alig birtam kilábalni!
Ugyan is az történt egy mondatban, hogy 13-évig neveltem gyerekemet és apuka egyszercsak előkerült és elperelte töllem a gyermekemet. A biró úgy, hogy a felperes semmit, de mondom, semmit nem bizonyitott, durvábbnál durvább vádakkal, megalázva 13-évi gondos szülői mivoltamat megalázva brutálisan hazudott. Persze a biró szó szerint elhitt neki mindent! (Mert csak ugy mondta) Sőt velem szó szerint Üvöltözött, hogy mondjak le a gyerekemről, mert hogy eddig apuka kihúzta magát a gyereknevelés alól most kinlodjon vele Õ!
Mikor mondtam neki, hogy nem akkor nagyon bedühödött rám, hogy én rabolom az állam pénzét, neki erre nincs ideje, neki agyvérzést fog kapni a gépirónöje.......és miegymás! Megszakadtam, bizonyitottam mindent! Mindent alátámosztottam, de részrehajló volt és közölte velem mehetek akár az atya Úr istenhez is, mivel nem voltam hajlandó az elején komprumisszumra elveszi töllem a gyerekemet!

Aztán jártam több ügyvédnél, sajnos, mindenki azt mondta ez egy régen már az elején elvesztett ügy, hiszen rosszindulatú biróval nem lehet mit kezdeni! Sőt azt is elmesélték, mi zajlik egy fellebezés során!
Fordultam az OMBUCMANHOZ is de sajnos Õk azt válaszolták, nincs beleszolási joguk!

Legszivesebben bemennék, a biróhoz és négyszemközt megkérdezném, tölle miért tette ezt velem, miért tette tönkere egy szép család életét, és miért nem vette figyelembe az én bizonyitási inditványaimat!?
Aztán azóta eltelt másfél év! Van egy kicsi másik gyermekem is akinek, nagyon nagy szüksége van rám, igy ugy döntöttem, engedek! Bár tudom, a gyeremekem (nagyobbik) számára ez nem jó! Hosszútávon biztos nem! De sajnos nagyon elfáradtam!
nekem a mai napig nagyon fájdalmas minden, és mg élek szerintem nem emésztek és rengeteget gondoltam arra, hogy port kavarok belőle!

Nagyon sok esetben a Birók visszaélnek hatalmukkal, mert persze egyeduralkodó a tárgyalóban és vissza él a kiszolgáltatottságoddal! Te pedig nem tehetsz semmit! Hiszen korrupt a világ!

erzsokae # 2007.02.07. 17:26

No épp így jőrt kedves kolegám/barátom is.
Azt mondta mikor kijött, hogy mintha széllel szemben..........
Mondhatott ő akármit is, hozhatott akármilyen bizonyítékot is, az egész tárgyalás a bírónő felé irányuló ilyen kijelentései voltak: Ugyan már, ez nem is lehet igaz...... Dehogyis........ na persze......
Nem , hogy alá tudta volna támasztani velük az ihazát, de cinikusan nevetségessé lett téve. A másik oldalt pedig még más számára megbotránkoztató dolgok hallatán is megvédte.
No ezzel mit lehet tenni... Szegény már fél a második tárgyalástól előre...

tutyi # 2007.02.07. 16:22

Elnézést kérek! De sajnos tapasztalatból tudom, hogy nagyon sok biró megérdemelné, hogy munkáját ellenörizzék, és még egy kis büntetést is szabnék nekik, sajnos ezt tapasztalatból tudom! Rengetegen nem törvény szerint járnak el, unják a munkájukat és részrehajlóak! Öket mikor büntetik meg a nem jogos igazságszolgáltatásért!? Én a saját ügyemről, könyvet tudnék irni, és azt hiszem egy két felettes szerv megbotránkozna a biró viselkedéséről, hozzállásáról!
Ügyvédek tudnának regényeket irni, mi történik házon belül!

Most legalább leirtam véleményemet ami már nagyon régota bennem volt!

ObudaFan # 2006.12.04. 18:00

Viszont a rendbírság természete, hogy fellebbezésre elsőfokon saját hatáskörben a bíró vissza is vonja. Bár ezt csak kivételesen tehetné, de a legtöbb bíró szinte kivétel nélkül megteszi, hogy ezzel is kevesebb legyen a munka, meg ne legyen másodfokon az irat.

Egyjogász # 2006.12.04. 06:58

Ja, azt viszont elfelejtettem mondani, hogy olyanért viszont megbírságolnak, ha egy percet késel a tárgyalásról.

Egyjogász # 2006.12.04. 06:56

Nekem többször is volt olyan esetem, hogy az ellenérdekű fél sértegette a bírót/bíróságot (pl. " XY bíró egy elfogult senkiházi", "az ítélet egy koncepciós per eredménye volt",
"az XY Bíróságon sohasem az igazsáság győz, hanem akinek több pénze van" stb.).

Az én praxisomban egy esetben sem fordult elő, hogy az eljáró bíró ilyen miatt intézkedést tett volna, sőt amikor jeleztem, hogy amit alperes mond, az már bűncselekményt valósít meg, a bíró letorkolt, hogy őt nem érdekli az ilyen hőöngés, egyébként meg ne akarjak neki több munkát csinálni.

ObudaFan # 2006.12.02. 10:39

Nagy-Britanniában az ilyen válogatatlan szavakért néhány nap fogház jár bíróság megsértéséért (contempt of court). Itthon is megvan a jogszabályi alapja a bírságolásnak, de tapasztalatom szerint ritkán alkalmazzák. Ha semmi konkrétumot nem tartalmaz a beadvány, akkor viszont nem jelölnek ki másik bírót.

nyusz66 # 2006.12.01. 19:04

Arra lennék kíváncsi, hogy (az exem művelte éppen...), ha valaki írásos beadványban sértegeti a bíróságot, illetve a konkrét bírót, és azzal vádolja, hogy részrehajló, meg, hogy én "bábként mozgatom", annak milyen következményei lehetnek?

A beadványára azt válaszolták, hogy "beadványát elfogultsági kifogásként került elbírálásra" és a tárgyalást elnapolják.